Mot trig utsiktsplats, Alice Springs

Till Australiens hjärta, Nothern Territory

Vi lämnar Broome och spenderar resten av dagen i Alice Springs.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Vi gick upp, lämnade nyckeln i receptionen och tog en taxi från Kimberly Klub till flygplatsen i Broome.

© 2002

Flygplatsen i Broome är mycket liten och små pittoreska grindar utomhus fungerar som gates. Säkerheten var dock lika hög som vilken annan flygplats som helst.

© 2002

Flygresan till Australiens mitt tog en och en halv timma. Samtidigt bytte vi tidszon och fick flytta fram klockan en och en halv timma, första gången vi varit med om tidsskillnad på annat än hela timmar.

På Alice Springs flygplats bokade vi rum på Melanka lodge i centrum av stan. Efter en halvtimmas väntan tog shuttlebussen oss till hotellet där vi checkade in. Våra kläder behövde verkligen tvättas efter en vecka ute i bushen och vi passade på att använda tvättstugan på Melanka.

Vi gick en sväng på Todd Street men fick nöja oss med att fönstershoppa då det var söndag och alla affärer har stängt.

Internet Outpost, som ligger precis bredvid Melanka, hade happy hour vilket innebar halva priset på surfandet och vi passade på att uppdatera vår dagbok.

Pa Melanka fick vi tips om Trig, en fin utsiktsplats som lag 45 minuters gångavstånd från stan. Vi stannade till på Bi-Lo, stans billigaste stormarknad, där vi köpte mat till en picknick. Sedan trampade vi på med sikte på Alice Springs Telegraph Station via en utmärkt vandringsled.

© 2002

Ganska snart kändes stan fjärran och det var en vacker miljö utmed den torrlagda Todd river. Strax innan vi nått vårt mål korsade två kängerur vår väg, bara någon meter framför oss. Frågan är vem som blev mest förvånade, vi eller dem.

Tyvärr hoppade de iväg så snabbt att vi inte hann få fram vara kameror innan de var borta.

© 2002

Trig utsiktsplats ligger på en kulle med 360 graders utsikt över Alice Springs och dess omgivning så som bergsformationen MacDonnel ranges.

Vid solnedgången kan man njuta av vackra vyer vart man än vänder sig och ibland kan man se kängurur. Uppe på Trig satte vi oss för att äta vår picknick och fick ännu en gång syn på en känguru nedanför klippan.

© 2002

Lasse gick ner för att ta ett kort på nära hall och kom närmare än väntat innan den hoppade iväg.

Det borjade skymma och vi var tvungna att återvända till stan innan det blev mörkt och svårt att hitta vägen tillbaka.

I stan stannade vi till och köpte frukost inför morgondagen. Vi gick tillbaka till hotellet och packade om våra väskor inför morgondagens utflykt. Det har varit en lång dag, vi ska upp tidigt imorgon och det var riktigt skönt att få lägga sig ner och somna.

Relaterade Sidor

Fullmåne över Sydney Operahus

Sydney Operahus

Sydney Operahus är en av världens mest kända byggnader och Sydneys stolthet. Operahuset är täckt av över en miljon vita kakelplattor från Höganäs. Sydney operahus finns med på UNESCO:s världsarvslista sedan 2007.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.