Från vinter i Sverige till sommar i Sydafrika

Klockan 04.20 ringde klockan och vi kröp trötta ur sängen och i våra kläder. Taxin dök inte upp som bokat, men samtidigt som Lasse gick ut och vinkade på den fick Anki ett samtal från Chauffören och snart var väskorna lastade och vi på väg över bron till Köpenhamn.

Tidig morgon på Kastrup Flygplats, Köpenhamn

Vi gick av vid Terminal 3, fixade bagagetags och letade upp inckeckningsdisken. Det gick snabbt liksom vid security som denna tidiga morgon hade korta köer. Det var två lagom trötta personer som plöjde förbi taxfree delen med parfym, sprit och godis varav inget var intressant just nu. När vi kollade på en skärm så var det faktiskt snart dags för boarding av vår första flight och vi gick bort till gaten.

Vi lämnar ett regnigt Köpenhamn

Om man är fascinerad av resande, olika länder och kulturer så är det alltid kul att höra vart andra är på väg. När vi satt och väntade på boarding så hörde vi att familjen rakt över skulle till Panama, ett resmål varit på tal i snart 10 år, men av olika anledningar inte blivit av ännu. När vi gick på planet hörde vi att paret bakom oss skulle till Ecuador, kanske inte något vi talat mycket om men också ett spännande resmål.

Byte med vila på Schiphol i Amsterdam

Det var med nöd och näppe vi fixade att hålla oss vakna för att få frukosten som KLM serverade, men därefter så somnade vi in. När vi landade på Schiphol kunde vi konstatera att flighten varit smidig. Nu skulle vi ta oss igenom den stora flygplatsen för nästa flight. Men vi hade gott om tid och det var fortfarande tidigt så när vi i en passage på flygplatsen fick syn på några sköna vilstolar så passade vi på att sätta och en stund, blunda och hämta lite kraft inför den långa flygresa som vi stod inför.

Njuter en stund vid skön relax avdelning vid mellanladningen på Schiphol flygplats

Dessa långa flighter har ofta en extra security, utöver den när man tar sig in på flygplatsen, och som vanligt så ringlade den sig sakta fram. Väl inne var det bara en kort stund innan vi kunde boarda.
Vi gjorde oss bekväma, här skulle vi spendera många timmar. Och det var en glad överraskning att vi hade ett extra säte till förfogande. Det var trots allt inte många lediga platser på flighten. Planet lyfte strax efter utsatt tid och vi fick snart serverat oss lite att dricka. Vi kollade runt på vilka filmer vi kunde se på inflight systemet och valet föll på en kriminal komedi med Jennifer Aniston, Life of Crime.

Ombord på KLM flight till Sydafrika

Serveringen påbörjades men lustigt nog missade de att servera oss, det var så klart inget problem och som av en tillfällighet var det populäraste matalternativet slut, men flyvärdinnan viskade att det var tur för oss för den som var kvar var mycket godare. Och när vi satte tänderna i maträtten kryddiga köttbullar och potatismos misstänkte vi hon hade rätt för det var godare än väntat och godare än flygplans mat brukar vara. Första filmen var slut och vi somnade båda in. Nu var vi slut och sov från och till i flera timmar. Då och då kom någon förbi med ett glas dricka. Vid ett tillfälle gick Lasse förbi det lilla köket där de ställt fram lite godis och snacks som vi tog för oss av. När vi till slut inte kunde sova mycket mer så satte vi igång filmen Begin Again som var en trevlig historia med bl a Mark Ruffalo, Keira Knightley och Adam Levin (Maroon 5) i huvudrollerna. När det bara var en timma kvar till mål så serverades en enklare rätt och vi slökollade på lite komedier. Det var becksvart ute under inflygningen men när vi tog mark hade vi flugit i över 11 timmar.

Framme vid Cape Town International Airport

Vi landar i Kapstaden

Äntligen var vi framme i Kapstaden! Immigrations skapade som alltid lite köer men det gick ganska smidigt och snart hade passen stämplats.

Vårt KLM plan framme i Kapstaden

Klockan var över elva när vi plockade våra väskor från bagagebandet. Det var oväntat lugnt, trots att Kapstaden är en så välkänd stad. Vi hade en hum var taxi in till staden borde kosta och när vi kom ut i vänthallen blev vi erbjudna skjuts av en äldre taxichaufför. Vi stämde av priset, 280 rand på mätaren sa han, och följde efter honom ut till sin bil. På vägen in till staden blev vi åter förvånade över hur lugn trafiken var och hur få bilar det var på vägarna. Efter en 20 minuter svängde han in på Protea Hotel Breakwater Lodge och minsann stod inte mätaren på just 280. Den trevlige chauffören hjälpte oss ända in till receptionen med våra väskor och tackade sedan och sa adjö.

Mannen i receptionen tog våra uppgifter och gav oss nyckel till vårt rum. En hiss tog oss upp två våningar och i bortre hörnet öppnade vi dörren till våra rum 1219.
Dubbelrum på Protea Hotel Breakwater Lodge i Kapstaden

Rummet bestod av ett inglasat badrum med dimmat glas nedtill, en stor säng, en separat dusch och så klart ett skrivbord med TV. Genom fönstret kunde vi se gatan nedanför och skymta Waterfront. En första instinkt var att ge sig ut, men vi förstod att nattlivet inte är så sent här och klockan hade redan hunnit passera tolv. Vi la oss istället och laddade för nästa dag, vår första i Kapstaden, Sydafrika!

Vårt rum på Protea Hotel Breakwater Lodge i Kapstaden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *