Broome, Carnarvon Street och Sun Pictures

Halvfyra smög vi upp och försökte att inte väcka de andra när vi packade ihop våra saker. Glyn skjutsade in oss till Newman där han gjorde oss sällskap till det att Greyhoundbussen dök upp.

En sur busschaufför vid namn Mike placerade ut oss så långt ifrån varandra som möjligt och påstod dessutom att bussen var fullbokad, vilket senare förstås visade sig inte vara fallet.

Avsked är alltid tråkiga och speciellt när man kommer bra överens med någon så som vi gjorde med Glyn.

Första sträckan med bussen spenderade vi med att försöka sova tills busschauffören väckte alla för frukost vid Auski Roadhouse. Vi köpte varsen macka och juice.

Nästa sträcka till South Hedland underlättades delvis av videofilm, Castaway, men framför allt av att vi nu kunde sitta bredvid varandra. I South Hedland bytte vi till en annan buss som tog oss hela vägen till Broome med ett stopp for lunch vid Sandfire Roadhouse.

Vi rullade in i Broome vid kvart över sex och hade då suttit på buss i sammanlagt 13 timmar. Dagen innan hade vi bokat rum på Kimberly Klub och när vi steg av bussen möttes vi av en tjej därifran som körde oss den korta sträckan till hotellet.

© 2002

För att kalla sig själv för hostel och backpackerställe håller Kimberly Klub väldigt hög standard. Har finns bar, pool, volleybollplan, biljard, Internetuppkoppling med mera. Dessutom är det nära både till centrum och till flygplatsen.

Vi lämnade våra vaskor på rummet och gav oss ut for att utforska stan. Vi gick till Carnarvon Street som tycktes vara centrum i stan. Trots att det var lördagskväll var det lugnt och få människor i rörelse.

© 2002

Efter att ha traskat runt en stund satte vi oss på Bloom’s uteservering. Har var mysig miljö och vi beställde in varsin lasagne till middag. Portionerna var stora och vi blev mer än mätta. Maten var god och besöker ni Broome är Bloom’s ett ställe vi varmt kan rekommendera.

© 2002

På samma gata hittade vi Sun Pictures, en utomhusbiograf från 1916. Vi betalade 12 AUD per person, gick in och satte oss i solstolarna och såg den amerikanska komedin ”American Pie 2” under en stjärnklar himmel.

© 2002

När filmen var slut tycktes hela Broome ha gått och lagt sig. Vi gick hem och gjorde detsamma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *