Fern Pool i Dales ravin och Wanna Manna

Efter frukost gav vi oss av till området kring Dales ravin.

© 2002

© 2002

Liksom dagen innan gick vi först till en utsiktsplats för att se vilken väg vi skulle ta oss ner.

© 2002

© 2002

Klättringen ner gick bra men värmen låg på och när vi kom fram till vattenhålet Circular Pool var det underbart att få hoppa ned i det svalkande vattnet. I en vacker miljö inramad av röda klippor kunde vi ta oss en dusch i ett stilla vattenfall. Trots detta lovade Glyn oss ett ännu vackrare vattenhål och vi gav oss av.

Halvvägs lämnade Glyn oss for att hämta bilen och sen möta oss med lunch när vi kom fram till Fern Pool. Vi fortsatte på egen hand västerut mot Fortescue Falls.

© 2002

På vår väg mötte vi en stor ödla och såg många vackra fjärilar. På andra sidan om Fortescue Falls stod Glyn och vinkade till oss, och vi hade alla följe sista vägen bort till Fern Pool.

Vi förstod vad Glyn menade när han sagt att detta vattenhål var ännu vackrare än det vi tidigare besökt.

© 2002

En oas mitt bland ravinerna. Vid ena sidan av vattenhålet forsade ett underbart vackert vattenfall ned över stenar. Klipporna runt om var klädda i grönska, hela vyn var som en vacker tavla.

© 2002

Vi simmade ut mot vattenfallet, klättrade upp på stenarna och lät vattenfallet skölja över oss. Det var svårt att slita sig från den härliga känslan att sitta mitt i vattenfallet men magarna kurrade lite och vi gick upp for att äta lunch.

Efter ännu ett dopp var det dags att klättra upp ur ravinen och fortsatta.

© 2002

Vi körde sydost och stannade vid Wanna Manna for att beundra 20 000 år gamla hällristningar utförda av aboriginer.

© 2002

En av de vackrare föreställde kängurur, en av de mest häpnadsväckande såg ut som en slags rymdvarelse.

När vi kom till Newman gjorde vi ett kort stopp för att inhandla mat och dryck inför kvällen. Newman är ett litet samhälle som är uppbyggt kring gruvindustrin och har endast 4800 invånare.

Nattens campingplats låg strax utanför stan och var utav den mer civiliserade sorten med toalett, dusch och el. Eftersom det var vår sista kväll på utflykten, vi samt två andra skulle ta oss vidare till Broome medan de andra skulle återvända till Perth, packade vi om vara väskor och letade fram rena klader…joda, det fanns faktiskt enstaka plagg som klarat sig från den röda sanden.

© 2002

Efter en dusch var det dags for sista middagen med gänget, tacos och öl.

© 2002

Med lite vemod satt vi kvar efter middagen, bytte e-mail adresser och pratade om vart var och en skulle ta vägen efter denna utflykt.

© 2002

En mängd gruppfoton arrangerades och skålar med chips och popcorn ställdes fram bland de levande ljusen.

© 2002

Till slut var vi dock tvungna att ta avsked och säga godnatt.

Vi som skulle vidare till Broome hade bara ett fåtal timmar kvar att sova. Det är inte utan att man kommer sakna Glyn och gänget. Det har varit sju underbara dagar som vi sent kommer glömma.


För er som funderar på att åka till Australiens västkust kan vi verkligen rekommendera den här utflykten. Skulle ni vara nyfikna på den och har några frågor är ni välkomna att maila oss.

Under dagen har vi åkt 256 km.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *