Raviner och vattenhål i Karijini National Park

Strax innan fem på morgonen rullade vi ihop våra sovsäckar, packade bilen och gav oss iväg.

© 2002

Vi körde i två timmar och stannade sen för frukost vid Ashburton Down. Efter ytterligare några timmar stannade vi i Tom Price som är ett litet samhälle med bara 4000 invånare. Här fanns lite affärer och under tiden Glyn köpte mat och öl passade vi på att köpa en ny undervattenskamera.

© 2002

Utanför affärsstråket fanns ganska många papegojor som verkade väldigt vana vid alla människor runt omkring.

Våra sandaler åkte av och våra kängor åkte på inför klättringen vi snart skulle ge oss på. Vi körde till Karijini National Park som är västra Australiens näststörsta nationalpark på 627 445 hektar. Den är framför allt känd for sina vackra raviner som skapats under 2000 miljoner år, och som fortfarande är under förändring.

© 2002

Vid Oxer Lookout, en utsiktsplats, beundrade vi den mäktiga utsikten och såg ravinerna vi skulle klättra nedför för att ta oss till det vackra vattenhål vi såg i botten av ravinerna. Först klättrade vi ner i Hankock ravinen och gick sedan österut.

© 2002

© 2002

Efter en ganska ansträngande klättring kom vi till en smal passage mellan två klippor. Här var vi tvungna att lämna vara saker för att i badkläder vada igenom den smala passagen som ledde till det vackra vattenhål vi tidigare sett uppifrån utsiktsplatsen. Det var otroligt skont att svalka ner kroppen. Och vilken omgivning, vi låg i vattnet och tittade upp mot de 100 meter höga röda klipporna som omgav oss.

Vi tog oss upp samma väg som vi klättrat ner och intog en välförtjant lunch vid Oxer.

Vandringskängorna åkte av och sandalerna på för en ny klättring, denna gång i blötare miljöer. Vid denna klättring fick våra vattenkameror ersätta de vanliga kamerorna. Denna gången klättrade vi ner i Weano ravinen och tog oss sedan sydost genom att klättra, vada och simma. Ibland gick vattnet upp till halsen på oss, ibland bottnade vi inte alls och vid ett tillfälle var vi tvungna att från en cirka fem meter hög klippa hoppa ner i ett vattenhål för att kunna ta oss vidare. Under vår klättring kunde vi njuta av flera vackra platser och vyer. Törsten släckte vi i små backar och vattenfall.

Vi tog oss tillbaka samma väg som vi kommit. Det var ett trött gäng som satte sig i bussen, som tur var hade vi inte så långt till platsen, även denna natt mitt ute i bushen, där vi skulle slå läger. Förberedelserna för middagen den har kvällen skulle ta lite längre tid än vanligt eftersom vi skulle laga rostbiff direkt över den öppna elden.

Vi tog en öl och satte oss vid lägerelden och pratade om allt och inget, tills det var dags för middag. Rostbiffen serverades med potatis, pumpa och grönsaker. Matta och trötta efter ännu en lång dag kröp vi ned i våra sovsäckar och somnade.


Idag har vi åkt 310 km.

Karijini National Park

» Karijini National Park website

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *