Bland fiskar och koraller i Coral Bay, Ningaloo

Precis som tidigare morgnar gick vi upp tidigt, packade ihop våra saker, åt frukost och åkte ut från nattens camping. Resten av dagen skilde sig dock väsentligt från de tidigare.

Lasse hade redan tidigare bestämt sig för att denna dag snorkla för första gången. Den stora frågan var om Anki med sin skräck for fiskar skulle våga göra det samma?

Eftersom Coral Bay som ligger utmed Ningaloo revet anses vara ett av de bästa ställena att snorkla på i hela världen bestämde sig Anki för att göra ett försök, åka med ut och ta med sin utrustning om att ifall att…

Vid åtta tiden på morgonen åkte vi ut med båten ”Coral Bay Adventure” till första revet.

© 2002

© 2002

Vi fick instruktioner och drog sedan på oss utrustningen och gick ner i vattnet.
Till en början höll sig Anki runt båtens kant for att vänja sig vid känslan och tanken att simma runt i närheten av fiskar som hon tidigare gjort allt for att hålla sig ifrån. Lasse paddlade iväg med sina enormt stora simfötter, storlek 45 är ju stort i vanliga fall…

© 2002

Efter en stund gjorde Anki Lasse sällskap och vi simmade runt och beundrade vackra koraller och färgglada fiskar. Undervattenskameran som vi köpte i Kalbarri användes flitigt, det ar verkligen en helt ny värld dar under vattenytan.

© 2002

Vi återvände till båten som tog oss till ytterligare ett rev där vi hoppade i och snorklade. När snorklingen var över tog vi en fika på båten innan vi återvände till Coral Bay strand. Vi pratade en stund med ett äldre engelskt par innan vi gick och duschade inför lunchen. Dagens lunch bestod av korv i bröd med lite grönt till.

Vi passade på att besöka Fin’s Cafe för att kolla mailen innan vi lämnade Coral Bay. Vi tog oss nordost ut på Coastal Highway och stannade till på Nanutarra Roadhouse. Här skulle vi fylla på vårt dricksvatten men till skillnad från andra platser stod det på en skylt att vattnet inte var drickbart. Alla sprang därför in för att köpa vatten på flaska som visade sig vara dyrare än någon annanstans vi varit.
Glyn fick senare reda på att denna skylt fanns där för att få folk att handla i butiken, trots att kranvattnet var helt ok.

Färden fortsatte österut på Wittenoom Road.

© 2002

På grund av att en i gänget hade tappat sin plånbok blev avresan från Coral Bay försenad vilket gjorde att vi kom till var lägerplats senare an vanligt. Det hade redan börjat mörkna och vi fick snabbt se till att få ut sovsackar och förbereda mat, sweet sour chicken med ris och grönsaker. Det var åter var tur att diska efter maten, den har gången tillsammans med Beat från Schweiz.

Efter att ha suttit och pratat en stund vid lägerelden frågade Glyn vem som ville följa med på en liten promenad. En bit ut i nattmörkret stannade Glyn upp, tog upp en handfull stenar och kastade iväg mot marken. En mängd små gnistor syntes när stenarna träffade marken. Fascinerade tog vi själva upp stenar och provade. Anledningen till att stenarna slog gnistor var att de innehöll höga halter av kvarts.

Var promenad fortsatte ut till vägen. Här la vi oss ner på rygg direkt på asfalten, tittade upp mot den stjärnklara himlen och lyssnade på vinden och ödemarkens ljud. Känslan var i det närmaste övernaturlig, att ligga mitt på en motorväg, långt ifrån civilisationen med himlavalvets skadespel ovanför oss. Inför vara ögon bildade molnen och månen formen av en drake. Vi gick tillbaka till vårt lager och kröp ned i våra sovsäckar.

Stället vi slog läger vid kallas Wyloo Station, men Glyn är så förtjust i det att han brukar kalla det for ”sitt egna lilla ställe”, Glyn’s spot.


Inspiration:

Vi rekommenderar alla som inte provat snorkling att upptäcka världen under ytan.

Vi har under eftermiddagen kört 350 km.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *