Nyårsdag som avslutas i Coral Bay

Något tröttare än vanligt bröt vi upp från vårt läger efter frukost. Vi hade en lång väg att avverka och gav oss iväg så snart allt var inpackat i bilen.

I Carnavon stannade vi till for att fylla på matförrådet. Eftersom det var nyårsdag var allting stängt men Glyn hade tidigare avtalat med butiksinnehavaren att packa ihop varorna och leverera det till oss när vi kom dit. Utav samma anledning, att allting var stängt, kunde vi inte besöka det bananplantage som vi annars skulle besökt.

Nästa plats var Lyndon river där vi stannade till för lunch. Vi gjorde en grönsallad och åt mackor till. På vägen härifrån passerade vi landskap med 1-2 meter höga termitstackar.

Vid 15-tiden var vi framme i Coral Bay. Det första vi gjorde här var att prova ut snorkelutrustning på Coral Bay Adventures, vilket vi skulle behöva nästa dag. Bara några meter därifran körde vi in på Peoples park Caravan Village, campingplatsen för natten.

Det fanns inga planer for eftermiddagen, en del gick till stranden där vissa snorklade, andra tog det lugnt på campingen, skrev dagböcker eller tvättade kläder. Själva tog vi en dusch och gick sedan ner till samhället där vi bland annat hittade ett Internetcafé.

Vid 17.30 var det dags for happy hour på the Ningaloo Reef Resort. Har samlades hela gänget över några öl under eftermiddagssolen.

© 2002

Det blev middagstid och vi samlades på campingplatsen där Glyn lagade Pasta Carbonara. Efter vi ätit satt vi och pratade en stund innan vi gick och la oss.


I Coral Bay finns Fin’s Cafe (vid ingången till Peoples park Caravan Village). De har två datorer uppkopplade på Internet.
2.50 AUD för 15 minuter eller 4 AUD för 30 minuter.
Vi besökte detta café två gånger, ena gången var uppkopplingen strulig men den andra gången gick det bra.

Vi har åkt mycket bil under dagen, sammanlagt 552 km.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *