Delfiner i Monkey Mia och nyår i the outback

Vid sextiden gick vi upp, rullade ihop vara sovsäckar, åt frukost och vid sjutiden rullade vi ut från Nanga Bay.

Strax efter åtta kom vi fram till Monkey Mia. Därifrån åkte vi ut med katamaranen Shotover för att under två timmar njuta av segling och kanske se lite marina djur.

© 2002

© 2002

Det var en härlig förmiddag med varma vindar och inte ett moln sa långt ögat kunde nå. Dessutom fick vi se delfiner och sjökor.

© 2002

© 2002

© 2002

Nar vi kom tillbaka till Monkey Mia hade de påbörjat Monkey Mias huvudattraktion, visa upp och mata delfiner vid stranden.

© 2002

Glyn körde oss ut på smala skumpiga vägar tills vi stannade vid en vacker strand på en plats som kallas ”Big Lagoon”. Det var kallt i vattnet men en vacker strand, med vit sand och vatten som skiftade i smaragdgrönt och turkosblått.

© 2002

Efter vårt dopp i lagunen åkte vi vidare till Francois Peron National Park där vi åt lunch bestående av smörgås, tonfisksallad och frukt.

© 2002

© 2002

Under måltiden fick vi oväntad underhållning bestående av tre emuer (strutsliknande djur) som kom fram for att dricka ur ett vattenhål intill platsen dar vi åt.

© 2002

Efter vår lunch bar det av till Denham, den stad i Australien som ligger längst västerut. Har införskaffades diverse proviant och bubblande drycker inför kvällen. Staden var liten men charmig och låg utmed en vacker strandremsa.

Vidare åkte vi till Eagle Bluff, där vi tog oss ut på klipporna som gav oss en storslagen utsikt över Shark Bay. Men det var inte enbart detta som lockade oss till Shark Bay.

© 2002

© 2002

Från klipporna kunde vi nämligen se både rockor och hajar. Dessutom kunde man se ”Useless loop” på andra sidan bukten.

© 2002

Glyn tog oss vidare till en del av den 110 kilometer långa stranden, Shell beach. Istället för sand går man på miljontals snäckskal.

Vi körde vidare till Overlander Roadhouse där vi sträckte på benen och passade samtidigt på att köpa glass vilket var gott i den pressande värmen. Sen var det dags att åka vidare norrut.

När man som minst anade det svängde Glyn av från den stora vägen och körde rakt ut i ödemarken. Utan några synbara vägar skumpade vi oss fram och stannade till slut på den plats vi skulle slå läger.
Vi rullade ut sovsäckarna under tiden som Glyn förberedde nyårssupéen bestående av kyckling, ris och grönsaker.

© 2002

Vi åt och drack gott vid lägerelden i den varma ödemarken under den stjärnklara himlen.
Med dryck och tilltugg umgicks vi inför det stundande nyårsskiftet.

© 2002

Glyn spelade ”Home among the gumbtrees” med John Williamson på cd och försökte samtidigt lära ut rörelserna till den.

På tolvslaget korkade vi upp champagneflaskorna till tonerna av ”Auld lang Syne”. Vi blåste i tutor, tände tomtebloss och avlossade konfettibomber.

© 2002

Glyn satte på partymusik, bland annat Abba och Boney M. Efter en annorlunda och mycket lyckad nyårsafton som ingen av oss någonsin kommer glömma kröp vi trötta ner i våra sovsäckar vid två tiden.


För två år sedan stod vi på en strand i Puerto Vallarta, lyssnade på mexikansk musik och skålade i tequila.
För ett år sedan stod vi och frös på ett iskallt Time square tillsammans med flera hundratusen andra besökare, såg ett storslaget fyrverkeri och lyssnade på ”New York, New York”.
Ikväll upplevde vi ännu en oförglömlig nyårsafton.

Vi har idag kort 220 km.


Monkey Mia och Shotover katamaran

» Monkey Mia Wildsights Website

John Williamson

Länk till den australiensiska folksångaren som sjunger ”Home among the gumbtrees”

www.malleeboy.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *