Sandboarding i Lucky Bay och klättring i Kalbarri

Vid gryningen väcktes vi av Glyn, rullade ihop våra sovsäckar och tog en snabb frukost i form av flingor och rostat bröd.

© 2002

Sedan bar det av till sanddynerna vid Lucky Bay. Vi släppte ut luft ur däcken, la i fyrhjulsdriften och gasade loss. Glyn stannade uppe på en sanddyna som hade ett nästan lodrät stup på cirka 30 meter ner. När bilen rullade över kanten trodde vi Glyn bara ville skrämma oss, men så var inte fallet.

© 2002

Med bilen full av tjutande och skrattande passagerare tog han oss ner för detta stup.

© 2002

© 2002

© 2002

Bilen studsade vidare på sanddynerna och vi stannade vi en något mindre brant sandbacke. Glyn tog fram två brädor som liknade snowboards, dags för sandboarding!

Efter vi fått instruktioner var det dags att klättra upp for sanddynan, den jobbigaste delen av sandboarding. Väl uppe var det bara att sätta sig på brädan, putta brädan utför tills den fick fart och därefter hålla balansen under en kort men rolig färd utför.

© 2002

Det hela liknade mer att åka pulka än snowboard, fast något mer farligt och äventyrligt.

Efter att ha åkt två gånger var begav vi oss tillbaka till den branta sanddynan. När bilen denna gång åkte nedför fick Anki och Nicole (från Tyskland) sitta på motorhuven för att kunna filma bättre.

© 2002

När bilen gick utför kändes det mer som man stod än låg på motorhuven. Vi hade hysteriskt roligt!

Utmed sanddynorna gick vi på en klippstrand och var man sugen på ostron var det bara att böja sig ner, slå sönder skalet och äta direkt.

© 2002

Vi lämnade sanddynerna, fyllde på luft i däcken och körde vidare till Pot Alley. Med utsikt över klippor utmed kusten tog vi en förmiddagsfika. Vi körde vidare, passerade Geraldtown, stannade till i Kalbarri där Glyn handlade mat och vi köpte undervattenskamera för de närmsta dagarna.

© 2002

Kalbarri är en charmig liten stad utmed en strand och i träden sitter en mängd vackra fåglar.

© 2002

© 2002

Vi körde vidare och kom fram till Kalbarri National Park. Här klättrade vi ned i den vackra Z-bend klyftan.

© 2002

Efter att ha beundrat platsen en stund gick vi en kort bit innan vi påbörjade den något tuffare vägen upp igen.

© 2002

Vi åkte till Galina där vi tog ett dopp i ett vackert så kallat vattenhål innan vi åt lunch. Lunchen bestod av melon, sallad och mackor.

Vår färd fortsatte norrut och vi stannade till vid Billabong Roadhouse Vannoo för att sträcka på benen och köpa varsin glass.

© 2002

Vid sextiden kom vi fram till Nanga Bay där vi skulle övernatta på en camping. Denna låg vid havet och hade duschar, riktiga toaletter och pool. Efter en natt i bushen kändes detta mycket lyxigt.

© 2002

På kvällen hade vi bbq (vi grillade) och åt på campingens uteservering. Mysigt!

© 2002

Efter en lång och händelserik dag var det skönt att krypa ner i sovsäckarna. Ännu en natt under stjärnklar himmel!


Under bilfärden har vi lyssnat på mycket musik, bland annat “Beautiful day” med U2. Titeln beskriver vår dag perfekt.

Idag har vi rest cirka 440 km.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *