Nambung National Park och Jurien bay

Strax innan sju smög vi oss upp, tog en dusch och checkade ut från Ozi Inn. Glyn från Southern Cross Safaris hämtade oss 07.40. Bussen var halvfull och innan vi lämnade Perth hämtade vi upp ytterligare några. Sammanlagt blev vi 13 personer (plus Glyn) från Schweiz, Italien, Tyskland, Wales, Japan och så Sverige förstås.

Vi körde norrut till Nambung National Park, med ett kort stopp i Regan ford där vi hade förmiddagsfika. I Nambung National Park gick vi omkring och beundrade Pinnacles, otroliga stenformationer av kalksten som sticker upp ur sanden.

© 2002

© 2002

Stenformationerna kan vara allt från en halv meter till tre meter höga.

© 2002

© 2002

Vi åkte vidare till Jurien bay där vi stannade till och åt lunch. Lunchen bestod av smörgås med pålägg och apelsinjuice. Vi körde vidare några timmar tills vi kom till Lucky Bay där vi slog läger i närheten av sanddynerna. Mitt ute i denna ödemark la vi ut våra sovsäckar under tiden Glyn tillagade middag, pasta bolognese.

Vi åt vid lägerelden och efteråt var det dags för oss att diska. Vi turas om, tre och tre, att diska och denna kväll var det vi två samt Ayako från Japan som hade uppdraget.

Vid nio tiden var alla trötta och vi kröp ner i våra sovsäckar under bar himmel. Efter att ha beundrat månen och den stjärnklara himlen blev det alldeles tyst. Det hade varit en lång dag för oss alla.


Idag har vi åkt 672 km och det passade bra att lyssna till låten ”500 miles” under resans gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *