Monsunskog och billabong i Gubara

Bevan väckte oss och efter frukost körde vi söderut mot Gubara. Halvvägs väjde Bevan för ett träd som låg över vägen och körde fast i diket. Alla fick hoppa ur bilen, tillsammans se till att få bort trädet samt hjälpas åt att putta upp bilen på vägen.

Vi åkte vidare till Gubara och gick sista 3 km på en vandringsled genom en monsunskog fram till ett vattenhål i en fors. Efter promenaden i det varma vädret var det skönt med ett svalkande dopp.

Vi gick upp på andra sidan vattenhålet och gick en kort bit till ännu ett litet vattenhål med ett vattenfall.

Förutom oss såg vi ytterligare en besökare, en ”skink-ödla” som satt på en sten och tittade på oss.

Här stannade vi och badade under en halvtimmas tid innan det blev dags att gå tillbaka till bilen. Vi körde tillbaka till Jabiru för att äta lunch och hämta släpet.

Efter lunch spenderade vi några timmar på Bowali Visitor Center. Här fanns utställning om Kakadus flora, fauna och historik, filmvisning, bildspel, souvenirshop, bibliotek och cafe.

Färden fortsatte västerut, över South Aligator River och då vi stannade för att tanka på Bark Hut Inn hade vi lämnat Kakadu. Här fanns inhägnade emuer och kängurur men det kändes inte fullt så exotiskt att se dem i denna miljö.

Till tonerna av australiensisk folkmusik åkte vi hela vägen tillbaka till Darwin. Innan vi lämnade turen fick vi kuponger som berättigade oss till en gratis middagsbuffe på Vic’s, Victoria Hotel.

Vi checkade åter in på Globetrotter och hämtade våra ryggsäckar vi haft i bagagerummet på hotellet. Efter någon timma var det dags att, tillsammans med Tony och Ingela som också var med på turen, gå till Vic’s för att äta middag.

Det var en stor buffé med mycket att välja på och vi blev positivt överraskade att få en sådan måltid utan att betala något.

Efter en trevlig kväll promenerade vi hemåt med en sväng inom Woolworths för att köpa frukost inför morgondagen.

Adventure Tours

» www.adventuretours.com.au

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *