Exotisk julafton

Efter en julfrukost bestående av melon, ananas, banan, rostat bröd och balikaffe gick vi till poolen. Här tog vi vårt julbad, vilket skulle bli många under dagen.

Vid lunchtid gick vi till Warung Kopi Bali och åt gott. Samtidigt passade vädrets makter på att ge oss en uppfriskande dusch. Då vi gick ut från Kopi Bali var vädret återigen strålande. Vi återvände till poolen vid hotellet och efter ytterligare några härliga timmar i solen kunde vi inte hålla oss längre… Paketen från Fanny (Ankis hund), Anna och Christina hade fått vänta länge nog under de två veckor vi varit ute och rest hittills.

Barnsligt förtjusta och nyfikna öppnade vi vara julklappar. Fannypaketet innehöll ett sött kort på Fanny vilket fick Anki att utbrista ”ah, min hund, söt nos…” etc. (Alla som känner Anki vet exakt hur det låter). Paketen från Anna och Christina försåg oss med det vi saknade för dagen – julgodis! Smakar svenskt godis bättre på Bali eller är det vi som inbillar oss?

Vi pratade en lång stund med Patrick och Martinel (paret från Montreal). Bland annat fick vi tips om Kuta, som vi planerar åka till imorgon, men det blev också en hel del prat om allt möjligt annat.

På sen eftermiddag letade vi upp ett Internetcafé där vi skickade ut årets julhalsningar till vänner och bekanta.

Lars och Anki firar Julafton på Cafe Lumbung i Lovina

Julmiddagen blev lite annorlunda här på Bali jämfort med hemma i Sverige förstås. På Cafe Lumbung (favorit i repris) åt Lasse en beef curry och Anki beef greenpepper. Till detta drack vi en arja och en arak attac (de lokala drinkarna) samt öl.


För två år sedan firade vi jul i ett varmt Puerto Vallarta Mexiko, förra året på ett snöigt och kallt Manhattan i New York, och nu på Bali. Var blir det nästa år tro? 😉

Mailaku Internetcafe, JL Bina Ria
Ett av de battre Internetcafeer vi besökt i Lovina. Aircondition, stabil dator och ganska snabb uppkoppling till endast 250 Rp per minut

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *