Delfiner, Geckos och Leguaner

Klockan halv sex steg vi upp för att en halvtimme senare vara nere vid båtarna på stranden.

Gryning vid Balinesiska havet vid Lovina

Vi åkte rakt norrut i Balinesiska havet under 20 minuters tid, och ganska snart dök de upp. Vi skymtade den så välbekanta ryggfenan som bröt vattenytan och någon sekund senare hade vi ett tiotal delfiner lekande strax intill båten.

Delfiner i Lovina, Bali

Vi hade tidigare läst oss till att de vid denna tiden på morgonen var på jakt efter frukost bestående av små räkstim.

Tillsammans med ett tjugotal andra småbåtar fick vi uppleva soluppgång och delfinernas skådespel.

© 2002

Den typiska båten här i Lovina kan beskrivas som en extremt smal eka med två ”vingar” till stöd på vardera sida, med plats for 3-4 stycken personer. I vår båt var det endast vi och båtföraren.

Lars i båt på Balinesiska havet, Lovina

Efter en och en halv timme bar det hemåt igen.

© 2002

Priset för utflykten var 30.000 Rupia (38 svenska kronor) per person vilket är ett standardpris i Lovina.

Vi åt frukost och la oss sedan vid poolen. Här träffade vi ett kanadensiskt par från Montreal, Patrick och Martinel, som varit ute och rest sex månader av sin ett år långa resa. Vi pratade resor och gav varandra tips under en timmes tid.

När vi gick till vart rum före lunch träffade vi en ny fyrbent vän, en cirka en meter lang ödla. Innan vi hann hälsa och ta kort på den kravlade den iväg in i buskarna.

Lunchen njöt vi av på en restaurang på samma gata som hotellet. Resten av eftermiddagen låg vi under en palm vid poolen där vi läste reseböcker och spelade kort (Tack Christina & Anna för kortleken).

Tidig kväll satt vi på balkongen och lyssnade på Gecko ödlornas roliga läte…gec-ko, gec-ko… Hör man minst sju i rad ska det betyda lycka. Vi hörde nio. Man kan undra hur vi ska kunna få det ännu bättre än vi redan har. 😉

© 2002

Middagen åt vi på Cafe Lumbung som vi blivit rekommenderade. Där provade vi drinken Arja (uttalas Ardja) som består av det lokala risbrännvinet Arak blandat med apelsin- eller citronjuice.

© 2002

Anki tog en beef curry vilket var en av de absoluta favoritmåltiderna här på Bali. Lasse åt en chicken satay vilken serverades på en liten minigrill av lera med glödande kol.

Dagens upptäck: En fnissig Anki i poolen upptäckte att Lasses händer måste ha storlek 38 eftersom de är lika stora som Ankis fötter. Solsting eller vanligt Anki beteende? 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *