Shopping och Rod Stewart

Precis när vi skulle lämna hotellet efter frukost fick vi samtal från kamerareparatören. Kameran var klar att hämtas! Innan vi lämnade Kings Cross stannade vi kort till på Suns tax free Internetcafé för att kolla våra bankkonton. Sedan åkte vi in två hållplatser till Town Hall och gick direkt till HL Camera och hämtade vår videokamera.

De foto vi sett hos fotografen vi besökt dagen innan hade gjort oss sugna på att låta honom fotografera oss. Vi gick dit och beställde tid för morgondagen.

Vi tog oss tillbaka från Circular Quay till Town Hall och åt mexikansk lunch. Efter ett kort stopp på Woolworth för att köpa två vykort och ett anteckningsblock fortsatte vi till QVB. Queen Victoria Building är en gammal byggnad på fyra våningar som hyser diverse affärer och gallerier.

Queen Victoria Building, Sydney

Vi började med översta våningen där vi förutom ”The great Australian clock” och ett självspelande piano kollade in fotona på Peter Liks galleri och de roliga målningarna på Heaven & Earth”.

Shopping - Queen Victoria Building, Sydney

Via diverse kläd- och souveniraffärer tog vi oss successivt ner för våningarna och ut ifrån byggnaden.

Kvällens konsert närmade sig och vi åkte om hotellet för att byta kläder. Sydney Entertainment Center ligger i Darling Harbour, intill China Town. Innan vi gick in på arenan stannade vi till vid en supermarket för att köpa dricka och tilltugg. När vi kom in på arenan fann vi att den var bra planerad och våra platser bättre än väntat.

Strax efter klockan åtta släcktes ljuset och in på scenen kom Rod Stewart. Efter en lugn start kom han igång och under den nära tre timmar långa koncerten framförde han låtar så som The first cut is the deepest, Some guys have all the luck, Tonight I’m yours, The rythm of my heart, Downtown train, Have I told you lately, Maggie Mae, Baby Jane, Forever young, Tonight’s the night, Motown song, It takes two och avslutade förstås med Sailing.

Med en sådan här radda hits är det svårt att misslyckas och konserten var naturligtvis bra!

När vi kom ut hade det börjat regna, som tur var hade vi tagit med oss regnjackor som åkte på. Vi gick till närmaste tunnelbanestation för att ta oss tillbaka till Kings Cross. Ännu en dag var till ända.


Queen Victoria Building

» www.qvb.com.au

Sydney Entertainment Center

Här såg vi Rod Stewart.

» www.sydentcent.com.au

Rod Stewart

Rod Stewarts officiella hemsida.

» Rod Stewart

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *