Framme i Sydney och Kings Cross

Vi vaknade av att bussen stannade till i Karuha och det var dags för frukost. På andra sidan gatan hittade vi ett bageri och vi satte oss på en bank i solen och åt färska frallor.

Några timmar och en videofilm senare rullade bussen in i Sydney och stannade vid buss- och järnvägsstationen. Då vi inte hade bokat något boende fick vi ringa runt för att få reda på om det fanns lediga rum och vad det kostade. Original Backpackers Lodge verkade bra men hade tyvärr inga rum, dock kunde de förmedla ett rum på deras systerhotell.

Från perrong 24 tog vi oss med tunnelbanan till Kings Cross och gick upp till Victoria Street. På Original Backpackers Lodge fick vi hjälp att bära väskorna vidare till vårt hotell. Vi checkade in på Bernly Private Hotel, 15 Springfield Avenue, i den del av Kings Cross som kallas Potts Point.

Efter vi installerat oss på rummet gick vi ut och såg oss omkring i Kings Cross. I området finns både fina restauranger och hotell, men även en del mindre glamourösa hak och strippklubbar.

Hungern gjorde sig påmind när vi gick förbi Hungry Jacks, Australiens motsvarighet till Burger King. För att hinna se oss runt mer bestämde vi oss för att äta här och sedan bege oss vidare.

Wooloomooloo Bay by night, Sydney Australia

Det började skymma när vi promenerade ner för Victoria Street och över till Warf Roadway vid Wooloomooloo Bay. I dessa hamnkvarter fick vi en utmärkt utsikt över stadens skyskrapor och något oväntat skåda ett vackert fyrverkeri. Vi hade glömt att det var ”Australian Day”.

Efter att ha strosat omkring i detta hamnområde en stund gav vi oss av tillbaka till hotellrummet för att få lite sömn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *