Kaffe, konst och Opera

shoppinggata i Sydney

Vi började dagen med att gå till Cole Express for att köpa frukost som vi sedan åt på hotellrummet. Kvällen innan hade vi sett reklam för Rod Stewarts konsert i staden. Vi tog därför tunnelbanan till Town Hall och gick den korta sträckan till Ticketek för att se om det fanns biljetter kvar. Även om det inte var längst fram blev vi glada för de två biljetter vi kom över till torsdagens konsert.

När vi kom ut var bar- och kafélivet i full gång längst hamnpromenaden. Efter att ha promenerat runt i området vid operan tog vi oss tillbaka till hotellet via tunnelbanan.

Vi gick vidare till Pitt Street där vi hittade ett trevligt shoppingstråk. Här köpte Anki en ny handvaska som dessutom passade perfekt för vår videokamera. Vi köpte dessutom en kul bok med frågesport i ämnet popmusik.

La Renaissance Patisserie Francaice i The Rocks, Sydney
Innergården på La Renaissance Patisserie Francaice i The Rocks, Sydney.

Vi gick vidare på George Street och kom så småningom fram till det äldsta området i Sydney som kallas ”The Rocks”. Här strosade vi omkring ett tag innan vi satte oss på ”La Renaissance Patisserie Francaice”, ett franskt inspirerat café med mysig uteservering. Här slog vi oss ned och njöt av kaffe och en smarrig äppelpaj. Fötterna uppskattade också pausen fikat innebar.

La Renaissance Patisserie Francaice i The Rocks, Sydney

Vi gick vidare genom The Rocks och kom fram till The Rocks Center där vi stannade till och lyssnade på trion som spelade skön jazzmusik. Härifrån fortsatte vi till Cambells Cove vid hamnen.

Harbour bridge, Sydney

Här kan man njuta av utsikten över hamnområdet Sydney Cove där Harbour bridge och operahuset smyckar den flitigt trafikerade infarten.

Operahuset i Sydney

I närheten fann vi Billich gallery där konstnären Charles Billich ställde ut sina tavlor. Bland annat har han målningar med olympiska teman och storstadskollage. Han använder gärna guldfärg vilket tillför en dimension till hans målningar. När vi kom till Circle Quay passade vi på att äta lunch och fönstershoppa lite. Sedan fortsatte vi bort till ett av världens mest kända operahus.

Efter att ha tittat närmare på byggnaden vars fasad är täckt av svenskt Höganäs kakel gick vi in for att se om det fanns biljetter kvar till någon föreställning. Det fanns möjligheter för oss att se en klassisk konsert i konserthallen eller operan Faust som spelas i den något mindre men mer berömda delen av Operahuset.

Vi köpte biljetter till Faust föreställningen denna kväll vilket i sin tur innebar att vi fick skynda oss för att hinna en vända om hotellrummet innan föreställningen började.

Vi tog tunnelbanan hem och efter att ha fräschat till oss och bytt kläder åkte vi åter tunnelbanan tillbaka till operan. Det var en halvtimma tills föreställningen skulle börja och i foajén tog vi varsitt glas champagne. De följande tre timmar njöt vi av en fantastisk föreställning av Faust i det berömda operahuset.

Vår första hela dag i Sydney led mot sitt slut och efter en sådan här dag kunde vi knappt vänta till morgondagen för att uppleva mer i denna härliga stad.


Ticketek

Kolla vilka konserter som är på gång i Sydney.

» www.ticketek.com.au

The Rocks Market

Varje lördag & söndag.

www.rocksvillage.com

Billich gallery

Se exempel på vad Billich gallery kan erbjuda.

» Billich gallery website

Sydney Operahus

» www.sydneyoperahouse.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *