Moln över Sydney

När vi gick upp bestämde vi oss for att ta tag i den tvätt som vi sedan någon dag tillbaka var i stort behov av. Bernley hade ingen tvättstuga men det fanns på Original Backpackers dit vi gick med var tvätt. Efter att ha slängt i två maskiner gick vi vidare till Cole Express där vi köpte var frukost. Tvättmaskinerna blev klara och under tiden torktumlaren gjorde sitt passade vi på att äta frukost.

När vi av en händelse kollade var senaste videofilmning upptäckte vi att något var allvarligt fel. Allt vi fick fram var en blå bild och det verkade varken som vi kunde spela in eller se något av vara tidigare inspelningar. Via gula sidorna hittade vi den lokala Canon återförsäljaren Paxton på 285 George Street och begav oss dit for att få support.

Personalen var väldigt hjälpsamma men trots rengöringsband och diverse andra försök fick vi inte ordning på det. Vi ringde Canon som uppgav att deras garantier generellt inte var internationella. Förutom att vi skulle fp stå for hela kostnaden själva skulle det minst ta två till tre veckor att få tillbaka kameran från reparation.

Utan några bra alternativ stod vi handfallna och risken var att vi skulle bli tvungna att köpa en ny kamera for att kunna fortsatta filma var resa. Trötta och något frustrerade lämnade vi Paxtons och gick mot Circle Quay. När vi stannade till för att titta på de vackra bilderna utanför en fotografstudio lockades vi in i studion och träffade fotografen själv. Vi pratade en stund om hans fotografier och hans priser för en fotosession. Då vi nämnde problemet med vår kamera erbjöd han att ta sig en titt på den. Då inte han heller kunde hitta felet lyckades han få fram adressen till en av Canon auktoriserad reparatör som låg i närheten. Vi begav oss med en gång dit och ganska snart gav han diagnosen att kameran var mycket smutsig inuti och att detta var orsaken till problemet. Detta var på satt och vis logiskt da vi filmat mycket i en mängd olika miljöer och situationer. Något lättade lämnade vi kameran för rengöring och blev lovade att den skulle kunna hämtas dagen efter.

Darling Harbour, Sydney

Vi promenerade ner till Darling Harbour och strosade omkring i detta nöjesinriktade hamnområde. Affärernas fasader är roligt utsmyckade och utanför McDonalds finns en vattenlekplats for barn. Darling Harbour har en IMAX biograf, många restauranger samt mäss- och kongresshallar i närheten.

Anki på en bänk i Darling Harbour, Sydney

Vi fortsatte var promenad till Chinatown som har sina typiska restauranger och butiker. Här beslutade vi oss för att ta oss tillbaka till Kings Cross och gick genom de spanska kvarteren, vidare upp på George Street upp till Town Hall. Sista biten med tunnelbanan tog inte mer an tio minuter. Vi gick tillbaka till hotellrummet och tog en kopp kaffe innan vi åter gav oss ut.

Runt hörnet från hotellet hittade vi ett bra internetcafé, World Internet, där vi passade på att kolla e-mail och uppdatera dagboken. Anki chattade också lite med sin mamma på icq.

Klockan hade blivit mycket och vi gick tillbaka till hotellet och la oss.


Var videokamera, Canon MV30i, ar en mycket bra kamera som manga rekommenderar. Optiken, scanmetoden och bildstabilisatorn är bättre an de andra alternativen i samma prisklass. Problemen vi fick relaterar till att vi rest till platser med hög luftfuktighet, sand, damm med mera.

World Internet på Macleay Street är ett mycket bra internetcafé. Uppkopplingen ar snabb och stabil och utbudet av programvaror mycket bra.


Darling Harbour

Läs och se mer om Darling Harbour

» www.darlingharbour.com

Sydney and New South Wales

» www.visitnsw.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *