Fotomodeller en regnig dag

När vi drog undan gardinerna från fönstret denna morgonen öste regnet ner. Det var dags att försöka avlasta vår packning en del och vi packade ihop de böcker, broschyrer och cd-skivor vi ville skicka hem. Dagsryggsäckarna fyllde vi med kläder som kunde tänkas vara användbara för fotograferingen vi planerat att göra under dagen.

På ett postkontor i närheten av vårat hotell kunde vi få vårat paket skickat hem. Vi fortsatte till tunnelbanestationen i Kings Cross och tog tåget ner till Town Hall. Här gick vi in i butiken Suite 62 där Anki hittade ett snyggt svart linne.

Sydney Opera House, Circular Quay, Sydney

Tiden för vår bokade tid för fotografering närmade sig och vi tog oss vidare till Circular Quay och till fotostudion Celebrity Vogue.

Först tittade fotografen och ägaren Avi och stylisten/sminkösen igenom kläder och föreslog stilar för fotograferingen. Anki intog en bekväm stol framför en stor spegel och blev snyggt stylad med smink och frisyr under en timmas tid. Lasses styling gick något snabbare, då killar naturligtvis inte sminkas lika mycket och ett kortare hår inte heller innebär lika mycket jobb.

Det blev dags för fotografering och vi blev visade in i ett rum med mörka väggar och en massa foto- och ljusutrustning. Avi instruerade och fotograferade oss både tillsammans och individuellt med flera olika stilar, kläder och frisyrer. När fotograferingen var över kvarstod det för oss svåraste momentet; att välja ut vilka fotografier vi skulle beställa och i vilket format vi skulle ha dem. Den har typen av foton kostar ganska mycket per original och man kan inte med normal plånbok framkalla alla… tyvärr. Det är skönt att veta att det finns möjlighet att beställa fler i efterhand. De foton vi bestämde oss för och beställde för framkallning skulle skickas till oss i Sverige, men ta viss tid så kanske dök de inte upp förrän vi kommit hem igen.

Entrén till fotostudion Celebbrity Vogue

När vi kom tillbaka till hotellet vid Kings Cross gjorde sig hungern påmind och vi gick till mysiga Crave Café. Här åt vi varsin stor portion tortellini. Mätta och nöjda gick vi tillbaka till vårt hotellrum där vi tog ett glas vin och kollade lite på TV innan vi somnade.

Anki & Lasse 2002


Celebrity Vogue

Studion Celebrity Vogue där vi fotograferades.

» www.celebrityvogue.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *