Boat Quay, Singapore River

Raffles stad

Idag har vi upptäckt Singapore, via båttur i hamnen och promenad runt Raffles Quay, Indiska distriket och Chinatown.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Vi började dagen med en båttur på Singapore river samt en bit ut i Singapores hamn. Denna utgick från Raffles landing site/Boat Quay.

Singapore hamnvy
Ute i hamnområde ser vi in mot skyskrapor.

Raffles Quay
Båten glider in i fina Raffles Quay.

Boat Quay, Singapore River

Därefter tog vi en promenad genom Chinatown där vi bland annat såg tempel och andra typiska byggnader just för Chinatown.

© 2002

Under kvällen har vi avnjutit den klassiska drinken Singapore Sling där den uppfanns, Raffles Hotel här i Singapore. Senare gick vi till Buggis och kollade in marknaderna och atmosfären där. Vi fortsatte till Suntec som är en gigantisk anläggning med mäss- och kongresshallar, shoppingcenter och där skådat världens största fontän med ett fantastiskt ljusspel.

Vi har just varit och ätit och ska snart gå hem och sova. Imorgon kl 14 (ungefär 7 på morgonen svensk tid) åker vi vidare till Hong Kong.

Raffles Hotel

» www.raffleshotel.com

Relaterade Sidor

Singapore

Singapore

På udden av den Malaysiska halvön ligger ett land som bara är stor nog för en enda stad. Men denna stad har mycket att erbjuda med inslag av alla tänkbara kulturer, asiatiska såväl som västerländska.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar

Vacker bro i Central Park, New York

Drömmer mig bort till New York och Sydney

Det faktum att jag tillbringade en månad i vackra Sydafrika och Mauritius alldeles nyss räknas inte längre. Jag älskar att resa och är letar alltid efter platser att utforska. Eftersom jag nyligen har tillbringat ett par veckor omgiven av vacker natur, landskap och stränder, fokuserar jag denna helg på storstäder.

Följande städer är två favoriter och så här skulle jag välja att tillbringa dagen om jag var där just nu.

Läs mer och se bilder »
Bartender häller Whisky på Irish Coffee

Irish Coffee Day

Den 25 januari är Irish Coffee Day och en utmärkt anledning att njuta av ett glas. Under våra resor runt om i världen har vi smakat på många och dessutom variationer på den. Men den som är mest troget originalet kan ha varit den som vi drack i San Francisco, Kalifornien. Att det var just där kan komma som en överraskning, men det här är berättelsen om hur den uppfanns och hur den ursprungliga Irish Coffee drinken blev noggrant tolkad av två killar i Kalifornien.

Läs mer och se bilder »