Fantastisk himmel vid solnedgång, Kuta beach

Kuta Beach

Sol, sand och saltvatten när vi tar vårt första dopp i Indiska Oceanen vid Kuta Beach.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Runt hörnan från vårt hotell hittade vi Bamboo Corner där vi satte oss för att äta frukost. Efteråt promenerade vi omkring i södra Kuta i någon timme innan stranden lockade allt för mycket.

Strandflagga på Kuta Beach, Bali

Val framme på stranden upptäckte vi att det var mycket färre folk än dagen innan. Skönt tyckte vi och la oss ner i sanden. Värmen ökade och vi blev sugna på att ta oss ett dopp. Detta blev vårt första dopp i Indiska Oceanen. Kanske inte helt otippat så var det varmt i vattnet, skööönt!! Det var sa skönt i solen och vattnet att vi sköt upp lunchen till tre tiden. Vi hittade Tree House Cafe som hade god indonesisk mat i trevlig miljö.

Vi slappade på hotellrummet innan det var dags att åter gå till Kuta strand för att ännu en kväll njuta av solnedgången. Denna kväll var den betydligt vackrare än kvällen innan och gjorde skäl for sitt rykte. Från blå, till blågul, till blågulröd, till blåröd… blunda och tänk själv.

Fantastisk himmel vid solnedgång, Kuta beach

Vi tog en öl på Tree House Cafe och passade på att skriva lite dagbok.

Vi letade upp ett billigt och bra Internetcafé och avslutade kvällen på en trevlig restaurang.


Det är mycket vi inte hunnit med på Bali. Nästa gång vill vi gärna göra lite av följande:
Besöka Tanah Lot, se mer av Ubud, ta en trekkingtur upp till vulkanen Batur, besöka Padangbai, ta färjan till Lombok, besöka Gili öarna samt cykla runt Bukit Peninsula.

Planet Cyber Internet, Jl. Legian 72 Br, Pengabetan, Kuta.
Billigaste internetcafeet vi kunde hitta, 150 Rp per minut. Bra datorer, snabb uppkoppling, aircondition. Billig dricka om man är törstig. Rekommenderas!

Relaterade Sidor

Relaterade reseskildringar

Playa Lagun, Curaçao

Curaçao flerfaldig prisbelönt destination

Den lilla ön Curaçao som ligger mellan Aruba och Bonaire har blivit ett populärt resmål för resenärer, kanske framför allt under vinterhalvåret då många flyr kyla och mörker för en paradisö med vackra stränder och azurblått vatten.
Curaçao är ett land inom Konungariket Nederländerna, vilket innebär att det finns direktflyg från Amsterdam.

Läs mer och se bilder »