Whithaven beach och Manta Ray Bay

När vi vaknade på morgonen befann vi oss inte på samma plats som när vi somnade kvällen innan. Roger och Ali hade redan påbörjat dagens segling och väckte oss med båtens gungning. Vi kröp upp ur bädden, tog med oss frukost och satte oss på däck for att äta.

Målet för morgonen var Whitsunday Island, den storsta ön i ö-gruppen.

Tounge Bay, Whitsundays i Queensland

När vi kom fram till Tounge Bay blev vi transporterade i omgångar till stranden i den lilla gummibåten. Via en vandringsled tog vi oss fram till utsiktsplatsen över Whithaven Beach. Vyn var så otroligt vacker och många gånger mer storlagen än vad vi sett på vykorten tidigare.

Whithaven beach och Manta Ray Bay

Från utsiktsplatsen gick vi ner till själva stranden där vi hade tid för sol och bad. Men vem kan ligga och blunda i sådan vacker miljö? Vi gick runt på stranden och beundrade omgivningen.

Lars sitter på Whithaven beach i Whitsundays

Vid middagstid gick vi tillbaka till Tounge Bay där vi blev upphamtade av Roger. Ali hade fixat lunch och vi åt vegetarisk- eller kycklingpaj med sallad till. Efter lunchen seglade vi norrut, passerade mellan Dunbell Island och Border Island och rundade Hook Island på östra sidan vid Pinnacle Point.

På norra kusten stannade vi vid Manta Ray Bay. Vi drog på oss ”stinger-dräkterna”, snorkelutrustningen och hoppade i. Vattnet var fullt av vackra fiskar; Zebra-butterfly cod, Narrow-banded sergerant-major, Painted flutemouth och stora Batfish. Korallen här är ovanligt färgstark. Den blå korallen är intensivt blå, den rosa intensivt rosa och så vidare.

Denna snorkling var så bra att det var svårt att slita sig. Men den utlovade fikan lockade och när vi åkte vidare västerut satt vi alla på dack med en kopp kaffe i handen. Vi rundade Stanley point, fortsatte söderut och efter passagen mellan Blash Island och Hook Island la vi till för natten vid Stonehaven Anchorage.

Det serverades ost och kex liksom dagen innan och vi drack lite vin till. Ingen risk att behöva lägga sig hungrig, middagens utbud bestod av fisk, kyckling eller kött med potatisgratang.

Efter middagen gick vi ut och satte oss på däck och fick då se himeln över land lysas upp av åskblixtar. Då det höll sig på avstånd kunde vi lugnt uppskatta skådespelet. Dagarna till sjöss gör en trött och det var skönt att krypa till kojs även denna kväll.


Då vi inte vet fiskarnas svenska namn kan vi endast ange dessa namn pa engelska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *