Vi får besök och ser oss om i staden

Denna dag hade vi inga planer, vi väntade besök av vänner från Sverige. Vi hade några timmar innan Christina och Kattis skulle landa i Cairns. Under dessa timmar tänkte vi fixa lite av varje, bland annat uppdatera dagboken inklusive scanna några bilder som vi tänkte publicera på webben. Trots var ambition fick vi inte gjort så mycket på grund av en trasig diskett. Strulet med denna diskett stal en stor del av förmiddagen och det slutade med att vi fick köpa nya disketter. Disketter behöver vi nämligen då vi ska scannar bilder på Internet café.

Tiden för Christina och Kattis ankomst närmade sig och vi fick skjuta scanningen på framtiden. Vid halvtre dök de något försenade tjejerna upp och efter välkomstkramar slängde vi in deras väskor i vårt rum och begav oss ut på stan.

På hörnet av Shields Street och Esplanade hittade vi ett mysigt cafe där vi satte oss och fikade. Vi hade mycket att berätta för varandra om vad vi gjort och skulle göra. Två timmar av prat, skratt och utbyte av tips följde.

Lunch in Cairns

På andra sidan gatan ligger Peter Liks galleri som vi ville visa Christina och Kattis efter vart besök på kaféet. Strax intill galleriet ligger International Backpackers dit vi gick för att köpa så kallat VIP kort som vi behövde för att få rabatt på vårt busspass för resan ner till Sydney.

Vi gick en sväng i Cairns centrum och Kattis passade på att kolla priser och utbud för att ta avancerat dykcertifikat.

Tillbaka på hotellet checkade tjejerna in. Vi fick alla matkuponger för kvällen och gick bort till The Woolshed där vi träffade Tony och Ingela. Vi beställde mat och ål och hittade ett bord där vi slog oss ner. Eftersom det var Tony och Ingelas sista dag i Cairns och Christina och Kattis första fanns det mycket att prata om.

Vi gick hem och beslutade att stanna ytterligare en dag i Cairns för att göra en utflykt med tjejerna. Innan vi gick och la oss visade vi våra foton vi tidigare framkallat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *