Haj under ytan vid det stora barriärrevet

Efter en frukost på hotellrummet gick vi den korta promenaden till Marlin Marina. Här vi gick på Supercat på den brygga som kallas A-finger. Supercat Reef Cruises drivs av ett företag som heter Downunder Dive som vi blivit rekommenderade av både turistbyrån och Troy, killen i receptionen på vart hostel.

Vädret var något ostadigt och när vi kom fram till South Hastings Reef vid 11-tiden öste regnet ner och det blåste ganska rejalt.

Med stor tvekan plockade Lasse på sig snorkelutrustningen och hoppade i bland vågorna. Vattnet var varmare än väntat och trots vågornas gung gick det bra att snorkla. Anki hoppade också i efter lite tvekan men höll sig närmre båten.

Lasse snorklar

Vädret bättrade sig och när vi gick upp ur vattnet sken solen. Personalen på båten hade satt fram lunchbuffé som vi tog for oss av.

Båten fortsatte sedan norrut till Saxon Reef. Vi plockade åter på oss snorkelutrustningen och hoppade i vattnet, den här gången utan tvekan. En timme senare klättrade vi upp på båten igen och hade förutom vacker korall sett mängder av fiskar, bland annat Triggerfish och Capricornfish.

Lasse hade tur och fick även syn på en Rev haj, eller Reef Shark som det heter på engelska, något som inte alla har turen att få se. Tilläggas skall att denna typ av haj inte ar farlig for människor.

På hemresan bjöds vi på vin med tilltugg så som ost, kex och vattenmelon. Det blåste fortfarande en del och hemresan gungade ordentligt.

Till Stora Barriärrevet med Supercat färja från Marlin Marina, Cairns

Det var ganska skönt att komma av båten och vi gick direkt hem för att duscha av oss saltet. Någon timme senare gick vi till Woolshed för kvällens middag. När vi var matta gick vi åter hemåt men stannade till utanför hotellet för att ringa Christina som skulle komma dagen efter.


Downunder Dive

» www.downunderdive.com.au

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *