Port Douglas, Mossman, Daintree och Barratt Creek

Efter att ha packat våra dagsryggsäckar och tagit lite yoghurt träffade vi Tony och Ingela för att tillsammans gå till biluthyrningsfirman. Vi gick en genomgång av villkoren för bilhyran och självrisken på försäkringen.

När det var klart fick vi bilnycklarna, satte oss i bilen och rullade på vänster sida ut från Cairns.

Vi körde utmed kusten och svängde in till Port Douglas där vi gjorde vårt första stopp. På stans turistinformation fick vi tips om stans utsiktsplats samt marinan. Vi följde dessa råd och körde först upp till utsiktsplatsen för att beundra Port Douglas och dess vackra omnejd vid havet.

Port Douglas Utsiktsplats

Därefter tog vi oss ner från höjden, körde igenom centrum och ner till hamnen där vi såg oss omkring bland båtarna i marinan.

Port Douglas Marina, Queensland

Vi lämnade Port Douglas och körde vidare till Mossman Gorge. Detta område består av regnskog och det finns gott om promenadvänliga stigar.

Boyd's Forest Dragon ödla, Mossman Gorge
Boyd’s Forest Dragon som bara finns i nordöstra Queensland

Vi gick runt har några timmar och beundrade allt ifrån spindlar och ödlor till otroliga trädrötter i formationer och storlekar vi aldrig tidigare sett.

Lasse & Anki

När Lasse hittade en lian som såg ut att vara tagen direkt ifrån en Tarzan film var vi alla tvungna att prova på att kasta oss i den. Det visade sig fungera över förväntan.

Lasse kastar sig i en lian

Vi gick vidare i regnskogen och kom fram till en fors där vi tog ett svalkande dopp.

En skylt längs vägen som varnar för känguru
På vår väg till Daintree village ser vi en skylt som varnar att kängurur kan passera över vägen inom en kilometer.

Nu var det dags att åka vidare och vi fortsatte till Daintree village där vi stannade, tog ut vår medhavda lunch och gick ner till Daintree River där vi satte oss för att äta.

Daintree village, Daintree River i Queensland

Här var vi inte likna sugna på att bada efter att ha sett en ”Varning för krokodiler” skylt. Vi ställde oss däremot för att spana efter krokodiler, tyvärr utan framgång.

En skylt med varning för krokodiler i vattnet
En skylt med varning för krokodiler i vattnet.

På väg härifrån stannade vi till vid Barratt Creek för att på nytt försöka upptäcka krokodiler. Men det verkade inte vara en dag då krokodilerna ville visa sig för oss.

Utsikt från rummet på Central city backpackers i Cairns
Utsikt ifrån vårt rum i Cairns.

Vi körde tillbaka till Cairns för att komma dit innan det blev mörkt. Vi var ganska trötta efter en lång dag men gick och åt på Woolshed och hann även med ett kort besök på ett Internetcafé samt bokning av tur på Barriarrevet för morgondagen.


Marina Mirage, Port Douglas

» www.marinamiragepd.com.au

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *