Greyhound söderut genom Queensland

En dag senare än beräknat var det dags att lämna Cairns. Då vi checkade ut hjälpte Troy oss att boka busspasset från Cairns till Sydney. Eftersom Christina och Kattis hade hyrt bil denna dag fick vi skjuts av Christina till busshållsplatsen.

Central City Backpackers, Cairns

Vi tog avsked och gick in till Greyhounds kontor för att hämta ut vara biljetter. Bussen rullade ut från Cairns och under de närmaste timmarna passerade vi Gordonvale, Babinda, Innisfail, Mission Beach och Tully.

Det blev ett kort lunchstopp i Cardwell då vi besökte ”Annie’s kitchen” på Victoria Street i denna lilla stad.

Carwell i Queensland

Efter lunch fortsatte resan och vi passade på att sova. Bussen gjorde en halvtimmas stopp i Townsville.

Townsville bridge, Queensland

Vi tog en liten promenad i centrala Townsville under pausen. Vi gick över Victoria Bridge och såg ut över båtarna och promenaderna längs inloppet. Vid korsningen av Plume och Palmer Street låg ett kul torn mitt i rondellen intill Shamrock Hotel. Tiden gick fort och det blev dags att åter ge oss tillbaka och på bussen.

Townsville gatukorsning vid Palmer och Plume Street

Vår resa fortsatte och efter att ha passerat Ayr, Home hill och Bowen rullade vi till sist in i Airlie Beach.

Vid buss stoppet möttes vi av representanter for ett antal olika backpacker ställen.
Det verkade svart att få tag på lediga dubbelrum. ”Beaches” lockade oss med platser i ett dorm där vi sannolikt skulle bli ensamma. Vi åkte dit och fick ett stort rum med tio sängar, toalett och dusch helt för oss själva.

Det var sent och magen började kurra när vi gav oss av för att äta.
Eftersom vi var nyfikna på om Christina skulle göra oss sällskap eller inte gick vi till ”Global Gossip” för att kolla våra e-mail. Efter en stund återvände vi till hotellet och somnade trötta efter den langa dagen och bussresan.


Global Gossip som vi besökt i andra städer i Australien har bra kvalitet på datorer och uppkoppling men priset är också snäppet dyrare än andra lågbudget varianter.

Beaches i Airlie Beach

» www.beaches.com.au/…

Greyhound

Vi tar oss ner till Sydney med Greyhound bussar.

» www.greyhound.com.au

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *