Airlie Beach Strand

Båtjakt i Airlie Beach

En dag i trevliga Airlie Beach då vi söker och finner rätt segeltur för oss bland Whitsunday öarna. Vi ville hamna på en liten fin segelbåt och inte någon stor party cruise, Under kommande tre dagar skulle vi segla runt med båten Come by Chance som drivs av Oz Sail.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

När vi gick upp hade vi fokus på att hitta ett annat boende till bra pris. Vi lämnade hotellet och letade upp telefonautomater från vilka vi ringde runt till flera olika hotell.

När vi gick runt i centrala stan for att se på några av dessa boenden passade vi även på att förhöra oss om segelturer och Whitsundays. Det visade sig att dessa två val kunde påverka varandra. Vid bokning av segeltur erbjöd många kraftigt rabatterade eller gratis boende för en natt.
Vi bestämde oss för att checka ut från Beaches men lät väskorna vara kvar i bagagerummet.

Gatorna var fulla av ställen som kunde boka segelturer och vi kollade upp diverse olika alternativ. Rakt över gatan från Beaches ligger en supermarket där vi köpte frallor och juice till frukost.

Airlie Beach Strand

Runt hörnet från butiken hittar man Beachwalk som går ner till stranden. Här slog vi oss ner i gräset och åt vår något sena frukost. Frågan om Christina skulle följa med eller inte påverkade vårt val av segeltur något och vi gick till en telefonautomat for att ringa henne. Efter några försök fick vi tag på henne och fick det något tråkiga beskedet att hon inte skulle komma att göra oss sällskap.
Dock förstöd vi hennes val och kunde nu sortera bort några av utflykts alternativ.

Vid Airlie Beach beachwalk

Vi gick upp till HB Cruise & Travel Center där vi bokade en tredagarsutflykt med båten “Come by Chance” vilken drivs av Oz Sail. På köpet fick vi en övernattning i dorm på ReefO’s resort samt två timmars gratis internet.

Nu när segelturen var bokad passade vi på att se oss om i andra butiker. Airlie Beach har gott om klädbutiker med tufft surfmode men trots detta blev det inget köp av några plagg. Dock hittade vi varsitt par solglasögon som vi var nöjda med. Dessutom passade vi på att köpa en undervattenskamera som vi misstänkte skulle komma till användning.

Vi slängde i oss en bit mat och tog oss till HB Cruise & Travel Center for att kunna nyttja vara två timmar av gratis internet access.

På vägen tog vi med oss våra väskor från Beaches för att kunna lämna dessa på HB där de kunde stå tills vi kom tillbaka från vår segling.

ReefO’s Resort ligger fem minuters bilväg från centrum och de tillhandahåller shuttlebussar som regelbundet pendlar mellan hotellet och centrum. Vi tog oss till ReefO’s med en av dessa och checkade in på rum 235.

Det började bli sent men vi var sugna på något att äta. Nära Reefo’s hittade vi Harts Pizzas och beställde här en pizza att dela på. Vi blev mer an mätta! Nöjda gick vi tillbaka till vårt rum och kröp ner i en överslaf på en av våningssängarna.
Det gick bra att sova förutom när en amerikansk tjej försökte väcka en djupt sovande och berusad kille for att försäkra sig om att väckning var beställd. Efter denna, något komiska incident mitt i natten, somnade vi om och sov gott resten av natten.


HB Cruise & Travel Center har till skillnad fran andra internetcafeer vi besokt Macintosh datorer. Det tog en stund att vanja sig vid Mac igen men forutom detta var uppkopplingen ganska ok.

Relaterade Sidor

Relaterade reseskildringar