Vi flyger från Australien till Nya Zeeland

Klockan sex ringde väckarklockan. Vi gick upp och packade snabbt ihop det sista av våra saker innan vi checkade ut från hotellet.

Bernly Hotel, Sydney
Bernly Hotel i Sydney. Vi får också en skymt av Anki med packningen på ryggen.

På torget vid Macley skulle det enligt portiern finnas en hållplats for shuttlebussen till flygplatsen.

När ingen buss dök upp förstod vi att det var något som inte stämde. Vi frågade runt och fick till slut hjälp av polisen som pekade ut busshållplatsen som visade sig ligga bakom polishuset på Ward Avenue.

Då vi stod och väntade på bussen rullade en taxi fram och erbjöd oss skjuts till flygplatsen för bara en dollar mer än vad bussen skulle kostat.

Detta passade oss utmärkt och inom en kvart var vi på flygplatsen. Vi checkade in och gick igenom kontrollerna. Trots att vi hade separationsångest för att lämna Sydney gjorde regnet som öste ner utanför flygplansfönstret det något lättare att lämna Australien för den hör gången.

Anki somnade kort stund efter planet luft under tiden Lasse såg senaste filmen med Gene Hackman.

Framme i Nya Zeeland

Två och en halv timmar senare landade vi i Christchurch på Nya Zeelands sydö och tidsskillnaden gjorde att vi gick flytta fram våra klockor två timmar.

Med denna tidsskillnad var vi nu tolv timmar före svensk tid.

Vädret gav oss ett soligt välkomnande om än temperaturen var något svalare än Australien.

Tullen var generellt noggrann men efter att ha visat upp våra trekkingskor och Ankis hatt var det bara för oss att gå rakt igenom. Vi gick till flygplatsens turistinformation där de tyvärr inte verkade allt för angelägna om att hjälpa till. Istället tog vi lite broschyer och gick ut till shuttlebussen som för 4 NZD tog oss in till stan.

Warners Central in Christchurch

På Cathedral Square såg vi skylten Warner Central Backpacker. Vi gick dit och fann ett helt nyrenoverat hotell och tog in pa ett dubbelrum.

Det var hög tid för lunch, vi lämnade väskorna på hotellet och begav oss ut på stan. På Cathedral Square åt vi fish & chips respektive chickenwrap.

Cathedral Church

För att få lite överblick över stan promenerade vi utmed Worcester Street till Oxford Terrace där man hittar en mängd mysiga pubar, uteserveringar och restauranger.

Bridge in Christchurch

Park vid Oxford Terrace i Christchurch

Vi återvande till hotellet för att få hjälp med hyra bil de närmaste åtta dagarna. Då de inte lyckades hitta någon bil till följande dag letade vi upp en telefonautomat där vi ringde Pegasus rentals och fick tag pa en bra bil för 45 NZD dagen.

Granne med Warners Central ligger Bailies restaurang & pub som har specialerbjudanden for Warners hotellgaster. Här satte vi oss och tog oss en öl och varsen steak & fries.

Anki dricker en pint på Bailies i Christchurch

Några timmar senare var vi mätta och nöjda och gick över gatan till Internetcafeet vadal.net. Här fick vi några bilder scannade som vi publicerat på limewave.com.

Personalen scannade bilderna och tyvärr blev vi besvikna på kvaliten. Nästa gång ska vi fråga om vi får scanna bilderna själva.

Vi gick tillbaka till hotellet och la oss för att sova vår första natt i Nya Zeeland.


Christchurch

» Christchurch website

Pegasus Rental Cars

» www.rentalcars.co.nz

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *