En dag vid poolen

Efter frukost tog vi våra handdukar och solkrämer och gick till stranden. Det var redan hett, även om det var mycket moln på himmeln. Utanför i havet gungade några av de typsika båtarna som används här på Bali.

Typical Balinesean boat by the beach in sanur, bali

Efter en halvtimme kom en kraftig regnskur vilket gjorde att vi tog våra handdukar över huvudet och sprang tillbaka till hotellet.
Regnet upphörde snart och vi la oss istället vid hotellpoolen. Värmen steg nu ytterligare, kanske tack vare templet vid poolen.

Kesumasari Hotel Pool, Sanur in Bali

På Bali finns det nämligen tempel för alla situationer och anledningar. Varje familj/bostad har sitt egna tempel, och varje by sitt gemensamma. Varje morgon offrar de balinesiska hinduerna för god lycka. Offergåvorna kan t.ex. vara ris, blommor, godis och rökelse.
Förutom vid tempel placeras även liknande offergåvor, i små askar gjorda av palmblad, utmed vägar och trottoarer.

© 2002

Vi tog en sen lunch på ”The trophy”. Eftermiddagen tillbringade vi först vid poolen, därefter tvättade vi lite kläder samt planerade för en eventuell utflykt senare i veckan.

Lars och Anki tar lunch på Trophy i Sanur, Bali

När kvällen närmade sig åt vi en god balinesisk middag. Servitrisen var jättegullig och blev väldigt glad när vi ville ta ett kort på henne.

Waitress at a restaurant in sanur, bali

Senare hittade Anki en sarong som hon köpte efter lite prutande.
På vägen hem till hotellet stötte vi på en guide som kallade sig ”Mr Number One”. Efter diskussion och prutning bestämde vi oss för en utflykt dagen efter.

Längs en gata i Sanur en sen kväll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *