Resdag mot Perth via Singapore

Efter några hektiska timmar med avslutande packning, fem veckor är lite mer att tänka på än korta semestrar, satte vi oss i taxin. På Landvetter kunde man bara seata oss första sträckan, vilket innebar att vi skulle behöva skaffa nya boardingkort i Frankfurt. Det i sig gjorde inget, men vi var lite oroade över att komma så kort tid innan för att bli seatade, bland de sista på planet.

Författaren Åke Edwinsson satt och signerade böcker vid den lilla pocket butiken. Vi köpte en macka och lite dricka och satte oss i serveringen.

Anki på Frankfurt flygplats

Trots att vi fick vänta att lyfta pga mycket flygtrafik i Nordeuropa landade vi bara tio minuter efter utsatt tid i Frankfurt.

Flyginformation på Frankfurt flygplats

På flygplatsen tog vi oss till terminal E där vi också kunde checka in och få våra boardingkort. Efter att vi tagit oss igenom säkerhetskontrollen satte vi oss vid gaten i väntan på att boarda.

Lasse på qantas flyget

Det var mycket passagerare som skulle på och boardingen tog tid men planet kunde lyfta på utsatt tid.

Frankfurt flygplats
Planet tar fart, vi lämnar Frankfurts flygplats

Bredvid oss satt en trevlig kille från Mackay i Australien. Vi pratade lite och fick lite tips om ställen han tyckte var värda att besöka.

Qantas flygplan

Snart serverades middag och vi tog ett glas rött vin. Samtidigt började vi kolla på en film. Anki somnade dock ganska snart, och strax därefter somnade även Lasse. Denna flygresa mellan Frankfurt och Singapore på 11timmar och 40 minuter gick ovanligt snabbt och smidigt beroende på att vi kunde sova under nästan hela resan.

Qantas flygplan

Anki vaknade åtta timmar senare då en flygvärdinna började dela ut varma handdukar. Strax därefter serverades frukost. Vi hade trots att vi satt på ett flygplan fått en skön natts sömn och åt frukost och kollade den trevliga filmen Gost town.

Landning Singapore
Landning på Singapores flygplats

Framme på Singapores flygplats fanns ett antal lånedatorer precis vid gaten vi kom ut vid och vi passade på att skicka en hälsning hem för att meddela att resan gått bra så långt.

Anki vid dator på Singapore flygplats

Qantas flygplan
Planet vi flugit med från Frankfurt till Singapore

Gaten vi skulle till för nästa del av flygresan låg bara några meter bort. Vi gick dit och fick åter gå igenom security. Strax därefter gick vi på planet som skulle ta oss sista sträckan till Perth.

Qantas flygplan på Singapore flygplats
Vid gaten såg vi planet som skulle ta oss mellan Singapore och Perth

Denna hade samma entertainment system som på förra flighten vilket gjorde att vi kunde se klart de sista två minuterarna av filmen som vi missat under inflygningen tidigare. Redan innan vi lyfte från Singapore hade vi börjat kolla tv-reportage om olika städer i Australien, bland annat såg vi på ett om Perth som är vår första anhalt.

Denna resa var beräknad till fyra och en halv timma. Denna 13:e december firar vi faktiskt tio år tillsammans och det är lite passande för oss med vårt reseintresse att vi firar just hela detta dygn uppe i luften i flygplan, på väg mot spännande destinationer.

Qantas flygplan, mousserande vin till maten

För att fira tog vi in mousserande vin och skålade. Vi blev serverade middag och kollade på komedin Step brothers som lockade till mycket skratt.

Anki & Lasse skålar för 10 gemensamma år på Qantas flyg

Även denna flygresa kändes som den gick snabbt och smidigt.

Qantas flygplan

Efter att planet landat i Perth gick vi igenom passkontrollen och framme vid bagagebandet som redan var igång kunde vi snart plocka våra väskor. Tullen gick smidigt och vi lämnade anomsthallen.

Perth international airport

Ute mötte oss ett mycket varmt och behagligt väder, trots att klockan var över två på natten.

Perth international airport

Efter en liten stund i taxikön utanför flygplatsen kunde vi hoppa in i en taxi som körde oss in till stan. Chauffören var jättetrevlig och berättade att han varit i Malmö för några år sedan.
Incheckningen på Crown Plaza gick snabbt och strax öppnade vi dörren till rum 202.

Rummet på Crown Plaza var hyfsat stort och fint. Två breda sängar, tv, arbetsbord, fåtöljd och tv. Badrummet var fint och fräscht och det var skönt att få tvätta av sig efter ett dygn på resande fot.

Klockan hade blivit över fyra på natten lokal tid innan vi släckte lamporna och somnade, nyfikna på vad morgondagen skulle erbjuda.

Det är nästan lite svårt att föreställa sig, men nu är vi åter igen i Australien!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *