The Rocks Market

The Rocks, Sydney

Vi lämnade the Blacket och promenerade längs George Street upp till the Rocks. Solen sken och vi njöt. Längs de gamla husen vid Circual Quay såg vi ett fik som såg trevligt ut med en ute servering på innergården, The Bakers Oven.

Baker Ovens Café, The Rocks

Vi gick genom byggnaden och kom ut på den lilla uteserveringen där en av servitörerna tilldelade oss ett bord. I området låg en gång i tiden ett sjukhusområde och därför kallas den lilla gränden bakom huset Nurse’s walk. Vi beställde in bagels med cream cheese samt lite kaffe och juice.

Lasse på Baker Ovens Café, The Rocks

Det var en underbar dag och mysigt att sitta med en rykande kaffe under näsan.

Baker Ovens Café, The Rocks

När vi till slut kunde slita oss gick vi längs Nurse’s talk och upptäckte till vår förtjusning att fotostudion celibrity vouge, där vi tog studiofoton 2002 hade flyttat hit. Vi gick in och kollade på de fotografier som var utställda i studion.

Celebrity Vogue, The Rocks

Fotografen Ava gick igenom en fotosession med ett par och när vi gick förbi så vände han sig om. ”You know that I also do personalized photosessions?” Varpå vi svarade honom ”Yeah we know, we did that with you 2002”. Fotografen såg på oss utforskande och letade i minnet, samtidigt så hjälpte vi honom på vägen och det såg ut som han började minas oss. Han sa att han tyckte att han kände igen Lasse, men att Anki nu hade mycket längre hår om han minns rätt.
Vi pratade en kort stund, tog avsked och gick sedan vidare.

The Rocks, Sydney

Vägen tog oss igenom hjärtat av the Rocks via Argyle och vidare längs Playfair Street. Gatorna kantades av trevliga små butiker och serveringar i gamla stenhus.

The Rocks Market, Sydney

När vi kom fram till George Street var den avstängd och gatan fick istället agera marknad och längs ett långt kvarter låg marknadsstånden tätt under ljusgula tygvävs tak.

The Rocks Market, Sydney

Som så ofta på marknader handlar det till stor del om hantverk och allmänt krimskrams, men ibland är det riktigt kul prylar. Som t.ex. filmtavlorna som såldes med riktiga filmrutor monterade bredvid foton från filmen. Kvinnan som sålde dem berättade att de faktiskt köpt upp film från filmbolagen och använt till tavlorna.

Anki på The Rocks Market, Sydney

Anki föll för en snygg och smart skarf som gick att knyta på massor av olika sätt. Hon köpte två stycken och fick en beskrivning på hur man kunde få till de olika varianterna. När vi hade gått runt hela marknaden vände vi tillbaka.

The Rocks Market, Sydney

I hörnet av Playfair och Argyle ligger en turistinformation och vi gick upp och kollade lite på utbudet av utflykter och upplevelser i och runt Sydney, även om vi redan hade en bra ide på vad vi ville göra under dagarna här.

Fågel i The Rocks Market, Sydney

När vi passerade fiket vi ätit frukost på tidigare landade ett antal färggranna fåglar utmed serveringens staket. De var mycket fina i alla sina klara färger och verkade förhållandevis orädda för människor.

The Rocks Market, Sydney

Monorail, Sydney

Vi fortsatte vår promenad ner mot Darling Harbour och över Pyrmont Bridge. På andra sidan gick vi in i Harbourside shopping mall.

Shoppingmall i Darling Harbour, Sydney

Vår avsikt var att leta upp något snabbmats alternativ där vi kunde ta en sen snabblunch. Men inne i shoppingcentret gick vi in i klädbutiken ICE där Anki hittade flera snygga plagg. Efter en vända i provrummet blev det några köp innan vi lyckades komma vidare.

Darling harbour, Sydney

Köerna var ganska långa till McDonals inne på shoppingcentrat så vi gick vidare. Vi gick ut och vidare söderut längs hamnen tills vi kom till Palm Grove, en liten park i ena änden av Darling Harbour. Nu stötte vi på ännu ett McDonalds med om möjligt längre köer, men nu orkade vi varken fortsätta eller vända tillbaka så vi bet ihop och ställde oss i kön.

Anki på Mc Donalds i Darling harbour, Sydney

Det var lite rörigt men gick ändå förhållandevis smidigt. Vi satte oss vid ett av de stora borden och satte i oss av maten och drycken.

Darling harbour, Sydney

Det hade blivit sen eftermiddag när vi fortsatte söderut och ner till Hay Street och Paddy’s Market i Chinatown. Inhyst i en stor byggnad i röd tegel stod marknadsstånden tätt och bakom de flesta stod personer av asiatiskt ursprung.

Market city, Darling harbour, Sydney

Utbudet dominerades av produkter som kan produceras billigt i kina som t.ex. textilprodukter, väskor, dvd skivor och allmänt småkrams. Det blev som en stor labyrint och efter en stund är det var nästan svårt att orientera sig. I ena änden låg även en marknadsdel med matprodukter, vilket vi inte tyckte var så intressant och hoppade över.

Market city, Darling harbour, Sydney

Anki köpte några strumpor men annars klarade vi av marknaden utan några andra inköp. När vi gick ut från Paddy’s market vid klockan sex höll de på att packa ihop marknadsstånden för dagen.

Chinatown, Sydney

Rakt över gatan gick vi under en stor båge som informerade oss att vi gick in i Chinatown på Dixon Street. Chinatown tycks ha svällt ut, vilket vi sett på fler ställen i världen, och infattar betydligt mer än de två kvarter som gatan sträckte sig. Denna gatubit hade många restauranger och många ville visa upp sin meny och locka in oss.

Chinatown, Sydney

Det var lite för tidigt för middag och vi ville tillbaka till hotellet för att byta om innan kvällen.

Spegling, Sydney

Det var mycket människor på gatorna när vi tog oss norrut via George Street. Tillbaka på The Blacket tog vi av oss promenadskorna, hällde upp varsitt glas röd vin och slog oss ner i de sköna fåtöljerna en stund.

Drink i vårt dubbelrum, The Blacket Boutique hotel

När vi laddat om gav vi oss ut igen och tog nu åter George Street söderut. I höjd med Market Street svängde vi in i Queen Victoria Building som till vår förvåning var öppen att gå igenom även om alla butiker var stängda för dagen.

Queen Victoria Building, Sydney

Denna kväll hade vi ingen bestäm destination eller någon restaurang vi siktat in oss på utan hoppades hitta något trevligt i denna södra del av centrum.

Läcker entre med färgskiftande vattenspel, Bathurst Street, Sydney

På Bathurst Street passerade vi ett påkostat konstgjort vattendrag spektakulärt upplyst utanför en entré, belysningen växlade i färg under tiden vi såg på. Men vi fastnade inte för någon av restaurangerna längs gatan och fortsatte söderut på George.

Dessert, Mamma's Kitchen, Sydney

Vi svängde in på Liverpool Street och in i Spanska kvarteren. Här låg flera tapas restauranger men vi tyckte att Mamma’s Kitchen såg trevligt ut och när vi fick bord på deras uteservering var det inget att tveka på. Deras meny var internationell med tonvikt på italienska rätter.

Anki på Mamma's Kitchen, Sydney

Anki tog in ett glas vitt och Lasse ett glas rött vin till maten, som bestod av en Thai biff och en god pastarätt. På gatan utanför fanns ett ständigt flöde av festklädda människor på väg från eller till restauranger och klubbar i området.

Lasse på Mamma's Kitchen, Sydney

Trots att vi var mätta så kunde vi inte låta bli att beställa in en efterrätt som vi delade på, cheesecake med choklad och en saftig god jordgubbe.

Mamma's Kitchen, Sydney

Att sitta på en uteservering under en varm Sydney kväll, sippandes på ett glas vin och se ut över nattlivet var förstås inte dumt alls och vi hade lite svårt at slita oss. Till sist var vinet slut och vi betalade notan.

gatuvy, Sydney

Nu gick vi åter norrut och tillbaka mot vårt hotell, men vi tog lite omväg för att se oss runt i centrum. För att se mer av en stad försöker vi alltid ta olika gator och variera oss även om vi går samma väg flera dagar i sträck.

Applestore, Sydney

När vi kom tillbaka till hotellet såg vi att Applestore som ligger vid The Blacket tydligen fortfarande var öppet trots det var så sent.

The Blacket Boutique hotel

När vi kom tillbaka på vårt rum gick vi ut på balkongen och kollade ut över skyskraporna runt oss och skymtade lite av Darling Harbour några kvarter längre bort. Det var en skön kväll och vacker med kvällsbelysningen som lyste upp kringliggande byggnader.

Utsikt från rum på The Blacket Boutique hotel

En trevlig dag var över och vi kröp ner under de sköna lakanen och somnade in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *