Shopping i Bondi

Det var en något mer molnig morgon vi vaknade upp till. Vi åkte ner till Lever Three där vi åt frukost. Visst hade vi haft tankar på att äta frukost någon annanstans, men hotellet erbjöd perfekt frukost för oss och dessutom till ett bra pris. Och det var skönt att direkt kunna ge sig ut och göra stan och ha frukosten avklarad.

Level Three, The Blacket Boutique hotel

Det var mycket rea i Sydneys butiker, och eftersom vi bodde mitt i centrum var det svårt att undgå. Det var förstås väldigt lätt och smidigt att snabbt smita inom någon butik för att kolla utbudet. Efter ett besök i skobutiken Wittner bara något kvarter från vårt hotell köpte Anki två par skor.

Anki har shoppat skor på Wittner

Molnen gav inte vika; vilket gjorde det till en perfekt shopping dag. Men innan vi skulle shoppa loss tog vi oss ner till Circular Quay. Under vår vistelse här i Sydney ville vi gärna hinna med att gå på någon opera i det vackra operahuset.

Anki på väg upp mot Sydney Operahus

Det var kö till biljettluckorna inne i operahuset men det gick ganska snabbt. Under tiden passade vi på att titta i en liten broschyr om vilka föreställningar som gick under de dagarna vi hade kvar i Sydney.

När vi kom fram till luckan hjälpte en trevlig tjej oss att se vilka av våra önskemål det fanns biljetter till. Det var även bra att rådfråga henne vilken som kunde passa oss. Eftersom många turister som besöker Sydney vill se en föreställning på operahuset har de som säljer biljetter blivit duktiga på att förstå vilken nivå man är på och vilken typ av föreställning som kan passa.
Madame Butterfly som är en något mer ”lättsam” opera var slutsåld, men den har vi också sett tidigare. Valet föll på Cavalleria rusticana och Pagliacci.

Anki med biljetter till opera på Sydney Operahus

Med biljetter i handväskan lämnade vi operahuset. Solen ville inte riktigt spricka igenom molnen, vilket gjorde att vi höll fast vid tanken att fortsätta shoppa. När vi åkte till Bondi Beach några dagar tidigare passerade vi Bondi Junction där Westfield ligger, ett av de största shoppingcentrumen i Sydney.

Circular Quay

När vi kom fram till busshållplatserna vid Circular Quays kollade vi upp vilka bussar vi kunde ta dit härifrån. Vi behövde inte vänta länge, snart rullade rätt buss fram och vi gick på. Vi åkte ut från Sydney centrum och vidare ut via Oxford street mot Bondi.

Buss från Circular Quay mot Westfield, Bondi Junction

Framme vid Bondi Junction hoppade vi av vid lunchtid. Vi gick direkt in på Westfield och åkte ner till bottenvåningen där de har diverse olika serveringar.

Pie Face, Westfield, Bondi Junction

På Pie Face beställde vi in Panini, Coca-Cola och kaffe. Servicen kunde varit bättre, men paninin var god och det var bra att få lite mat i magen.

Panini på Pie Face, på Westfield, Bondi Junction

Efter vår lunch tog vi oss upp för rulltrapporna. Det var ett riktigt stort shoppingcentra som bestod av flera byggnader och över 400 butiker. Vi skulle naturligtvis inte hinna ta oss igenom allt, utan vi fick prioritera lite vilka vägar vi skulle ta.

Westfield, Bondi Junction

En del av butikerna var kedjor vi redan besökt inne i Sydney, men ibland vill man ändå ta en runda och se så man inte hittar något annat.

Westfield, Bondi Junction

Westfield, Bondi Junction

Shoppingcentrat var snyggt och fräscht med vita väggar och gott om öppna ytor. Svarta skinngrupper fanns utplacerade i huset så det alltid finns möjlighet att vila fötterna mellan all krävande shopping.

Westfield, Bondi Junction

Högst upp i byggnaden finns biosalonger. Och visst lockade det att sätta sig på en bio efter en dags shopping, men vi hade andra planer.

Westfield, Bondi Junction

Det hade redan hunnit börja skymma när vi kom ut från shoppingcentrat. Och när vi kom över på andra sidan gatan började det även dugga. Vi hade hoppats hinna gå omkring lite i småbutikerna längs det lilla centrumet i Bondi Junction och kolla utbudet där, men det såg ganska stängt ut och regnet gjorde att vi ganska snart vände och gick i riktning mot buss stationen istället.

Bondi Junction

Tillbaka inne i Sydney hoppade vi av bussen i Darlinghurst för att hitta någon trevlig restaurang. Det var uppehåll men det var inte utan att vi kände oss lite oroade över att det skulle kunna börja ösa ner när som helst.

Efter att ha gått in några kvarter och kollat upp och ner längst gatorna kom vi till det vi letade efter vid korsningen vid Stanley och Riley. Här såg vi några italienska restauranger som såg mysiga ut.

Trovata Restaurant

Valet föll på Trovata, en liten italiensk restaurang i trattoria stil. Personalen välkomnade oss med leenden och var otroligt trevliga. Vi blev visade till ett trevligt litet bord och började med att beställa vitlöksbröd och rödvin.

Anki på Trovata Restaurant

Till varmrätt beställde vi en risotto och en ravioli. Maten var fantastiskt god, och så även vinet. Så gott att vi bad servitrisen skriva upp namnet på vinet på en lapp till oss.

Trovata Restaurant

Det var i stort sett fullsatt med gäster vid de flesta borden. Några gick och nya fyllde på under tiden vi satt där.

Någon dessert orkade vi inte efter den goda och mättande maten, men vi beställde istället in varsin espresso.

Espresso, Trovata Restaurant

Efter att ha betalat tackade vi för oss och lämnade Trovata.

Ute på gatan var det mörkt, men mycket lugnt. Regnet hade upphört och vi fick en skön promenad tillbaka till vårt fina hotell; the Blacket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *