Solig dag på Manly och the Rocks

Vår härliga tid i Australien började närma sig sitt slut. Idag var vår sista hela dag i Australien och vi ville ta till vara på den på bästa möjliga sätt.

Gata

Vi lämnade hotellet och promenerade utmed George Street. Våra HD videoband började ta slut och med tanke på att vi även skulle stanna till några dagar i Singapore på vägen hem gjorde det att vi behövde köpa fler.
Efter att ha promenerat några kvarter kom vi till World Square Shopping Centre, ett köpcenter med många små butiker och en utomhus servering alldeles i närheten av spanska kvarteren i Sydney.

Shoppingmall

Här inne fanns en Sony butik som hade den typen av HD band vi var ute efter. Mannen som hjälpte oss i butiken var mycket hjälpsam och snart kunde vi lämna butiken med några extra band. Vi blickade in i några andra butiker men det var inget som lockade för tillfället. Vi gav oss därför åter ut på gatan.

Sydneys monorail har lockat våra ögon varje gång det kört förbi ovan huvudet på oss under våra dagar här i Sydney. Linjen går i en ring kring centrala Sydney. Vi tyckte det kunde vara en kul grej att ha åkt en runda och gick till World Square stationen där vi köpte biljetter. Man kunde sedan gå av var man ville bland de stationer som den har.

Monorail

Strax rullade en monorail in och vi gick på i sista vagnen. Dörrarna stängdes och vi åkte iväg och kunde nu betrakta Sydneys gator där vi tidigare gått men nu några meter uppifrån.

Sydneys monorail har åtta stationer som knyter samman Darling Harbour, Chinatown, Sydney business district och shoppingområdena. Allt samman har den en sammanlagd längd av 3,6 kilometer.

Monorail

Det är fyra tåg som kör parallellt runt staden. Vi åkte in i riktning mot Darling harbour, monorail tåget kör motsols på sin runda. En stund senare passerade vi Paddy’s market. Drygt ett varv senare gick vi av vid City Centre.

Monorail

Det hade blivit hög tid för frukost eller rättare sagt brunch vid denna tid. Vi gick ner till the Rocks och in på den mysiga innergården till Le Renaissance Café.

La Renaissance Café Patisserie

Vi slog oss ner vid ett bort och kollade igenom menyn. Lasse gick sedan in och beställde varsin baguette, kaffe och juice. Innergården var full av fikasugna människor. Det var en trevlig atmosfär som vi alltid upplevde i charmiga the rocks.

Fika på La Renaissance Café Patisserie

Med ny energi i kroppen lämnade vi caféet. Vi promenerade ut ifrån the Rocks område i riktning mot Circular Quay. Vi hade fått rekommendationer om att åka till Manly, solen och värmen gjorde också att Manlys strand lockade extra mycket denna dag.

The ROcks

Manly ligger en kort båtresa ifrån Circular Quay. Vi ställde oss i kön till biljettluckan, köpte biljetter och inväntade att nästa båt skulle gå. Så snart de började släppa på folk gick vi ombord och direkt upp på däck för att njuta av det fina vädret och utsikten under båtfärden.

Båt ut från Sydney Harbour

Båten lämnade hamnen och Sydney centrum. Vi svängde österut vid operahuset och passerad strax den lilla ön Fort Denison. Nu krypte skyskraporna i Sydeny centrum och blev mindre och mindre. Vinden fläktade skönt i värmen.

Båt från Sydney Harbour mot Manly

Färjan mellan Circular Quay och Manly tar cirka trettio minuter. Det är en fin båttur på en vacker dag. Vi passerade Mrs MacQuaries Point som vi besökt dagen innan.

En stund senare körde vi förbi en hamn med en mängd segelbåtar och strax därefter ett område med många helt fantastiska villor.

På väg från Sydney Harbour mot Manly

Vi närmade oss slutdestinationen Manley Wharf. Vi såg en fin strand framför oss och havet var vackert turkosgrönt. Båten la till vid hamnen och vi gick av.

Manly Wharf

Många av de som var med på båten verkade ha samma mål som oss; stranden! Men för att komma till kända Manly Beach behöver man promenera genom centrum och över till andra sidan.

Manly

Vi gick över gatan som skiljer båtterminalen från Manly centrum och kom in på en trevlig gågata med en massa buriker på båda sidor. Shoppingsuget tog fart och fastän stranden var målet gick vi inom några butiker. Dock blev det inget inhandlat denna gång.

I slutet av gågatan såg vi stranden. En härlig sand strand bredde ut sig, blått vatten, blå himmel, stark sol. Kort sagt, underbart! Vi tog sikte på en tänkbar plats att lägga oss på, tog av oss sandalerna och trampade framåt i den varma och mjuka sanden. Det var många på stranden men det fanns ändå gott om plats och vi bredde ut våra strandhanddukar och la oss ner.

Manley Beach, Australien

Det var en härlig dag på Manly strand. Det blev inga bad men vi strosade i omgångar utmed strandkanten. Det finns högtalarna utmed stranden och då och då kom en information. Det var strandvakter som bland annat varnade folk från att vara långt ute i vattnet på grund av de starka strömmarna. Vid några tillfällen varnade de även för ficktjuvar då de fått in rapporter från folk som blivit bestulna på stranden.

Manly beach

Timmarna gick och vi njöt av strandlivet. Med vetskapen att vi bara hade drygt ett kvar i detta härliga land gjorde att vi verkligen försökte suga i oss varje minut till fullo.

Anki på Manly beach

Klockan gick, det började närma sig kväll och solen värme började avta. Fler och fler packade ihop efter en skön strand dag och vi tog beslutet att göra det samma. Efter att ha borstat bort så mycket sand vi kunde lämnade vi Manly strand och tog oss över gatan som skiljer stranden från staden.

Manly

Vi gick åter in I några affärer nu blev det några inköp. En av gatorna hade en utomhusmarknad vi kollade in. Här strosade vi runt och kollade in en del, men inte så mycket för att köpa utan mest för att det var trevligt. Klockan var dock så pass mycket att de så smått började packa ihop sina marknadsstånd.

Marknad i Manly

Solens sjönk i takt med antalet människor som gick i riktning mot färjeterminalen. Vi beslöt oss för att göra detsamma.

Manly Wharf

Det skulle dröja en liten stund tills nästa färja skulle gå. Vi passade på att köpa en kall coca-cola och se oss runt inne på färjeterminalen, vilket också innebar att vi gick ut på en liten brygg gång där vi fick en fin vy över havet och omgivningarna.

Manly Wharf

Färjan la till och vi gick ombord. Åter igen gick vi upp på däck för att kunna njuta av utsikten under båtfärden tillbaka. Vi slog oss ner på bänkar och kände oss faktiskt lite slöa efter en dag på stranden. Båten lämnade hamn och vi såg Manly försvinna bakom oss.

Anki & Lasse på fäjan från Manly

Resan tillbaka kändes som den gick ganska snabbt. När vi började närma oss Sydney stad gick vi över till andra sidan båten för att se operahuset, stadens skyline, och harbour bridge.
Båten la till och vi var åter tillbaka i staden.

Ferry from Manly

Vi gick tillbaka till vårt hotellrum där vi duschade av oss sand och bytte om för kvällen. Det var vår sista kväll i Sydney vilket kändes väldigt tråkigt, men vi skulle se till att göra något riktigt bra av det.

Vi pratade som vanligt med de trevliga personer som jobbar i receptionen på hotellet innan vi gick ut i den varma kvällen.

Vi gick i riktning mot centrum och Circular Quay in mot the Rocks. Vi hade inget direkt mål men ville hitta en fin och mysig restaurang för en sista kvälls middag i en av våra absoluta favorit städer.
Det var en vacker kväll. Vi gick ner mot vattnet och blickade ut över operahuset över Sydney Cove. Bakom oss låg ett flertal restauranger längs kajen. De hade perfekt läge med vacker utsikt. Även om det fanns risk för att vara något av en turistfälla kollade vi in menyerna utanför.

För första gången under våra dagar i Sydney kände vi vattendroppar komma uppifrån. Restaurangen vi stod vid såg trevlig ut och vi gick in.

Lasse på Wolfies

En trevlig servitris med skandinaviskt utseende visade oss till ett bord. När vi pratade med henne visade det sig att hon var från Danmark.
Vi började med att beställa in varsin drink; en Bellini och en Strawberry Cuff.

Drinkar på Wolfies

Genom plasten som skyddade oss från att regna in kunde vi blicka ut över hamnen och Sydney operahus. Restaurangen är ett perfekt ställe att njuta av en härlig kväll med vacker utsikt. Även en kväll som denna då det var lite synd att plasten gjorde utsikten något suddig med regndroppar som gled ner för plastskynket.

Anki på Wolfies

Till huvudrätt föll vi båda för rostat kyckling bröst med oliver och provolone ost. Till detta drack vi ett glas rött vin, Schild Estate från Barossa Valley i Australien. Regnet hann både tillta och avta under tiden vi njöt av den goda maten och vinet.

Middag på Wolfies

När vi ätit upp satt vi och njöt av vinet som var kvar och funderade samtidigt om vi skulle orka med någon efterrätt. Men vi var inte svårövertalade när vi såg utbudet. Vi beställde in en Choklad och passionfrukts Pavlova.

Dessert på Wolfies

Desserten var fantastiskt god. Hela kvällen var väldigt lyckad.
Vi tackade för en trevlig kväll, betalade notan och lämnade restaurangen. Regnet hade nu helt upphört.

Wolfies

Det var en vacker natt. Himmeln var helt svart och staden vackert upplyst. Färgerna från stadens belysning speglades i vattnet.
Vi strosade den korta biten förbi Hyatt Hotel till Dawes Point Park och fick en vacker vy över operahuset.

Sydney operahouse

Ifrån denna park får man även en fantastisk vy över Harbour Bridge som också är vackert upplyst på natten. Vi hade sällskap av några andra fotografer med stativ och några turister som strosade runt i Sydney natten.

Bakom oss kom ett bröllopspar som förmodligen var på väg från bröllopsfest till Hyatt Hotel som vi stod ett stenkast ifrån.
Några enstaka regndroppar kom, men det blev inget mer än så. Vi lämnade Dawes Point Park och strosade in mot the Rocks igen.

Sydney harbour

Restaurangerna hade tömts på folk och personalen höll på att plocka undan och stänga ner.

Klockan var sent men vi kunde inte få nog av de vackra vyerna. Vi gick ut på Campbells Cove där vi åter fick en underbar vy över Harbour Bridge. I bakgrunden kunde vi se ljuset från Luna Park.

Sydney harbour bridge

Efter att ha suttit på en bänk och njutit av omgivningarna insåg vi att det var dags att bege sig mot hotellet. Det kändes som man lätt hade kunnat sitta kvar på denna plats flera timmar.
Vi insöp vyerna en sista gång, tog några sista foton, och lämnade sedan platsen. Flera gånger vände man huvudet för en sista titt på denna vy nattetid.

Sydney harbour

Vi hade några timmar kvar i staden imorgon men detta var våra sista kvällsvyer från Sydney för denna gång.
Efter en promenad genom stan var vi åter tillbaka på the Blacket hotel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *