Bye bye Australia

Vi vaknade med bara ett fåtal timmar kvar i Sydney och i Australien. Efter vi gnuggat sömnen ur ögonen åkte vi ner till tredje våningen för frukost.

Level Three, The Blacket Boutique hotel

Denna dag skulle bli full av avsked som vi inte ville ta. Första skedde redan i samband med frukosten. Vi plockade åt oss och slog oss ner vid ett av båsen. Det har aldrig varit mer än något enstaka par mer än oss i matsalen och mannen som sköter det hela var som alltid trevlig och serviceinriktad.

Level Three, The Blacket Boutique hotel

Tillbaka på rummet plockade vi ihop alla saker och packade för att resa vidare. Vi tog hissen ner till receptionen där vi kunde ställa undan väskorna under tiden vi skulle ge oss ut några sista timmar. Anna satt i receptionen och var lika trevlig som vanlig. Hon räknade ihop våra dagar varpå vi betalade det vi var skyldiga.

The Rocks, Sydney

Nu var vi laddade för att ta en promenad genom de delar av staden som vi var svagast för. Först gick vi upp till The Rocks.

The Rocks

Vi gick igenom dessa gamla stadsdelar via George Street och kom ner vid Campbells Cove. Det var strålande väder och vi försökte njuta av varje sekund och insupa alla dessa fantastiska vackra vyer.

The Rocks, Sydney

Det var inte utan att vi tog extra många bilder på omgivningarna. Vi hade bara några timmar kvar i denna underbara stad.

Anki och Lasse med Sydney harbour bridge i bakgrunden

Vi gick runt Sydney Cove och ut mot Opera huset. Vi köpte några vykort och letade efter en trevlig plats att sätta oss och skriva några sista vykort innan vår tid i staden tog slut. Det fanns ett antal bord utmed vattnet vid Opera Baren.

Serveringar utmed operahuset och Sydney harbour

Vi slog oss ned och Lasse gick till baren och köpte varsitt glas vitt vin. Medan solen värmde våra ansikten och vinet svalkade vårt inre såg vi ut över Sydney Operahus, Harbour Bridge och The Rocks runt Sydney Cove.

Sydney operahus och Sydney harbour

Det var en otrolig dag och även om vi haft en fantastisk tid här så ville vi verkligen inte lämna det ännu. Det var till och med svårt att slita sig tillräckligt för att skriva några vykort.

Lasse och Anki med ett glas vin vid servering vid Sydney operahus och Sydney harbour

Klockan gick och det blev dags för oss att lämna serveringen och denna del av stan. Flera gånger vände vi oss om och blickade ut över Sydney harbour bridge och Operahuset.

Anki lämnar servering vid Sydney operahus och Sydney harbour

När vi lämnat Circular Quay fortsatte vi med raska steg genom centrum tills vi nådde The Blacket. Det kändes vemodigt att gå in för att hämta våra väskor men vi var glada att se att Anna som varit så gullig mot oss hade hunnit påbörja sitt pass.

Reception, The Blacket Boutique hotel

Detta boutique hotell har varit vår hem i Sydney. Vi hämtade våra väskor, tackade för oss och bad Anna hälsa och säga hejdå från oss till all personal.

Anna i receptionen på The Blacket Boutique hotel

Utanför fick vi tag på en taxi, lastade in våra väskor och bad chauffören köra oss till flygplatsen. Det tog längre tid än väntat att åka till flygplatsen, trafiken var tät och vägen gick igenom centrala Sydney.

Taxi på väg att lämna Sydney och Australien

När vi kom fram lastade vi ur väskorna och ställde oss i kön för att checka in. Vi tyckte det var skönt att vi hade kommit hit mer än 2 timmar i förväg. Men det visade sig snart att vi inte hade så gott om tid som vi trodde. Kön till incheckningsdisken tog extremt lång tid. Över en timma senare kom vi fram och fick en kommentar att vi borde varit ute i ännu bättre tid. Följden av detta var att vi blev seatade i mittsäten på en mittrad med folk på båda sidor, ingen önskedröm för ett par på en såpass lång resa.
Qantas har för övrigt varit fantastiska, men just nu var vi kanske inte lika imponerade.

Vi stressade igenom säkerhetskontrollen, som den också var långsammare än väntat. Vi började ana att Sydneys flygplats har lite kapacitets problem, vi har sällan upplevt samma problem på andra av världens största flygplatser.

Vi gick direkt till gaten och fick i stort sett gå direkt ombord på flygplanet. Inte riktigt så vi hade hoppats spendera vår tid på Sydneys flygplats.
Snart lyfte vi och lämnade ett av våra favoritländer och städer bakom oss. Vi fick middag och kollade på lite film under flygresan.

Flyg mellan Sydney och Singapore

När vi landade i Singapore gick de smidigt att komma ut. De har en riktigt bra gratis uppkoppling som fungerar både här på flygplatsen och på många ställen i staden. Vi slog oss ner vid en dator plats och sökte bland hotell alternativ. Det kan ju framstå lite galet att leta hotell, på väg till staden, men vi gillar äventyr och den flexibilitet som man ibland kan ha genom att ta besluten kring boende sent. Snart hade vi hittat ett hotell med bra pris, läge och standard.

Vi gick ut och möttes av en fuktig värme, och tog en taxi in till vårat hotell. Det var en mörk kväll och vi åkte in mot centrum. Taxi chauffören små snackade med oss och pekade på lite saker vi passerade längs vägen. Bland annat var det The Flyer som är ett stort pariserhjul, enligt honom det största i världen, och han pratade också om att de haft Formel 1 tävling genom staden och det var lite speciellt eftersom det skett på kvällen.

Gata, Singapore

Snart kunde vi gå ur bilen och in på Rendevouz Hotell alldeles innan början av Orchard Road. Det verkade finnas vissa frågor kring vår bokning och det tog en stund för oss att få rummet. Det var sannolikt beroende på vår sena bokning. Det verkade som vi blev uppgraderade, vilket vi tackade för. Vi åkte upp och snart dök en bellboy upp med våra väskor. Vi hade en fin utsikt över skyskraporna nere vid Boat Quay och upp mot Orchard Road. Det var sent men vi var inte riktigt beredda på att ge upp ännu.

Vi åkte ner till receptionen och frågade om något ställe där vi kunde ta ett glas. De tipsade om Chijmes som bara ligger några kvarter bort. Det var förhållandevis öde på gatorna men upplyst och det kändes helt tryggt.

Chijmes Church Singapore

Efter en kort promenad kom vi fram till Chijmes kyrka och vi gick in i ett område vid ena hörnet av kvarteret. Vi gick in i ett område med en stor mängd pubbar och restauranger. På nedre plan hittade vi en pub med en del besökare och tog ett bord under bar himmel.

Anki på Chijmes, Singapore

Vi tog varsitt stort glas öl och kollade in andra besökare och miljön.
Det var ett antal personer vid bordet bredvid som festade loss. En servitör staplade glas på höjden. Därefter hällde de över någon dryck som de så småningom tände på under tiden som en kille skulle dricka av det.

Födelsedagsfirande på Chijmes, Singapore

Något gick inte helt enligt plan och det började brinna lite i hand byxor, men var snabbt släckt. När vi druckit upp började vi känna resdagen och gav oss för kvällen. Innan vi gick tillbaka till hotellet gick vi runt i området här i Chijmes.

Chijmes, Singapore

Det låg flera trevliga ställen här men det var en lugn kväll och vi kunde bara gissa vilket tryck det kunde vara här på helgerna.

Chijmes, Singapore

När vi gått runt kom vi ut vid kyrkobyggnaden. Nu var det inte några omvägar, vi återvände till hotellet och snart la vi våra huvuden på kuddarna och somnade in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *