Botanisk trädgård och Opera

Bilen vi hyrde för vår utflykt till Blue Mountains dagen innan skulle lämnas tillbaka denna morgon vilket gjorde att vi ställt klockan och gick upp hyfsat tidigt. Frukost bestämde vi oss för att ta senare någonstans på stan.

Thrifty biluthyrning

Vi körde bort till Thriftys Rental. Det gick väldigt smidigt och snabbt att lämna tillbaka bilen och vi var strax till fots tillbaka på väg genom Hyde Park på väg inåt stan igen. Nu skulle det sitta fint med en god frukost. I Hyde Park såg vi och hörde förberedelser inför Sydney festival. En bit bort såg vi ett trevligt kafé utmed parken. Det var perfekt för frukost.

Frukost på café Quattro i Hyde Park

På Quattro som ligger i ena änden av Hyde Park slog vi oss ner vid ett litet bord och började kolla på frukostmenyn. Solen hade inte ännu lyckats spricka igenom de täta molnen.

Hyde Park

Utanför kafét i parken var några män fullt fokuserade på att spela schack; spelpjäserna var stora och spelplanen var målad på marken.
Vi beställde in varsin long coffee som blivit en riktig favorit när det gäller kaffe här i Australien. Till det beställde vi in rostat bröd samt yoghurt med färsk frukt och musli.

Frukost på café Quattro i Hyde Park

En bit längre in i parken kunde vi se en stor scen där ett band soundcheckade och passade på att repetera några låtar. Gratis underhållning till vår frukost alltså. Musiken var jazzinspirerad och bandet hade en stor blåssektion.

Förberedelser Viva City 09, i Hyde Park

Efter en god frukost i Hyde Park fortsatte vi vår väg inåt stadens centrum. Vi gick igenom ett shoppingcenter och var så pass nära vårt hotell att vi gick inom en kort sväng innan vi fortsatte ut på stan.

Shoppingmall

Nu hade molnen skingrat sig och vi kunde titta upp på en klarblå himmel med endast ett fåtal vackra vita moln. Solen sken och det var riktigt varmt. Vi strosade utmed folktäta gator ner mot Cicular Quay.

George Street

Ju närmre vi kom desto fler människor fyllde trottoarerna. Området är alltid fyllt av turister och extra mycket var det nog just nu och inte undra på det, vädret var fantastiskt och Sydney Harbour bridge och operahuset är alltid vackra men idag var det nästan exceptionellt vackert.

Anki vid Harbour Bridge

Det är lätt att fastna vid denna vackra plats. Vi skulle kunna tagit hur många foton som helst och vi hade svårt att slita oss. Vi upplevde att det var väl iinvesterad tid att bara slå sig ner och njuta av denna fantastiska plats.

Sydney Harbour

Efter vi gått runt operan stannade vi åter till för att blicka ut över bron, hamninloppet och operahuset. Detta måste vara en av världens vackraste stadsvyer.

Anki vid Sydney Opera House

Det började närma sig lunchtid och vi tyckte det var ett perfekt tillfälle att slå oss ner vid en av serveringarna utmed hamnpromenaden.

 Guylian café, vid Sydney Opera House

Guylian café lockade med sina trevliga bord i solen. Visst fanns det parasoll att sitta under om man föredrar skugga, men vi ville njuta fullt ut av solen och värmen. Det räckte att tänka på vädret hemma så ökade det njutningen av värmen ytterligare. Vi slog oss ner vid ett bord och nickade båda mot varandra utan att behöva säga något. Det var perfekt läge för att kallt glas vitt vin, det blev Cuttaway Hill Chardonnay.

Anki på Guylian café, vid Sydney Opera House

Efter att ha kollat igenom utbudet på menyn beställde vi in varsin baguette, bådas vall föll på rökt kyckling med bouquet des moines.
Vi hade en trevlig lunch och satt kvar en bra stund och njöt solen och den fina omgivningen. Till slut kände vi dock att vi var tvungna att bryta upp och ta oss vidare, men vi hade lätt kunnat sitta där hela dagen.

Royal Botanic Garden, Sydney

Vi passerade trapporna upp till operahuset och fortsatte för att gå in genom grindarna till Royal Botanic Garden. En fantastisk park öppnade sig framför oss. Vi promenerade utmed vattnet vid Farm Cove och tittade in över de stora gräsmattorna, träden och buskarna i den fina parken.

Royal Botanic Garden, Sydney

I mitten av parken gick vi fram till dammen vid mitten där vi stannade till och fick en vacker vy över parken med Sydneys skyskrapor som bakgrund.

Det var en vacker dag och flera njöt av det sköna vädret i den vackra omgivningen.

Royal Botanic Garden, Sydney

Det finns gott om vackra blommor och växter i parken. Bland annat blommorna som vi förknippar så mycket med Söderhavet, vilka växer på träd. Dessa vackra blommor i starka färger lockade oss att gå närmre för att kolla in dem.
Vi strosade vidare i parken och längs promenaden. Längre fram såg vi en större mängd finklädda människor. När vi kom närmare såg vi att ett bröllop precis ägt rum, en stråk orkester packade ihop och det var dags för bröllopsfoton.

Royal Botanic Garden, Sydney

Ju längre in i parken vi kom, desto vanligare blev det att se bröllopspar. Det verkar vara en mycket populär park att gifta sig i och ta bröllopsfoton på. Inte så konstigt med tanke på de vackra omgivningarna och med utsikten över det vackra operahuset och Sydney harbour bridge.

Sydney Opera House, sett från Royal Botanic Garden, Sydney

En bit längre bort närmade vi oss St George Openair Cinema, som höll på att sättas upp för säsongen. Bara några dagar senare skulle årets premiärvisning äga rum. Det grämde oss lite att det visade sig vara samma kväll som vi ska lämna Sydney och Australien. Något vi inte såg fram emot, vi gillar verkligen denna stad.

St George Openair cinema

Det såg ut att bli en läcker upplevelse att sitta under stjärnorna här i Sydney och titta på utomhusbio.
Vi fortsatte strosa genom parken ut mot Mrs MacQuaries Point, såg ytterligare en fotograf som tog kort på brudpar, satte oss på en bänk i solen och njöt av utsikten.

Royal Botanic Garden, Sydney

Man kan lätt fastna många timmar i denna park. Här är fridfullt och skönt att bara strosa omkring, eller lägga sig en stund på gräsmattan. Det är väldigt trevligt med städer som satsar på stora parker mitt inne i centrum på mark som säkerligen är mycket värdefull och eftertraktad.

Royal Botanic Garden, Sydney

Vi promenerade tillbaka mot grindarna vi gått in igenom tidigare och närmade oss åter operahuset. Uppifrån en liten höjd fick vi en något annan vy av operahuset. Nedanför oss såg vi de personer som utfört sin performance konst med stort antal röda koner nedanför operahuset; de höll fortfarande igång.

Bara några timmar senare skulle vi återvända hit till operahuset. Vi begav oss tillbaka till vårt hotellrum för att göra oss i ordning för kvällen. Det var skönt att vila fötterna en stund under tiden vi gjorde oss klara. Sedan gick vi åter tillbaka in mot hjärtat av Sydney.
Med biljetter till operan i handen gick vi upp för trappan och in genom dörrarna.

På väg in för att se opera på Sydney Opera House

Det var mycket folk i rörelse runt Operahusets tre byggnader. Vi köpte en drink och lite tilltugg i foajén till Opera salen.
Det är inte bara opera som framförs i Sydney operahus, men vi tyckte det kändes lite mer ”äkta” att se en riktig opera här. Kvällens föreställning består av två fristående operor som ofta framförs tillsammans; Cavalleria rusticana och Pagliacci.

Inne i Sydney Opera House

Vi gick uppför trappan i riktning mot den ingång som stod på våra biljetter. Det visade sig att våra platser var lika bra som vi hoppats. Folk tog plats i stolarna och sorlet tystnade när belysningen sänktes.

Cavalleria Rusticana som är första delen av denna operaföreställning inledde. Historien är en kärlekshistoria som utspelar sig i södra Italien under påskhelgen. Operan är faktiskt en av de mest spelade världen över.

Inne i Sydney Opera House

I pausen gick vi ut och tog varsitt glas champagne. Vi stod och tittade ner mot baren och ut genom glasrutorna ut över Bennelong Point och Sydneys hamninlopp. Mörkret hade nu lagt sig. Det är en speciell känsla att befinna sig inne i denna byggnad; en av världens mest kända och kanske en av de mest vackra moderna byggnaderna som finns idag. Att sippa på champagne och titta ut över Sydney-natten är inte illa alls.

Klockorna ringde och det var åter dags att sätta sig för att njuta av andra delen av denna opera. Den andra delen heter Pagliacci.
Även om vi inte är några operafantaster är det en mäktig känsla att se opera. Publiken jublade efter föreställningen var slut och ensemblen tog emot varma applåder.

Inne i Sydney Opera House

Folkmassorna strömmade snart ut genom den vackra byggnaden. Operahuset var väl värt att se även inifrån.

Inne i Sydney Opera House

När vi kom ut var de tre byggnaderna som utgör Sydney Opera vackert upplysta. Folk som varit på föreställningen vände sig om på trappan ner från den mäktiga byggnaden för att beundra utsidan.

Sydney Opera House by night

Det hade blivit något svalare väder ute och blåste en del men det var inget som hindrade oss från att stanna och föreviga de fantastiska vyerna.

Sydney Opera House by night

Vi gick ner från trapporna och ner mot promenadstråket utmed vattnet nedanför operahuset. Härifrån fick vi en läcker kvälls bild över Sydney Harbour Bridge. Bakom bron skymtade vi nöjesparken Luna Park vi besökt några dagar tidigare.

Sydney Harbour bridge by night

Det är svårt att slita sig från sådana här fantastiska vyer. Denna plats är lika vacker både dag och kvällstid. Det är lätt att ta hur många foton som helst; man vill föreviga precis allt man ser.
Vi strosade sakta utmed vattnet vid Sydney Harbour in mot stan. Flera gånger vände vi oss om och insöp vyerna.

Sydney Harbour by night

Sydney är en fantastiskt vacker stad! En stad alla borde få uppleva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *