Harbour Bridge till Luna Park

Hotellets frukostservering hade idag åter öppnat efter att haft stängt två dagar i samband med jul- och nyårshelgerna. Vi åkte ner till våning tre och möttes av en trevlig servitör som visade vad det fanns att ta för sig av och sa att vi kunde slå oss ner var vi önskade.

Frukostservering, The Blacket Boutique hotel

Vi intog ett av båsen och tog för oss av den kontinentala frukosten. Perfekt för oss som ändå inte äter varm frukost.

Anki äter frukost på The Blacket Boutique hotel

Efter frukosten tog vi det lite lugnt på rummet. Vädret var fint och balkongdörren öppen. Vi kollade på gatulivet nedanför oss. Tvn stod på under tiden vi gjorde oss i ordning för dagen, och vi fastnade vid ett program från National Geografic som handlade om hur det var möjligt att stora reptildjur från dinousarie-tiden kunde flyga.

Shoppinggata

Efter att ha samlat lite krafter lämnade vi hotellet och begav oss ut på stan. Från vårat hotell på Kings Street svängde vi vänster ut på George Street. Det var ganska påtagligt att det var vardag, många var betydligt mer klädda för business denna måndag. Men det fanns också många semesterfirare som som liksom oss strosade omkring bland butikerna.

The Rocks, Sydney

Vi fortsatte i riktning mot the Rocks för att ta oss upp på Sydney Harbour Bridge. Vi gick upp för flera trappor och kom på gatan som leder till brofästet. Ifrån denna höjd blickade vi ut över hamnen och såg att ett gigantiskt kryssningsfartyg lagt till.

På väg mot Harbour Bridge

Vi blickade ut över gatorna i the Rocks. Gatan nedanför oss var platsen för gatumarknaden på helgerna.

På väg mot Harbour Bridge

Vid första pontonen stannade vi till och beundrade utsikten. Ett säkerhetsgaller hindrade fri utsikt, men vill man kan man gå upp i pontonen för bättre utsikt längst upp på den. Vi nöjde oss dock att stanna här en stund, för att sedan fortsätta vidare över bron.

Utsikt över operahuset från Harbour Bridge

Hyatt Hotell har ett utomordentligt läge. På takterrassen låg folk vid poolen och solade. Det är verkligen ett perfekt poolläge. Tittar de som ligger på solstolarna upp har de bron strax framför sig, och reser de sig och vänder sig om har de operahuset. Perfekt läge, men smakar det så kostar det…

Harbour Bridge

Promenaden över bron tar egentligen inte så lång tid. Det är en vacker promenad. Gången är relativt smal och blandas av turister, folk som är på väg till och från sina jobb, och ett ganska stort antal motionärer. Många i Sydney verkar väldigt hälsomedvetna.

Utsikt från Harbour Bridge

Vi kom över på andra sidan och befann oss därmed i Kirribilli village. Inne på en deli köpte vi kall dryck.

Sedan gick vi ner till parken strax under bron där vi satte oss på en parkbänk. Det var soligt och varmt. Bänken brände nästan lite när vi först slog oss ner, men det försvann snabbt och vi njöt av att sitta och ha den underbara vyn över Sydney som man får härifrån.

Lasse och Anki med Sydney operahus och Harbour Bridge i bakgrunden

Duvorna framför oss hade ständigt koll på oss. En av dem la sig väldigt lägligt i skuggan av en lampstolpe för att svalka sig från den starka solen.

Sydney operahus och Harbour bridge

Sydney harbour sett från andra sidan Sydney Harbour Bridge

Vi satt länge och bara njöt. Både operan och bron är två så vackra byggnadsverk på ett ändå ganska litet område.

Några tjocka moln kom och täckte solen och gav oss samtidigt lite svalka när temperaturen sjönk någon grad. De passerade dock ganska så fort och snart sken solen åter skarpt på oss och resten av Sydney igen.

Bacino Espresso, Kirribilli

Planen var att gå vidare utmed vattnet men vi behövde lite lunch. Vi gick upp och satte oss på italienska Bacino espresso café. Stället var enkelt men mysigt och personalen jättetrevligt.

Bacino Espresso, Kirribilli

Vi beställde varsin panini och satte oss vid ett av borden på uteserveringen. Parasollen vid vårt bord gav oss skön skugga.

Mätta och nöjda reste vi oss och vandrade åter neråt under bron över till andra sidan där Luna Park ligger.

Luna Park

Luna Park är en gammal nöjespark. Entrén är ett stort leende ansikte. Det är gratis inträde, men sen får man betala för alla åkattraktioner. Musik spelades, utklädda tjejer på styltor gav high-five till småbarn och stora som små köade till diverse karuseller.

Luna Park

Några utklädda personer poserade glatt framför kameran och skapade glädje för barn. Parken är vackert belägen och Harbour bridge skymtar nästan var man än befinner sig på Luna Park.

Big Splash är som Flumride på Liseberg fast det är mer fokus på att bara åka upp för att sedan åka ner och bli genomdränkta i vattnet. Något som i och för sig kan vara skönt varma dagar som denna. Kön till denna var lång, och både de som stod och kollade och de som åkte skrek och skrattade glatt när vattnet stänkte.

Luna Park, Sydney

Vi strosade igenom parken och tittade på karusellerna men kände oss inte lockade att själv åka. På vägen ut gick vi upp om Rotor för att kolla.

Rotor, Luna Park

I denna karusell ställer sig folk i mitten under tiden golvet höjs upp. Sedan får de ställa sig utmed väggen som börjar snurra i så hög hastighet att centrifugal kraften gör att de hänger kvar i luften, klistrade mot väggen, när golvet under dem sänks.

Pariserhjul på Luna Park med Sydney Harbour Bridge i bakgrunden

Vi lämnade musiken och karusellerna och gick ut ifrån Luna Park.

Luna Park, Sydney

Här utanför får man en fantastisk vy över både bron och operahuset. Solen var nu i vår rygg vilket gjorde att vi slapp solljus i ögonen in mot centrum. Kanske är detta den vackraste vyn då man både ser bron och operahuset samtidigt.

Lasse och Anki med Harbour Bridge i bakgrunden

Båtar kom och plockade upp och släppte av passagerare vid hållplatsen direkt utanför Luna Park.

Vi fortsatte utmed promenaden längst med vattnet under bron. Sneddade genom Kirrabilli by och gick uppåt mot brofästet för att åter ta oss över till andra sidan.

Kyrka i Kirrabilli

Solen låg på ifrån andra hållet och gav ett mycket mjukare ljus på operahuset och skyskraporna i stan än vi fått på vägen över bron tidigare på dagen.

Harbour Bridge

När vi var tillbaka på andra sidan bron började solen gå ner så smått, men vädret var fortfarande varmt och skönt.

Anki på Harbour Bridge

Vi gick genom the Rocks mot området vårt hotell ligger. Törsten hade satt i. Ett stenkast från vårt hotell ligger Bistro CBD. Ett bord ute i solen var som gjort för oss och Anki satte sig under tiden Lasse gick in och beställde varsin kall Carlton öl.

en öl på Hotel CBD

Det var riktigt gott med en kall öl i solen.
När ölen var slut återvände vi till vårt hotellrum där vi njöt av varsitt glas rödvin tillsammans med lite chips.

Anki på the blacket hotels terass

Sedan gjorde vi oss i ordning för kvällsmiddag och gick åter ner till The Rocks där vi sett några ställen som såg trevliga under vår promenad ifrån bron tidigare idag.

Zia Pina Pizzeria

Inne på charmiga Zia Pina fick vi ett litet bord för två i mitten av restaurangen. Det verkade vara som mest att göra nu, borden var fullsatta och personalen sprang runt och tog beställningar och serverade pizzor och pastarätter.

Anki på Zia Pina Pizzeria

Vi beställde en stor pizza med mozarella, tomat, champinjoner och oliver som vi delade på. Ibland är pizza riktigt gott och idag var en sådan dag.

Zia Pina Pizzeria

Trattorian är mysig med charmiga typiska italienska rutiga dukar. På tegelväggarna satt tavlor med signerade menyer från kända personer som besökt restaurangen. Aerosmith var bland de vi kände igen, annars verkade det mest vara australienska sportstjärnor
Vi var mer än nöjda när vi tackade för oss och lämnade restaurangen.

Det var skönt att ta en liten promenad. Vi gick ner till Circular Quay för att kolla in kvällslivet och vyerna över bron och operahuset kvällstid. Det stora kryssningsfartyget låg fortfarande i hamnen och täckte ganska stor del av utsikten. Det är inte utan att vi funderade på hur restaurangerna som normalt har vacker utsikt över operahuset reagerar när sådana här fartyg kommer in.

Harbour Bridge by night

Vi fick en vacker vy över bron.
Den fuktiga luften gjorde att det kändes lite svalare än det egentligen var. Vi lämnade Circular Quay till ljudet av spelande trubadurer som stod utmed vår väg och spelade i hopp om dricks.

Sydney by night

På vår väg tillbaka till vårt hotell passerade vi en av stadens julgranar. Vi stannade till en stund och kollade på det blinkande ljuset i granen. Men vid det här laget var vi ganska trötta och det var skönt att bara ha en kort bit kvar till vårt hotell.

Vi åkte upp till rummet på våning sju och försökte snabbt komma i säng. Morgondagen skulle bjuda på vinprovning ute på Hunter Valleys vingårdar och vi skulle bli hämtade redan klockan åtta på morgonen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *