Under palmbladen på en vacker ö

Det var vår första morgon på Dunk Island. Solen sken mot oss när vi öppnade dörren och gick ut för att ta oss den korta biten till restaurangen där frukosten serverades.

Dunk Island Resort

Frukostbuffen hade mycket att erbjuda. Vi tog för oss av färska frukter, croissanter, bröd, kaffe, juice och yoghurt. För den som önskar varma rätter till frukost fanns även det med ett stort utbud.

Frukost, Dunk Island Resort

Vi slog oss ner vid ett av borden med utsikt över havet. Några morgonpigga människor hade redan tagit plats vid poolen och på stranden. Vi njöt av den läckra utsikten och goda frukosten medan vi såg fram emot en skön dag på stranden.

Dunk Island Resort

Efter frukosten blev det ett kort besök på hotellrummet för att byta om till strandkläder och plocka med oss några böcker. Sen återvände vi till huvudbyggnaden och la oss nedanför poolen, på stranden. Vissa badade i havet, en del med stinger-suits och en del utan. Risken att råka ut för jellyfish, den farliga brännmaneten, lär vara minimal men det är dumt att chansa.

Dunk Island Resort

Vi valde att ligga och sola på stranden för att ha närheten till både det vackra havet utanför och den sköna poolen. Dessutom gick servitriserna runt och tog beställningar hela dagen, vilket gjorde det ännu trevligare.

Vi bredde ut strandhanddukarna över de sköna mjuka dynorna och sjönk ner på stolarna. Det var inte svårt att njuta av värmen och solen i denna härliga miljö.

Poolen vid Dunk Island Resort

När vi inte låg och lapade sol svalkade vi oss med bad i fjärilspoolen. Poolen vi valde att ligga vid är precis utanför lobbyn och baren, alldeles innanför stranden och havet. Den var inte så stor som tidigare hotellpooler men väldigt skön att svalka sig i och med ett vackert läge. Botten var dekorerad med stora blå fjärilar, som var Dunk Island Resorts logotype.

Anki i poolen på Dunk Island Resort

Solen flyttade sig något. Vi låg en stund i skuggan av palmbladen innan vi flyttade ner solstolarna något längre ut på stranden för att komma i sol. Samtidigt passade vi på att beställa varsin Coca-Cola som satt fint i den heta värmen.

Timmarna gick snabbt och vi njöt av livet på den vackra lilla ön.

Skymning, Dunk Island Resort

Vinden hade tagit i något när klockan närmade sig happy hour. Solen doldes nu bakom molnen och vi bestämde oss för att ta en drink inne vid baren.
Lasse gick och köpte varsitt glas vi vid bardisken och vi slog oss ner i korgstolarna med utsikt över poolen och havet utanför.

Lasse, Dunk Island Resort

Trots att molnen tagit över och himmel var något mörkare satt många och blickade ut mot vattnet utanför och Mission Beach i fjärran. Poolens vackra blå färg kunde i vissa vinklar nästan smälta samman med havet, de vajande görna palmbladen och den nu mörk blå himmeln. En perfekt plats att njuta av ett glas gott vitt vin.

Skymning, Dunk Island Resort

Runt bardisken fanns en mycket trevlig miljö att sitta i, även om man inte skulle sitta vänd mot havet. I ett hörne fanns ett biljardbord. Det var en stort lokal, luftigt och trevligt inrett.

Bar, Dunk Island Resort

Efter att ha druckit upp vårt glas vin promenerade vi till vårt rum. Det var skönt att duscha av sig sanden från stranden och göra sig i ordning för kvällen.

Klockan åtta hade vi bokat bord på The Terrace. Vi fick ett mysigt bord i ena delen av uteserveringen och beställde in rödvin och vatten.

The Terrace, Dunk Island Resort

Inkommande gäster hade paraply och när vi tittade ut mot den pool som ligger vid denna delen av Dunk Island Resort kunde vi se hur regnet öste ner. Men det tog inte lång stund innan det drog förbi.

Pastarätt, The Terrace, Dunk Island Resort

Lasse beställde in spagetti bolognese och Anki den goda pastarätt som Lasse tagit dagen innan, dvs en vegetarisk variant med sparris, svarta oliver, körsbärstomater, spenat och parmesan. Båda rätterna var mycket goda!

Vid rabatten med växter som låg runt restaurangen alldeles intill oss hoppade en groda fram och satt och tittade på oss. Lagom till vi fick fram kameran försvann han, men hoppade en kort stund fram och placerade sig ännu bättre och nästan poserade framför kameran.

Groda, Dunk Island Resort

Någon efterrätt orkade vi inte denna dag, vi var mätta och nöjda.
Istället vandrade vi tillbaka till vårt hotellrum. Denna sköna dag på Dunk Island hade kommit till enda.

Dunk Island Resort

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *