På en av öns vackraste stränder, Sugar Beach, Saint Lucia

Dag på Sugar Beach och utsökt mat på Boucan

En dag på en vit sandstrand, Sugar Beach, mellan de två vulkantopparna avslutas i dov belysning på mysiga Boucan Restaurant by Hotel Chocolat

Regnet piskade ute när vi vaknade, vilket inte förvånade oss. Det har regnat ofta på nätterna och ibland har även korta skurar dragit förbi under dagen. Vi tog oss upp till Mango Tree restaurant för frukost.

Regnbåge över Stonefield Estate Resort, Soufrière, Saint Lucia

Dagens val blev French toast och banan pannkakor samt frukttallrik och bröd. Dagens lokala juice var grapefrukt, men det var inte alls så besk som man kunde väntat sig. Vädret varierade snabbt mellan strålande sol och mörka moln.

Anki vid frukost på restaurangen Mango Tree på Stonefield Estate Resort, Soufrière, Saint Lucia

Vår ursprungliga tanke var att åka till Sugar Beach redan vid nio på morgonen men vi valde att ta det lite lugnt och kolla hur vädret utvecklade sig. Istället gick vi tillbaka till vår villa och hängde vid poolen till det var dags för nästa buss vid elva.

Vy från restaurangen på Stonefield Estate Resort, Soufrière, Saint Lucia

När vi kom upp till receptionen vid elva stod mini-bussen redan på plats utanför och det satt några andra gäster i.

Stonefield Estate Resort, Soufrière, Saint Lucia

Sugar Beach strand, mellan vulkantopparna på St Lucia

Vi kollade att det var rätt buss och hoppade sedan in. Vägen slingrade sig nedför en brant backe, sedan uppför igen och för att till sist vända nedåt. En vakt släppte in oss på Viceroys hotellområde och efter chauffören släppt av de andra gästerna i bussen på hotellets spa så körde han ner oss till stranden. Vi gick direkt ut på den lilla piren. En mängd gäster hade lagt sig på enklare stolar på den lilla strandbiten vid sidan om piren närmast Petit Piton, men den stora härliga stranden låg främst på den andra sidan. En kille kom fram och frågade om vi ville ha en vattentaxi. Han var trevlig och vi snackade lite med honom, han avslutade med att säga att vi talat med Solomons bror om vi ville boka vattentaxi från hotellet.

På en av öns vackraste stränder, Sugar Beach, Saint Lucia

Vi gick inom strandrestaurangen och frågade en man ur personalen vad som gällde på det stora fina stranden. Han berättade att vi kunde hyra stolar för 50 US dollar styck och att vi för övrigt kunde lägga oss på stranden som vi önskade. Vi har tidigare läst att stränderna på Saint Lucia inte är privat område. Vi bedömde det lite i dyraste laget för en solstol, speciellt eftersom vi inte visste hur länge vi skulle stanna. De gröna handdukarna från Stonefield var skönt underlag på stranden och även om molnen kom och gick så fick vi strålande sol också. Efter vi legat en stund så började det regna och det tilltog allt mer, vi fällde upp ett paraply för att vänta ut det. Men till sist fick vi ge upp och lämna stranden.

Sugar beach, Saint Lucia

Drinkar och lunch med fötterna i sanden på Sugar Beach Viceroy

Uppe i den mindre strandrestaurangen fick vi bord med fötterna i sanden och valde varsin drink, en Guava Strawberry Caipiroska och en Passionfrukts Mojito samt goda Hot Jerk kycklingspett med mango och annanas relish som snacks.

Drink på serveringen vid Sugar Beach, Saint Lucia

Restaurangen hade blivit fullsatt under regnskuren och självklart kan även det faktum att klockan var strax efter 12 på dagen hjälpt till att fylla på.

Appetizer på serveringen vid Sugar Beach, Saint Lucia

Tyvärr var det ingen regnskur som passerade så snabbt, men vi valde ändå att ringa vårt hotell och skjuta på tiden när vi skulle bli hämtade. Viss förhoppning hade vi att det skulle klarna upp och bli fint. Drinkarna var goda och vädret var fortsatt osäkert så vi blev kvar en stund.

Eftermiddag på Sugar Beach

Så småningom gav vi oss ändå och satsade på en stund i solen. Molnen gav sig inte och solen fick inga långa stunder men det var varmt och skönt, så väl på stranden som i vattnet vilket vi märkte när vi tog ett dopp. Det var lugnt på Sugar Beach och kanske hade vädret svalkat av strandintresset bland hotellgästerna något, men vi misstänkte Viceroy resorten inte var fullbelagd heller.

Sugar beach, en av de mest populära stränderna på Saint Lucia

När det blev dags för vår skjuts tillbaka gick vi upp till en vändplats och chauffören dök upp några minuter senare. Ett sällskap med amerikanska tjejer skulle också med och vi fick vänta lite på dem innan vi kom vidare. Under dagen hade vi bollat lite idéer om restaurang för kvällen och när vi kom tillbaka till vårt hotell gick Anki in och kollade vad de sa i receptionen. Kvinnan på Stonefield lutade åt att Ladera var bästa val, men en av de amerikanska tjejerna råkade höra diskussionen och var mycket förtjust i Boucan på Hotel Choclate som vi också lutade åt.

Stonefield Estate Resort, Soufrière, Saint Lucia

Vi hängde vid poolen en stund och funderade på vad som skulle bli såväl trevligast som mest intressant och vår magkänsla var att Boucan var kvällens val. De hade även svarat och skickat en meny till oss, när vi kollade vår e-mail. Sagt och gjort så bokade vi ett bord där för kvällen och kontaktade receptionen och bokade taxi dit.

Vid halv sju gick vi till receptionen, det hade inte dykt upp någon bil ännu men vi samtalade lite med ett sällskap från Kanada. De hade försökt få bord på Boucan men inte lyckats, de skulle istället till Ladera som låg alldeles intill. Chauffören dök upp och alla klev in i minibussen. Under färden till restaurangen samtalade vi med den äldre mannen i sällskapet och han berättade om the Canadian Rockies som vi varit nyfikna på. Bussresan gick på slingriga vägar upp och nedför kullarna, första delen på samma väg som vi åkt till Sugar Beach tidigare på dagen.

Boucan Restaurant by Hotel Chocolat, Saint Lucia

Middag på fantastiska Boucan Restaurant by Hotel Chocolat

Framme på the Hotel Chocolate gick vi uppför en trappa till restaurangen Boucan. När vi kom in blev vi välkomnade och visade till ett trevligt bord mitt i lokalen. Det var nästan mörkt ute men vi kunde fortfarande se konturen av Petit Piton som mäktigt låg rakt framför oss.

Utsikt från Boucan Restaurant by Hotel Chocolat, Saint Lucia

Restaurangen var dovt upplyst, inredningen var stilfull och mörk, liksom kläderna som bars av personalen. Köket låg i ena hörnet av lokalen och det var fullt av personal som jobbade med att skapa utsökta rätter.

Inne på Boucan Restaurant by Hotel Chocolat, Saint Lucia

Såväl matmenyn som drinkmenyn var full av spännande unika alternativ som man skulle önskat prova, men som så klart var omöjligt på en enda kväll. När servitrisen kom för att ta vår order frågade hon, ”what would you like” vi svarade ”everything” och hon log och sa ”so do you want to order all”?

Fantastisk mat i charmig miljö, Boucan Restaurant by Hotel Chocolat, Saint Lucia

Som en liten appetizer serverades vi Pumpa shots, smaken bådade gott för resten av middagen.

Soppa serverat i små glas på Boucan Restaurant by Hotel Chocolat, Saint Lucia

Till förrätt valde vi en provsmakningsmeny för två som bestod av Cacao Gazpacho Shots, Cacao Gin Cured Mahi-Mahi, Cacao Marinated Chicken samt Papaya Sweet Plantain Strips. Allt var gott men favoriten blev Gazpacho rätten som var helt fantastisk.

Förrätter serverade på Boucan Restaurant by Hotel Chocolat, Saint Lucia

Anki drack Berry Reserve Rosé och Lars en Good Ordinary Claret rödvin. Anki valde en Coconut & Cacao Chicken med cacao ris och lime-papaya pickle till huvudrätt. Kycklingen serverades i en liten gryta.

Middag på Boucan Restaurant by Hotel Chocolat, Saint Lucia

Lars valde Cacao Beer Jerked Pork Tenderloin med potatismos, rostade grönsaker med en cacao nib garden mint sås till.

Middag på Boucan Restaurant by Hotel Chocolat, Saint Lucia

Vi var mätta som vanligt efter huvudrätten – men det vore straffbart att besöka en restaurang som denna med choklad tema utan att prova en dessert. När vi resonerade med servitrisen framstod Chocolate Genesis som det alternativ vilket bäst återgav i nio steg vad restaurangens choklad handlade om. Tallriken inleddes med Kakao-bönor och sedan små bitar av 100% choklad, och sedan med fallande koncentration små chokladrätter inklusive en cacao i mjölk shot.

Choklad och praliner på Boucan Restaurant by Hotel Chocolat, Saint Lucia

Det hade varit en utsökt middag och vi avrundade den med en espresso var. När vi var mer än nöjda och det började bli allt färre kvar på restaurangen så ringde vi till vårt hotell för att få skjuts tillbaka. Till vår förvåning var chauffören redan på väg och skulle vara där om 5 minuter. Det var betydligt snabbare än den tid det tog för att skriva ut vår nota och ta betalt av oss.

Boucan Restaurant by Hotel Chocolat, Saint Lucia

När vi gick ringde de från hotellet och sa att chauffören väntade vid parkeringen och vi förstod att de väntat på oss en stund. Tillbaka på hotellet var det inga omvägar och snart sov vi gott.

Relaterade Sidor

Relaterade reseskildringar