Under palmbladen på stranden till Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Vid Anse Cochon strand på Saint Lucia

En vacker dag på Ti Kaye hotell vid Anse Cochon strand på Saint Lucias västkust njuter vi av värme, god mat och sköna bad i vackra miljöer.

Det var en underbar havsvy som mötte oss när vi drog isär gardinerna och slog upp dörrarna som vätter ut mot vår veranda och havet. Fåglarna kvittrade och sjöng. Några båtar gled förbi ute på havet utanför oss. Stora Bougainvilleor växte runt om verandan och bröt vackert av den blå och gröna färgen framför oss med sina rosa och lila blommor.

Utsikten från vårt rum med dörrarna uppslagna på Ti Kaye Resort & Spa-på Saint Lucia

Värmen var skön redan tidigt när vi kom upp och vi slog direkt av Air-conditionen för att kunna njuta av den härliga varma och sköna utomhusluften även inne i villan.

Vi hann knappast mer än välkomna denna härliga dag förrän smattret från ovan hördes och ett regnmoln drog förbi. Det tog snabbt slut, men bara en kort stund senare var det dags för nästa omgång. Ingen fara för oss, det var än så länge en tidig förmiddag och det var ganska mysigt att sitta på balkongen och titta ut över regnet under de korta stunder det passerade.

Vy under vår frukost på Ti Kaye Resort & Spa-på Saint Lucia

Hotellfrukost på Ti Kaye

I hotellets restaurangen blev vi visade till ett bord vid terassen som vätte rakt ut mot havet. Det var en fantastisk vy att blicka ut över under vår frukost. Vi beställde in kaffe och började sedan plocka av den goda buffén. Den färska frukten som bland annat bestod av melon, ananas, mango och kokosnötter gick vi loss rejält på. Om det är något vi älskar att frossa i när vi är ute och reser så är det just denna fantastiska färska frukt som smakar som allra bäst på exotiska platser.

Buffén bestod även av bagels, potatisbröd, yoghurt med diverse olika tillbehör, och diverse småkakor. En meny med varma rätter fanns orks men idag nöjde vi oss med allt från buffén.

Vi hällde upp mer kaffe från kannan vi fått in på vårt bord och satt kvar och njöt även efter frukosten. Utsikten var fantastiskt och fåglar dök hela tiden upp på räcket till balkongen. Strax nedanför balkongen skymtade vi en liten strand, men alltsammans var inbäddat i fantastiska grönska i ett kuperat landskap.

Allmänna utrymmen på Ti Kaye Resort & Spa-på Saint Lucia

Lagom till vi var tillbaka på vårt rum kom nya skurar. Ankie slängde sig i hammocken en stund och Lasse satte sig i en av stolarna på balkongen.

Total avkoppling i hammocken på Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

De korta regnskurarna var inget att bekymra sig över, då det var uppenbart de försvann mycket snabbt. De dök också upp ganska snabbt och det var skönt att undvika att vara ute mitt i en. Små fåglar hoppande omkring på balkongräcket och var modiga nog att sätta sig på repen till hängmattan där Anki låg.

Havsutsikt från vår villa, Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Vackra stranden Anse Cochon

Vid 11 tog vi på oss badkläder och gick vägen bortom huvudbyggnaden och ner för de ganska många trapporna som leder till hotellets strandbit.

Under palmbladen på stranden till Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Det är en vacker strand med lite mörkare sand. Den känns naturligt genuin. En man från hotellets personal tog oss i hand och hälsade oss välkomna. Vi tog plats vid en cabaña på stranden med tunna vita skynken knutna runt ramen. Till att börja med ville våra kroppar njuta av solen, så vi drog ut solstolarna utanför solskyddet och lagom långt så huvudet kunde komma i skugga men kroppen fick sol.

Ti Kaye Resort & Spa erbjuder sköna cabanas och solstolar

Vi blev direkt serverade två stora glas med kallt citronvatten som satt riktigt gott i värmen. Vi tog promenader längs med stranden. Strandbiten har ett vackert avslut i den bortre änden bland stenar och lummig grönska och träd som sluttar ut i havet. Härifrån får man en fin vy över stranden, havet utanför och Ti Kaye Resort.

Vacker strandvy, Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Ti Kaye förser sina gäster med solstolar och cabañor. Kanoterna som ligger på stranden är också till gästernas förfogande. Vid den bortre änden av viken stannade båtar till då och då och besökare hoppade av en kort stund av, främst höll de sig till vattnet. På den delen av stranden finns någon försäljare som paddlar ut till de besökande båtarna i hopp om att sälja några snäckor. På Ti Kaye hade vi läst information om att dessa produkter kanske inte ens är från Saint Lucia och att man hur som helst inte får lov att ta med sig det hem på grund av tullrestriktioner.

Utsikt över stranden till Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Vattnet var fantastiskt skönt. Vi gick båda i och simmade ut till en av de runda dynor som ligger ute i havet för gäster att ligga i. Här var det lätt att bli kvar en bra stund vilket vi också gjorde. Ovan oss var himmeln klar blå under tiden vi snurrade långsamt på grund av de små vågorna. Vi simmade tillbaka och tog oss upp på land där vi la oss på vår plats i solen.

Lunch på Ti Manje strandrestaurant

Strandserveringen serverar lunch fram till halv fyra. Killen på stranden hade erbjudit sig att hämta om vi ville ha något, men vi tyckte det kunde vara trevligt att sitta en stund på serveringen också. Vi gick den lilla trappan upp och blev visade till ett bord alldeles intill vattnet.

Lunch på Ti Maje Restaurang och strandbar, Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

En kall öl var givet att beställa och självklart tog vi en lokal öl; Piton. När vi kollade in menyn såg flera rätter goda ut. Anki tog en quinoa och couscous sallad med kräm på avokado, oliver och fräscha grönsaker med limedressing och en crostini. Lasse valde en kycklingbröst med Jerk krydda och kockos bröd sliders.

Lunch på Ti Maje Restaurang och strandbar, Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Vi passade på att prova både bananketchup och en fantastisk god och West Indian Hot Sauce som stod utplacerade på alla bord, båda av varumärket Baron. Helt klart såser man kan tänka sig att köpa med sig hem!

Strandvy - Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Efter vår lunch tog vi ytterligare en stund på stranden. Men nu kröp vi in i skuggan och bara njöt av den fina vyn och sköna värmen.

Utsikt över stranden till Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Solnedgång vid vår veranda med utsikt över havet

Sen eftermiddag och tidig kväll spenderade vi på vår härliga veranda. Utomhus duschen var riktigt behaglig i den värmande eftermiddagssolen, när vi duschade av oss sand och salt från stranden.

Utomhusdusch till vår villa på Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Solen gick ner strax efter sex. Fåglarnas kvitter tilltog mer än någonsin. Ett stort kryssningsfartyg passerade längre ut till havs. Himmeln var fortfarande ljus men den klotrunda solen hade gått ner vid horisonten. Vi tände myggljuset som skapade trevlig stämning men förmodligen gjorde det även någon nytta, samtidigt som vi drog på oss myggmedel.

Solen på väg ner i horisonten

Mysig middag på Kai Manje Restaurant

Det blev dags för vår tid på restaurangen och blev mötta av en servitris som visade oss till ett bord. Man måste boka tid för middagen, men det tycktes vara en ren praktisk sak för personalen då det fanns bord för alla och det inte handlade om flera sittningar.

Kai Manje Restaurang på Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Innan vi fick in maten fick vi en liten appetizer och brödpinnar i en slags strut. Anki valde en Karibisk kycklingrätt och Lars en Mahi fisk. En mycket seriös sommelier presenterade sig och frågade om vi ville dricka vin, vilket vi så klart ville. När vi båda sa rött så var det kanske lite ovanligt men han menade på att det inte finns något som styr vad vi gillar, det är upp till var och en.

Dags för middag på Kai Manje Restaurang på Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Han föreslog ett mycket lätt Pinot Noir till Lars fisk och ett medium fyllig spanskt vin till Anki. Maten var god och vinerna fungerade mycket bra till.

Jerk kyckling serverad på Kai Manje Restaurang på Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

När det var dags för dessert kände vi oss båda mycket mätta och nöjda och tackade nej. Efter vi druckit upp det sista vinet gick vi tillbaka till stugan.

Poolen till Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Relaterade Sidor

Relaterade reseskildringar