Vacker utsikt över Sanit Lucia

Längs Saint Lucias vackra västkust

En vacker dag som inleddes på Ti Kaye och stranden Anse Cochon varpå vi åker bil söderut till de ikoniska Piton bergen vid Soufrieire där vi checkar in på Stonefield Estate.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Denna morgon var fantastisk, klar och varm. Det var vår sista dag på Ti Kaye vilket kändes lite tråkigt, men vi hoppades att även nästa ställe skulle vara fint.

Utsikt från Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

När vi blev placerade till frukost insåg vi att på dessa dagar hade vi suttit vid i stort sett alla bord utmed balkongen. Självklart tog vi för oss av frukt och bagels, det är enkelt att fastna i den mysiga miljön och med allt gott man bara vill ta lite till av.

Frukost på Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Det var sista dagen även för våra nyfunna vänner från Toronto så vi bytte e-mail och tog avsked.

Frukost på Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Tillbaka på rummet så var det dags att plocka ihop väskorna, vi skulle byta hotell. Det var ingen stor sak och ganska snart kunde vi stänga igen dem och lämna dem vi dörren. Vi hade beslutat att göra det mesta av denna perfekta dag och ligga på stranden tills klockan två när det var dags att åka vidare.

Anki i hammocken på vår veranda, Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

På väg till stranden passerade vi poolen. Där satt Elena och vi hann byta några fler ord innan hon och Yves skulle bege sig till flygplatsen.

Poolen på Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Även om dagarna innan varit fina var denna något speciellt, från den lilla utisktplatsen var det hel klar blå himmel och även vattnet under oss så klarare ut än vanligt.

Anki och utsikten från Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

När vi kom ner till stranden tog vi plats på en av de sköna orange strand stolarna.

Stranden till Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Det var riktigt hett och det fanns snart anledning att gå ner till vattnet för ett dopp. Stranden är fin men precis där man går ner ligger det lite stenar som inte är så sköna att gå på.

I det sköna vattnet, Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Först la vi oss en stund på de flytande runda madrasserna och sedan simmade vi runt en stund i det varma klara vattnet.

I det sköna vattnet, Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Det var ovanligt många som beställde mat till solstolarna av strandkillarna denna dag, kanske var det för varmt för att lämna skuggan vid solstolen.

Bland cabanas på stranden till Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Klockan gick förstås lite för fort, som den alltid gör när man har det bra. Tillbaka i receptionen betalde vi för maten under besöket och bytte om från strandkläder. En man ur personalen skulle köra oss och vi hoppade in i den vita bussen.

Ingång till Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Först gick det sakta på de knaggliga vägarna, men så snart vägen blev något bättre så tryckte chauffören till gaspedalen. Nu följde en resa på slingriga vägar, upp och ner på bergsluttningar längs havet.

Vy från bilen på vår väg till nästa hotell på Saint Lucia

Vi åkte igenom den lilla staden Canaries där tempot var lågt och vi inte såg så många människor. Många av de små husen var målade i klara färger, alltid en färgklick i tropiska länder, även om färgerna bleknat och börjat flagna på många av byggnaderna här.

Vy från bilen på vår väg till nästa hotell på Saint Lucia

När vi började närma oss stannade chauffören till som hastigast när vi fick vykortsutsikt över Piton bergen och Soufrieire under.

Vacker utsikt över Sanit Lucia

Soufrieire stad var större och mer livligare än Canaries varit när vi åkte igenom. Det var folk längs gatorna, i de små butikerna och serveringar längs gatan.

På väg in i Soufriere stad på Sanit Lucia

Chauffören körde vidare genom stan och upp på en kulle där han svängde in. Personalen mötte upp oss och gav oss bums varsin frukt-punch och en fuktig svalkande handduk var för att torka av oss efter resan. En kvinna visade oss vägen till Hibiscus villan där i skulle bo närmaste dagarna. Redan när vi passerade yttre dörren förstod vi det var lite extra och vi kom fram till en stor pool utmed en villa med stort sovrum.

Inne i vår villa på Stonefield Estate Resort, Soufrière, Saint-Lucia

Det här skulle vi nog kunna stå ut med. Och bortom poolen och skogen så såg vi toppen av Petit Piton. Fantastiskt!

Vy från verandan till vår villa på Stonefield Estate Resort, Soufrière, Saint-Lucia

Vi gjorde oss hemmastadda och packade upp det vi behövde. Resten av eftermiddagen hängde vi vid poolen och beundrade utsikten tills solen gått ner.

Solnedgång över Stonefield Estate Resort, Soufrière, Saint-Lucia

Och vilken fantastisk vacker solnedgång det var, där solen gick ner i havet med en palm framför, en solnedgång värdigt ett vykort.

Solnedgång över Stonefield Estate Resort, Soufrière, Saint-Lucia

Klockan var sju när vi gick uppför den korta promenaden uppför till restaurangen, the Mango Tree Restaurant där ett liveband spelade musik.

Live musikunderhållning vid Mango Tree Restaurant på Stonefield Estate Resort, Soufrière, Saint-Lucia

Servitrisen som välkomnade oss såg lite förvånad ut att vi inte hade bokat, vilken vi inte trodde behövdes, men vi slog oss ner i baren så länge.

Drinkar blandas på Mango Tree Restaurant på Stonefield Estate Resort, Soufrière, Saint-Lucia

Anki beställde drink som kallades Between the Pitons som bestod av Brandy, Triple Sec, Cointreau och lime. Lars valde en Stonefield Dream som bestod av mörk Rom, crème de banane likör, Cocos grädde och muskotnöt. Båda var mycket goda men Lars drink var nog ändå ett snäpp mer delikat.

Anki i baren till Mango Tree Restaurant på Stonefield Estate Resort, Soufrière, Saint-Lucia

Vi hann inte dricka upp innan servitrisen kom och visade oss till ett bord. Eftersom vi haft menyerna i baren visste vi redan vad vi skulle ha och beställningen gick snabbt. Till förrätt valde vi båda Callalou soppa, en god grön soppa gjort på blad från en spenat liknande växt och som var en favorit i Grenada när vi var där 15 år tidigare.

Callaloo soppa på Mango Tree Restaurant på Stonefield Estate Resort, Soufrière, Saint-Lucia

En kycklingrätt blev kvällens val för Anki medan Lars valde en räkrätt. Vinutbudet var inte lika spännande som på Ti Kaye, men det hade vi inte heller väntat oss eftersom det var en specialité där.

Middag på Mango Tree Restaurant på Stonefield Estate Resort, Soufrière, Saint-Lucia

Vår vana trogen var vi bland de sista som lämnade Mango Tree Restaurant på kvällen mätta och mycket nöjda.

Mango Tree Restaurant på Stonefield Estate Resort, Soufrière, Saint-Lucia

Tillbaka i vår villa fick vi en helt underbar himmel full av stjärnor. Vi la oss på varsin solstol och tittade upp på himmeln.

Stjärnklar himmel över Stonefield Estate Resort, Soufrière, Saint-Lucia

Men det blev dags att ge sig efter en fantastisk dag och få lite sömn.

Relaterade Sidor

Relaterade reseskildringar