Stranden till Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Längs stranden och under ytan på Ti Kaye

En underbar dag över och under ytan vid på Saint Lucia. Anse Cochon är inte bara en vacker strand, den erbjuder fin snorkling. Ti Kaye tycks leverera högre standard på mat och dryck varje dag.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Vid halv två på natten vaknade vi av hög musik. Det kändes minst sagt oväntat och lite ologiskt med tanke på klientel och stil på Ti Kaye. Musiken blev svagare och sedan starkare igen och höll på en bra stund. När vi först kollade så väntade vi oss nästan någon bil strax intill vår villa men ute på havet utanför Ti Kaye fick vi syn på en båt med en mängd smålampor. Efter en halvtimma gav de sig äntligen och vi somnade om.

Vår veranda på Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Strax innan vi gick upp på morgonen drog en tropisk regnskur över oss. När vi kom upp så var vi visserligen utvilade, men kunde ana viss extra trötthet som kan berott på att musiken från båten ändå stört vår nattsömn. Som tidigare dagar kom fler korta skurar innan vi hann gå upp till huvudbyggnaden för frukost.

Vy under frukosten på Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Vi blev visade till ett bord, kaffe serverades och sedan kunde vi ta för oss av den fantastiska frukostbuffén. Färsk melon, kockos, papaya, ananas, ja, det skulle räcka till egentligen. Men en god rostad bagel är svår för oss att motstå och dessutom lockade ett bra utbud av nötter och bär till den som vill ha yogurt till frukost. Det är svårt att stoppa i tid och lätt att bli alldeles för mätt som så ofta med goda bufféer. Vi tog några ord med våra nya vänner från Kanada under frukosten, liksom oss var deras plan för dagen att hänga på stranden.

Vacker havsvy från Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

När vi gick förbi stolarna utmed den trevliga poolen så noterade vi igen att det fint och trevligt även här, men vi är lite svaga för en naturlig sandstrand med palmer runt så det var nog ändå stranden som lockade.

Poolarean vid Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Tillbaka i vår stuga slappade vi lite under tiden några regnskurar drog förbi. Anki låg och kopplade av i hängmattan medan Lars satte sig i en av de två gungskolarna. Men under tiden regnskurarna drog förbi gjorde vi oss klara för stranden och passade på att smörja in oss med solskydd och klä oss för en dag på stranden. Knappt hann solen kika fram innan en ny skur drog över.

Vår veranda på Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Men till sist tog vi med oss ett paraply, våra saker och gick upp till huvudbyggnaden och hämtade badhanddukar. Trapporna ner gick smidigt och minsann, vår solcabaña från tidigare dagar som vi tyckte var bäst var inte upptagen.

Stranden till Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Vi sjönk ner på de mjuka orangedynorna och bara njöt av den varma vinden. Böckerna var underhållande och vi tog paus ibland och bara gick en sväng längs stranden. En kille ur personalen kom fram med varsitt glas vatten till oss, Ti Kaye är stolta över sitt egna vatten som de filtrerar på flera olika vis och gör det såväl mycket rent som gott.

Palmblad och blå himmel, Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

När Lars var på väg ner till vattnet med ett cyklop så stannade han till och snackade med våra vänner från Toronto varpå han fick sällskap. Vid den bortre änden av stranden låg några båtar och det var många i och snorklade där så vi valde att snorkla runt klipporna närmast Ti Kaye.

Snorkling, Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Vattnet var en aning grumligt vilket berodde på att vågorna slog mot klipporna och drog upp sand. Under ytan fanns visserligen en del fisk och vackra undervattensväxter, men det var glest mellan dem och inte det mest fantastiska vi upplevt. Men det var likväl en trvelig snorkelupplevelse. På väg tillbaka snackade Lars och Yves om att ta en titt under ytan på andra sidan så snart båtarna gett sig av.

Under vattnet, Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Det blev en stund i eftermiddagssolen och Lars hann torka upp och slappa en stund innan det var dags igen. Solen låg redan lågt och Yves gick förbi och sa att det nog började dra ihop sig snart.

Skön eftermiddag på stranden till Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Vi tog cyklop och fenor och paddlade ut i vattnet. Kanske var inte förväntan så hög och viss oro fanns att det skulle vara sämre med ljus under ytan så här sen eftermiddag. Här gungade vi mindre med vågorna och ljuset bröt bättre genom då det inte var lika grumligt vatten här.

Snorkling utanför Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Vi såg mängder av vackra fiskar och en hel del vackra undervattensväxter också. En av de mer intressanta djuren vi såg var en vattenorm. Dagen efter fick vi höra de var mycket giftiga och vi skulle vara glada vi inte blivit bitna. Yves var van under ytan och mycket intresserad av allt. Han tog upp en taggig sak från botten och satte i Lars hand. Först kändes inget och sedan började plötsligt en mängd små fötter, eller om det var små sugproppar, att greppa i handen.

Snorkling, Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Han tog även upp en naturlig svampdjur, den var död så vi störde inget och det var märkligt hur dess konsistens var perfekt mjuk. Innan vi återvände lyckades vi även få syn på en liten sjöhäst. Det blev en lång vända och när vi kom tillbaka upp var stranddagen över.

Skön eftermiddag på stranden till Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Lars torkade en kort stund i den röda, lågt liggande, solen. En av killarna ur personalen började plocka ihop dynor och fällde ner parasoll på övriga stolarna och cabañas.

Sen eftermiddag på stranden till Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

När vi var torra gick vi uppför trappan igen. Vi hade missat att boka tid för middagen, men såg inte till någon personal i restaurangen när vi kom dit så vi gick upp till receptionen som gjorde bokningen. Kvinnan i receptionen frågade oss när vi skulle åka nästa dag och vi tog några ord om våra alternativ men bestämde vi skulle komma tillbaka efter middagen för att boka transporten.

Denna dag hade vi lagt vår middag något senare och tog därför varsitt glas vitt och satte oss på vår stora veranda. Solen gick ner under tiden vi satt och njöt av den ljumma vinden och lugnet.

Solnedgång över Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Till middagen denna kväll blev vi placerade längst ut på verandan där belysningen var som dovast, vilket bara var trevligt.

Kai Manje Restaurang på Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Menyn denna kväll lockade med räkor till Lars och en vegetarisk rätt till Anki. Till maten tog vi två goda viner som passade utmärkt till.

Middag på Kai Manje Restaurang på Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Efter middagen kunde vi inte låta bli att testa en efterrätt, valet föll på en choklad och kockos mousse. Det var så klart utsökt gott och vi var mer än nöjda när vi lämnade bordet.

Dessert på Kai Manje Restaurang på Ti Kaye Resort & Spa, Saint Lucia

Efter middagen gick vi till receptionen och bokade transport för nästa dag innan vi återvände till vår stuga.

Relaterade Sidor

Relaterade reseskildringar