Underbar dag i solen på Papagayo Beach Club i Curacao

Det var uppenbart att vi lidit av svår sömnbrist sista dagarna innan resan då vi vaknade efter 10 timmars sömn och fortfarande var väldigt trötta. Sättet vi vaknade på kanske också bidrog till att man inte hann morna sig som man borde. Vi vaknade nämligen av ett brandlarm. Vi anade att det inte var något allvarligt, men var ändå på väg ut för att kolla vad som hände. När vi öppnade dörren hörde vi från grannen att det tydligen var någon i byggnaden som duschat för varmt vilket utlöst brandlarmet. Sådana saker som förmodligen är följd av att det är ett helt nybyggt hotell och saker som kan komma att behöva åtgärdas. Och en liten tankeställare till Anki som brukar skruva upp värmen rejält i duschen.

Strandvy, Papagayo Beach Club

I solstolar på Papagayo Beach Club

Vi öppnade dörren till balkongen och vaknade sakta till. Solen sken in i rummet när vi nu dragit bort gardinerna och värmen var påtaglig. Vi smorde in oss med solfaktor och gick ner till stranden där flera gäster redan tagit plats på de utställda strandstolarna. Längst fram vid vattenkanten hittade vi två lediga strandstolar, vilket faktiskt var bland de sista lediga vi kunde se. Vi la ut våra handdukar och la oss ner.
Vattnet framför oss är en uppbyggd naturlig pool då havet egentligen ligger nedanför klipporna som separerar poolen från havet. Det är som en infinity pool och naturligtvis är det sandbotten.

Papagayo Beach Club

Skön lounge musik spelades i högtalarna. En del gäster satt inne på själva serveringen och åt frukost. En del som redan låg på strandstolarna hade beställt kaffe till sina platser i solen. Vattnet svalkade skönt. Det var några enstaka moln på himmeln men redan nu kunde man känna att det inte gjorde något om stranden då och då kunde skuggas av några moln. Det skulle bli en varm och skön dag på stranden.

Vi hade med oss både tidningar och böcker men började med att bara ligga ner i våra sköna strandstolar och njuta av känslan att semestern hade startat, och att vi befinner oss på en av Karibiens underbara öar. Bortåt höger längs kusten kunde vi skymta Willemstad, huvudstaden på Curacao.

Efter att ha legat på stranden en stund bestämde vi oss för att ta en sväng bortom affären och köpa lite dryck och snacks som kunde vara bra att ha på rummet. Affären visade sig vara större än vi väntat oss. Här finns det mesta man kan tänkas behöva. Vi köpte på oss öl, vatten, läsk, juice och snacks. Nybakade baguetter såg gott ut och vi köpte med oss det och ost. Tillbaka på hotellrummet satte vi oss på balkongen och åt baguetterna tillsammans med varsin kopp kaffe som vi gjort i espressomaskinen på rummet.

Utsikt från Ocean View terass, Papagayo Beach and Design Hotel, Jan Thiel, Curacao

Vi passade på att smörja in oss ytterligare och återvände sedan till stranden.

Svalka i poolen från karibisk värme

Vattnet kändes svalt precis när man gick i, men det var väldigt skönt att doppa sig. Vi simmade rakt över till andra sidan där infinitypoolen slutade och man kunde blicka ut över havet.

Poolen vid Papagayo Beach and Design Hotel, Jan Thiel, Curacao

Poolen är ganska grund men går man på tå kan man kanske ta sig över till andra sidan till fots också. En bit ifrån oss såg vi krabbor krypa, men de verkade hålla sig på klipporna precis utanför och vi kunde inte se dem i närheten av där vi satt.

Anki i poolen vid Papagayo Beach and Design Hotel på Curacao

Vi bad en servitris att få se menyn för att kolla in vad restaurangen hade att erbjuda. Det fanns allt ifrån snacks till mackor och lättare måltider. Efter ytterligare en stund i solstolarna med våra böcker beställde vi in varsin Polar öl.En kall öl en varm eftermiddag på stranden svalkade gott.

20131227-09-Pool-Papagayo-Beach-Design-Hotel-Curacao

Vinden tilltog lite och några moln drog fram ovanför oss, men det var en varm och skön vind och lite skugga gjorde bara gott. Vädret var ändå så skönt att det bara kändes bra att få lite skugga och passa på att läsa våra böcker.

En dam som kom och la sig bredvid oss berättade att hon bodde här, och aldrig hade sett så mycket folk här tidigare men konstaterade också att det är mellandagar och många har åkt iväg för sol, bad och avkoppling.

Papagayo Beach Club

Servitörerna gick runt och bjöd på skivor av vattenmelon och en stund senare kom de även förbi med små vårrullar som tilltugg. Vi passade på att beställa cola, och kunde som flera gånger på liknande semestrar konstatera hur otroligt gott en coca-cola är en solig och varm dag på stranden. Oslagbart! Det blev ytterligare dopp i vattnet när det blev för hett.

Anki i poolen vid Papagayo Beach Club

Men snart återvände vi till våra solstolar. Vi läste böcker och njöt av den sköna eftermiddagen som snart skulle bli kväll. Bredvid oss i sanden kom tre fåglar som pickade efter något ätbart. De höll tydlig koll på oss men var ändå ganska tuffa om något reserverade.

Fågel på stranden, Papagayo Beach Club

När servitören kom förbi passade vi på att beställa var sitt glas vitt vin. Det sippade vi på under tiden vi fortsatte läsa och blicka ut över de vackra vyerna.

Eftermiddag vid Papagayo Beach Club

Vid 17 tiden packade vi ihop våra strandprylar och gick tillbaka till hotellet. Vi passade på att byta ut våra strandhanddukar i receptionen innan vi gick upp på vårt rum. Det var skönt att duscha av sig sand och solkräm.

Vi satte oss en stund på terassen och såg solen gå ner i horisonten samtidigt som vi passade på att ta lite dryck och tilltugg.

Solnedgång från terrass i Ocean View Room, Papagayo Beach and Design Hotel, Curacao

Det började bli mörkt och vi kunde ana några flygfä i luften. För att inte riskera att bli bitna av mygg och dylikt flyttade vi in i rummet.

Middag på mysiga Zest restaurang i Jan Thiel

Det var snart dags att äta och vi gjorde oss i ordning och gick ner till stranden. Först tänkte vi ta strandstället vi besökt dagen innan men de hade lobster kväll, vilket inte riktigt är vår grej. Vi strosade vidare bort mot Tinto restaurang, men valde att gå tillbaka till Zest restaurang.

Kvällsvy över Tinto Restaurant, Curacao

Vi slog oss ner vid ett av borden och beställde in vitt vin och vatten. Törsten var konstant och vattnet satt väldigt gott.

Anki på Zest Restaurang, Curacao

Menyn erbjöd ett gäng förrätter och varmrätter i form av fina kött tallrikar, pasta, risotto etc. Anki föll för risotton, vilket Lasse också valde efter att han hörde att bouillabaisse soppan inte fanns att välja på.

Zest Restaurang, Curacao

Vi fick in aperitif i form av en liten laxbit som restaurangen bjöd på. Risotton var väldigt god. Vid första anblicken såg rätten ganska liten ut, men risotto är ganska mäktigt och vi blev båda väldigt mätta. Maten var utsökt och Zest restaurang är en trevlig restaurang att sitta på.

Risotto på Zest Restaurang, Curacao

Egentligen kände vi oss väldigt mätta och nöjda, men på dessertmenyn fanns en dessert som lockade lite mer, främst för att crepsen med apelsin var flamberad i Curacao likör. Det kändes lokalt och genuint och vi bestämde oss för att ta en sådan och dela på.

Dessert på Zest Restaurang, Curacao

Väldigt mätta och belåtna bad vi om notan som kom in tillsammans med några godisbitar. Vi betalade och lämnade sedan mätta och belåtna restaurangen. Vi tog en kort promenad utmed strandgången innan vi återvände till vårt rum där vi zappade runt lite på tv-kanalerna innan vi somnade gott.

Zest Restaurang, Curacao

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *