Vacker dag vid Jan Thiel på Curaçao

Redan vid 9.15 på förmiddagen var vi vid poolen till Papagayo och redan var de flesta solstolarna upptagna. Eller åtminstone hade de handdukar över sig. Gissningsvis går många ner och lägger handdukar tidigt för att reservera stolar och sedan tar frukost i lugn och ro.

Palm, Papagayo Beach Club strand på Jan Thiel

Pool position

Vi hittade dock två stolar framme vid strandkanten där vi slog oss ner. Vi hade lämnat vårt rum ganska kort efter att vi vaknat men att ligga här på strandstolar under palmerna med havet framför sig och känna en sval skön bris är ett underbart sätt att morna sig och starta dagen på.

Strandvy, Papagayo Beach Club

Det fanns en del moln på himmelen men värmen var hög redan så här på förmiddagen.

Pool och Strand, Papagayo Beach Club

Vid 11 tiden tog vi en liten paus från solstolarna och handlade med oss färskt bröd från butiken som vi åt uppe på vår terass. Det var skönt att sitta en stund i skuggan på terassen och blicka ut över området och havet.

Espresso, Papagayo Beach Club

Tryckande värme i södra Curaçao

Nere på stranden igen lämnade vi in vårt visa-kort i baren för att enkelt kunna beställa när vi önskade och slippa betala vid varje tillfälle. Värmen var påtaglig och vi beställde in varsin coca-cola. Även om solen ibland var i moln så var det rejält varmt. Och när solen sken var det ordentligt hett. Det blev några dopp, men främst låg vi faktiskt och slappade och läste böcker. Fördelen med moln på himmeln är att man kan läsa böcker utan att kisa allt för mycket med ögonen. Och just idag kändes det välkomnande med moln som skuggade oss lite. Kanske på grund av att värmen ändå var på tryckande.

Skön eftermiddag på Papagayo Beach Club

Det kändes som det var fler barnfamiljer på stranden idag och ett tag kändes det som att det nästan bara var barn framför oss i vattnet, men det var kanske bara en tillfällighet. Just dessa dagar har vi förstått det är betydligt fler turister än vanligt på ön också vilket självklart gör sitt till.

Paus från solens hetta

Vi kände oss väldigt förnuftiga när vi gick upp en sväng till rummet för att vila oss en stund ifrån den tryckande värmen. Samtidigt rullade det faktiskt in en ambulans, och det visade sig vara en ung tjej som skulle in i den. Hon kom stöttandes på två familjemedlemmar och antingen kan det handla om vätskebrist och överhetting eller hade hon skadat benet. Hon stöttade sig på de två som hjälpte henne ta sig fram men kunde ändå hoppa in i ambulansen.
På rummet tog vi varsin vätskeersättningstablett, både för att vi kände av den tryckande värmen och tjejen i ambulansen gjorde oss på vikten av att få i sig tillräckligt med vätska.

Skön eftermiddag på Papagayo Beach Club

Anki slumrade till en kort stund. Det har varit mycket in i det sista innan vi åkte hemifrån och det skulle nog komma att ta ytterligare någon dag innan vi kan njuta till fullo av våra semesterdagar. Eller njuta kanske är fel ord, men att nyttja dem på bästa sätt kanske är mer korrekt uttryckt. Även om vi njuter nu, är man fortfarande lite för trött för att ta in allt på rätt sätt.

Eftermiddagssol, Papagayo Beach Club

Nyår närmade sig och vi kollade in olika hotellalternativ i Willemstad som är Curacaos huvudstad, där vi tänkte det kunde vara trevligt att fira nyår. Nyårsfirande sker så klart överallt på ön, men vi har hört att det är officiella fyrverkerier vid en speciell bro i stan, och vi vill under vår vistelse på Curacao självklart även se staden. Vi la en bokning och lämnade sedan rummet.

Åter i våra solstolar med böckerna i handen beställde vi in varsin kaffe. Till kaffet kom en liten kaka. Dagen hade blivit eftermiddag och solen låg större delen av tiden bakom moln. Det var skönt att så här på eftermiddagen ligga och läsa böcker och dricka en god kopp kaffe med vyn över havet framför sig.

Total avkoppling, Papagayo Beach Club

Vädret var faktiskt perfekt, och vi kom att tänka på att det inte är underligt att det är denna tiden på dagen som spanjorer i Spanien främst kommer till stranden och njuter av att stanna till senare kväll. temperaturen är fantastiskt skön och den svaga brisen likaså.

Eftermiddag på Papagayo Beach Club

Skyltar vid strandpromenaden informerade om att stranden idag skulle stänga klocka 16, och nu började personalen gå omkring och berätta detta muntligt ör de som låg på stranden. Anledningen var att två välkända artister från Nederländerna; Glennis Grace och Jeroen v d boom ikväll skulle uppträda och en hel del förberedelser krävdes vilket gjorde att de var tvugna att plocka ihop alla strandstolar etc innan.

Vi hade dock fortfarande en halvtimma kvar på stranden.Flera beställde in drinkar, men vi valde att avvakta då vi inte hade full koll på när exakt de skulle be alla lämna stranden.
Fortfarande fanns flera kvar men folk började samtidigt droppa av.

Solnedgång på vår terass

Vi betalade vår dags konsumtion och promenerade sakta upp mot vårt rum. Det var en vacker efftermiddag som vi skulle kunna njuta av från vår terass. Artisterna Glennis Grace & Jeroen van der Boom som skulle uppträda på Papagayo Beach Club var välkända i Nederländerna. Jeroen van der Boom påbörjade sitt souncheck och vi fick chans att både se lite av det och framför allt höra det. Det lät riktigt bra och vi fick höra av den kvinnliga artisten hade en underbar röst och de två tillsammans skulle bli helt fantastiskt.

Eftersom vi inte riktigt är bekanta med dessa nederländska artister brydde vi oss inte om att köpa biljetter till kvällens evenemang, men var övertygade om att det skulle bli mycket bra.

Solnedgång över Papagayo Beach and Design Hotel, Jan Thiel, Curacao

Vi tog lite öl och vin tillsammans med snacks under tiden vi gjorde oss i ordning för kvällen. Nereifrån Papagayo beach club kunde vi höra musik. Det var lördag och förutom uppträdandet av de nederländska artisterna kunde vi känna det var feststämning i området.

Middag i hydda på Zanzibar – på Caracao

Vid nio tiden gick vi förbi Casinot ner till strandområdet och Culinari Beach Restaurants. Ett restaurang område med tre restauranger.
Zest hade vi varit på tidigare. Tinto såg mysigt ut och vi hade spanat in det kvällen innan men vårt val föll ändå på Zanzibar som spelade skön latin musik, och erbjöd både finare rätter samt vällagade pizzor. Från början lät pizza väldigt gott men när vi väl började kolla in menyn kände vi att det var dumt att inte prova några av deras andra rätter.

Det var fullt med folk och vi fick vänta en stund på att få bord. Men halvtimman som servitrisen först gissade det skulle ta behövdes inte, vi fick bord efter drygt 10 minuter. Bredvid restaurangen var ett område där festen redan var i full gång. Musik spelades och folk dansade. I baren hängde många gäster.

Anki på Zanzibar Restaurang, Jan Thiel, Curacao

Vi beställde in varsitt glas vitt vin och studerade menyn. Ett glas med svarta och gröna oliver och vitlök i marinad fick vi som tilltugg. Lasse beställde in en tonfisk rätt och Anki oxfilé.

Oliver på Zanzibar Restaurang, Jan Thiel, Curacao

Miljön är väldigt trevlig med rustik miljö på stranden. Uteserveringen är som en stor hydda med basttak. Nästan alla tar oss från början som holländare och vi får alltid börja våra konversationer med att be dem prata engelska med oss.

Zanzibar Restaurang, Jan Thiel, Curacao

Maten var vällagad och fantastiskt god. Tonfisken kom med en citronrisotto och oxfilén med grönsaker och pommes frittes. Vi beställde in ytterligare vin och Anki gick över till rött som passade varmrätten bäst.

Middag på Zanzibar Restaurang, Jan Thiel, Curacao

Folk vid borden började så smått avta, men en del flyttade ut på stranden eller ställde sig i den intill liggande baren. När vi betalade kom det fram att servitören faktiskt firade sin födelsedag idag. Han hade nog försökt att hålla det lågt men det hade uppenbarligen kommit fram.

Zanzibar Restaurang, Jan Thiel, Curacao

Vi gick ut på stranden och blickade mot Tinto restaurang som ligger fint i hörnet med blå lampa från klippväggen som lyser ut i havet.

Tinto Restaurang, Jan Thiel, Curacao

Musiken spelades högt i området och några få personer dansade men de flesta stod och hängde och lyssnade medan de drack drinkar och umgicks. Vi blev kvar i området ett tag innan vi återvände längst med stranden i riktning mot vårt hotell. Vi gick en sväng via receptionen där vi frågade om vårt rum var ledigt för en natt till, vilket det var om än till ett högre pris. Tjejen i receptionen gjorde en notering om att vi ville stanna, men gav oss möjlighet att boka via onlinetjänster om det skulle vara billigare för oss.

Reception på Papagayo Beach and Design Hotel, Jan Thiel, Curacao

Vi återvände till rummet och det var dags att avrunda dagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *