Från Costa Rica till Aruba

Klockan halv sju ringde väckarklockan och vi gick upp och packade inför resan från Costa Rica till Aruba. Vid halv åtta gick vi runt hörnet från hotellet för en snabb frukost på Churrerians café.

Lasse tog en typico costa rica och Anki pan (=bröd) med kaffe och juice.

När vi återvände till hotellet hade vår beställda taxi redan kommit så vi skyndade upp på rummet och hämtade våra väskor. I receptionen checkade ut från rum 510 och hoppade direkt in i taxin med all vår packning.

På flgyplatsen betalade vi först departureskatten på 26 US Dollar och ställde oss sedan i kö för incheckning. De kommenterade inte övervikten på sammanlagt 8,6 kilo.
Vi fick reda på att vi var tvungna att hämta ut väskorna i Colombia vid vår mellanlandning vilket kändes lite jobbigt men men…
Innan vi gick till gaten kollade vi in taxfree butiken på flygplatsen och köpte lite annat smått och gott.

På planet meddelade piloten meddelade att förväntad flygtid skulle bli 1,45 istället för 2,10. Skönt att komma fram tidigare än beräknat!
På flyget läste vi våra böcker och Lacsas inflight magasin. När en lätt lunch serverades (varm sandwich med ost och skinka samt chips) startade ett intressant resereportage från New York som vi kollade på.

Innan landningen i Bogota, Colombia, fick vi i högtalarna höra att the Andersons som skulle vidare till Aruba skulle meddela när vi gick av planet. Där stod nämligen en från lasca som signalerade oss att följa henne. Hon sa att det var bråttom och vi skyndade på, något förvånade eftersom det var nästan två timmar till nästa flyg.
Vi fick komma förbi köer till pass, tullkontroller och incheckning. Hon verkade mycket stressad och vi hängde på utan att riktigt förstå varför.

När vi kom in till taxfree området så blev hon lugnare och förklarade att vi nu kunde ta det lugnt. Vi gissar att det handlade om att få väskorna incheckade i tid och kanske också se till så vi kom igenom alla instanser snabbt nog… Utan hennes hjälp hade det absolut tagit mycket tid.

Tack vare detta hann vi till och med kolla runt lite innan i taxfree butikerna på flygplatsen innan vi gick till vår gate.

När vi lyfte fick vi en fin utsikt över Bogota och dess omgivning. Vi läste lite om Aruba på planet och fick in en lätt måltid med kyckling. Till maten drack vi den colombianska ölen Cervesa aguila och avslutade med gott Colombianskt kaffe.

Planet började sin nedstigning vid Venezuelas kust och strax efter sex på kvällen lokal tid landade vi på Aruba.

Fortsättning av resan i Aruba i Karibien

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *