Aktiv vulkan vid Arenal

Vid åttatiden känner vi oss ganska utsövda. Sömnen på flygplanen hit hade gjort oss gott.
Hotellets frukost bestod bland annat av frukt, bröd, ris och bönor mix, apelsinjuice och kaffe.

Mätta återvände vi till vårat hotellrum och passade på att ringa Arenal Observatory. De hade ett Smithonian room ledigt och vi bokade det för våra två kommande nätter. Vår första anhalt efter San José blir alltså området kring den aktiva vulkanen Arenal!

Nästa buss, som även var den sista bussen med destination Arenal för dagen, gick 11.30. Vi packade ihop, checkade ut och gjorde ett kort besök på banken för att växla lite pengar till den lokala valuten Colones. Avståndet till busstationen från hotellet är inte långt men eftersom vi har en del packning tog vi en taxi till ”Coca-cola busstation” som stationen kallas. I den lilla luckan beställde vi två biljetter och slängde in våra ryggsäckar i bussens bagageutrymme.

Bussen blev ganska snabbt full och vi var väldigt tacksamma att vi fick sittplatser. Den latinamerikanska musiken strömmade ut ur bussens högtalare.

Bussen gjorde många stop och färden som var beräknad till 4,5 timma blev nästan en timma längre. La Fortuna är bussens slutdestination. Härifrån tog vi en taxi för att komma till Arenal Observatory Lodge. Taxiresan från La Fortuna till Arenal Observatory Lodge kostar 20 USD. Från början tyckte vi det lät mycket men efter att ha åkt på små gropiga vägar och genom en djungel under minst en halv timma hade vi en annan åsikt.

I receptionen fick vi nyckel till vårt rum 17 i den Smithonia delen som, vid klart väder, erbjudet en perfekt utsikt över vulkanen. Det var dock mycket moln och enligt ett amerikanskt par vi träffade hade det varit så några dagar… vi hoppas naturligtvis ha bättre tur. Vi ställde in våra väskor och beundrade naturen en stund innan det var dags för middag. Intill receptionen låg den trevliga restaurangen och vi tog en Arenal Sunrise innan maten.


Drinken “Arenal Sunrise” består av Cacique, Apelsin- och jordgubbsjuice.

Missa inte den lokala ölen Imperial.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *