Ett regnigt New York

Klockan var kring halv nio när vi tog oss upp, redo för ännu en dag i metropolen New York. Utanför öste regnet ner.

Vi tog oss till 8:e avenyn och 57 gatan. Två kvarter norrut vid Columbus Circle ligger Time Warner Center som är stans nyaste varuhus.
Det var en lättnad att komma inför shoppingcentrats dörrar och lämna busvädret utanför. På Time Warner ligger flera butiker från olika kända kedjor och märkesbutiker. Vi åkte rulltrapporna upp till andra våningen och gick in på Borders och kollade in böcker och tidningar.

Det fanns som alltid en hel del som lockade men vi bestämde oss för att återkomma för att slippa släpa på tunga böcker hela dagen.

Vi åkte ner till första våningen och gick igenom byggnaden till metrostationen som ligger under södra delen av byggnaden. Vi tog blå linje A söderut till Penn Station/Madison Square Garden där vi gick av. Vi försökte ta oss österut igenom de underjordiska gångarna men blev till sist tvungna att ge oss ut i regnet och blåsten.

B&H

Ett kvarter längre bort, vid 9:e avenyn kom vi till B&H foto och videobutik. Denna butik är den bästa affären för video och kameraprylar vi någonsin besökt. Otroligt utbud, kompetens och service. Ett Mekka för alla fotografer och filmare.

Vi köpte några nya objektiv till systemkameran samt några prylar bekanta bett oss köpa.

Regnet höll i sig. När vi kom ut ifrån B&H regnade det precis lika mycket som innan. Tvärs över gatan såg vi ett perfekt lunchställe. I hörnet av 33rd och 9:e avenyn gick vi över gatan till Cheyennes Dinner.

Cheyennes Dinner

Ett ställe som är som taget ur en amerikansk 50-tals film.
Lasse tog en ”american cheeseburgeer deluxe” och Anki en ”hamburger deluxe”. Det var ett mysigt ställe och hamburgarna smakade precis som de skall på denna typ av restaurang.

Inne på Cheyennes Dinner

Till slut var det dags att ge sig ut i rusket igen och vi gick den korta vägen tillbaka till Penn station.

Det trista vädret gjorde att vi ville hålla oss till inomhusaktiviteter! Då vi aldrig riktigt gett Macys en chans bestämde vi oss för att ta oss dit!

Macys New York a rainy evening

Macys skyltar med att vara världens största ”department store”. Butiken upptar ett helt kvarter och är 4 våningar högt. Vi gick igenom bottenplanen som var pyntat med vackra juldekorationer i guld. Redan på första våningen shoppade Anki både en klocka och ett par örhängen.


Vi tog oss upp på andra våningen och avdelningen för damer. Butiken är gigantisk vilket ibland kan göra det svårt att få en bra överblick av utbudet. På herravdelningen shoppade Lasse också lite.
När vi kom ut från Macys hade det blivit mörkt och regnet bara fortsatte att ösa ned.

Några kvarter norrut kom vi till Time Square Brewery där vi gick in och satte oss för att njuta av varsin öl och vila fötterna. Eftersom vi inte skulle äta satte vi oss i baren.

Bar

Deras specialitet är den egna ölen, oftast inspirerad av europeiska ölsorter. Anki tog en Lager och Lasse en Ale som var inspirerad av Belgiska Alesorter. Till ölen bjöds vi på tjocka, korta salta pinnar (som små korta Prezels).

Efter en stund körde några äldre herrar igång lite jazz med New Orleans stämpel. Instrumenteringen bestod av banjo, blås och piano. Det var skämtsam och lättsam stämning.

Vi begav oss vidare i rusket. Vi gick inom några musik- och bokaffärer där vi tillbringade någon timma. Tiden går verkligen snabbt i sådana affärer och tänk så mycket man hade kunnat tänka sig att köpa!

Ett av ställena vi brukar besöka i New York är Ellen’s Stardust Diner, vilket vi även gjorde denna kväll. Från början tänkte vi enbart ta in varsin Chamboard Shake. När vi beställde fick vi veta att de nyligen hade bytt bartender så det blev en ny variant, baserad på vad vi minns av innehållet i drinken. Även om det blev en god milkshake så motsvarade den inte helt vad vi tänkt oss.

Lasse på Ellen's stardust

Vi kände att det kanske ändå inte vore dumt med lite mat och kallade på en av servitörerna. Anki tog en Ceasar Sallad och Lasse en Southern Western Chili.

Inne på Ellen's stardust

Liksom tidigare uppträder servitörerna i omgångar. Denna gången var det dock mer modernare låtar än vi är vana vid. Duktiga är de dock!

Ellen's stardust

När vi beställt in maten hade vi avfärdat att vi skulle hinna hitta på så mycket mer på kvällen. Vi var lite för mätta när vi ätit upp, vilket gjorde att vi inte var så sugna på att gå på pub. Och klockan var ju faktiskt inte så mycket trots allt…

Sagt och gjort så tog vi närmaste tunnelbanestation upp till Lincoln Square. Här finns en bra biograf med bra utbud och en IMAX salong. IMAX är en gigantisk filmduk som ger ett maxat intryck på de flesta filmerna men speciellt kul blir det när de kör 3D filmer.
När vi kollade på filerna som skulle starta den närmaste timmen så föll valet på ”familjefilmen” ”Polar expressen”, just för att den kördes på IMAX i 3D. Vi köpte biljetterna och åkte rulltrappa upp till översta våningen på biografen där vi fick varsitt par glasögon för 3D. Filmen var otroligt snyggt animerad i 3D och kul upplevelse.

Två timmar senare gick vi ut och gick två kvarter söderut där vi timade in en buss perfekt som körde oss tvärsöver Manhattan från västra sidan till den östra sidan och på York gick vi av. Härifrån tog vi en taxi den sista sträckan norrut till 82:e.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *