Vår sista heldag i New York

Även denna morgon var det grått och regnigt när vi tittade ut genom fönstret.

Efter att ha gjort oss klara gick vi ner till busshållplatsen samtidigt som bussen närmade sig. Det var bara att hoppa på och stoppa ned veckopasset i kortläsaren vid chauffören. Med bussen tog vi oss söderut på York och västerut tills vi nådde 5:e avenyn där vi hoppade av.

Regnet öste ned, men eftersom det inte blåste så hårt som det gjort dagen innan så var det ändå betydligt behagligare. Vi gick söderut på 5:e och gjorde ett kort besök på Disney store. Här har de alla möjliga produkter som man kan göra med Disney figurer och teman t.ex. Mickey Mouse pasta och juldekoration med Disney tema. Det var dock inte några produkter som föll oss i smaken. Vi fortsatte söderut och gick in i Mexx butiken.

Mexx på 5th avenue
Mexx butik på Fifth avenue

Något kvarter eller två söderut gick in på Kenneth Coles butik vid Rockefeller Center för att sedan svänga runt hörnet vid 48e gatan. Vi fortsatte ytterligare två kvarter och kom fram till den korta delen av gatan som har flera stora och bra musikaffärer. Vi kollade in gitarrer och basar på Sam Ash innan vi gick över till Mannys. Den senare är legendarisk och det är rätt kul att bara kolla alla promotionbilder med autografer och något kort tack ifrån alla kändisar som handlat här. En stor del av den moderna musikhistorian i form av pop och rock artister har handlat i denna affär.
Lasse handlade en del senast vi var här men denna gång var det inget som föll i smaken. OK, en vit Gretch med Bigsby svaj hade inte varit fel, men för en sådär 25-35.000 var det lite utöver resbudgeten denna gång…

Times Square i regn
Times Square

På Time Square gick vi direkt till TKTS för att se om vi kunde få tag på några biljetter till en show senare på kvällen. Det fans massor som var intressant, men vi var lite sugna på att kolla in Wonderful Town med Brooke Shields i huvudrollen (spelar bland annat huvudrollen i komediserien Suddenly Susan) som fått bra recensioner i Timeout. Det fanns bra biljetter och subventionerade med 50% så höll de också ett ok pris.

När vi köpt dessa tog vi en kort sväng inom Time Square visitor-center. Här kan man bland annat skicka en videohälsning via mail till bekanta. Lite kul grej att göra som turist.. Man ställer sig framför en dator med en kamera kopplad till sig och kör igång kameran, under 12 sekunder kan man sedan spela in en hälsning. Man tittar på hälsningen, fyller i en mailadress och skickar sedan iväg den.

Vi gick några kvarter väster och norrut för att ta någon blå linje söderut från tunnelbanan vid 50th street och 8 avenue. När vi kom till 14:e gatan hoppade vi av för att se oss om i det hippa och omtalade Meatpacking District.

Meat Packing District
Meat Packing District

Som namnet avslöjar handlar det om gamla slaktar kvarter som nu blivit högintressanta för mode intresserade då boutiquer och designers flyttat in här. Området ligger i den lilla trekant som skapas inom 14:e gatan och Gansevoort samt väster om Hudson Street.
Det är ruffa kvarter och det känns fortfarande lite små industriella med massa lastbryggor utmed gatorna. I ett gathörn ligger Hogs and Heifers, som inte har något insyn och ser ut som en bar som säkert agerat scen i massor av filmer, med rufft yttre och passande för någon bar för skurkar i en deckare. Men bara en kort promenad längs ena kortsidan så dyker den ena klädboutiquen efter den andra upp. Och över nästa gata ligger kändis designern Stella McCartneys boutique. Hon är dottern till Beatles Paul McCartney och superhipp i modevärlden. Vi kunde inte motstå frestelsen att gå in och kika. Nog för att en del plagg, skor och assessorer var fina, men det var inte oväntat även prislappen. Som alla lite finare boutiquer var den luftigt inredd och plagg och skor var inte direkt travade på högar, vilket känns skönt och lyxigt. Vi motstod frestelsen och gick ut ur butiken.

Stella McCartney, Meatpacking District
Stella McCartney butik i Meatpacking District

Efter att ha strosat runt i Meatpacking District tog vi oss tillbaka till tunnelbanestationen igen för att ta oss över till östra delen av stan. Den grå linjen passade bra och vi gick av vid Union Square. Uppe på torget fanns marknadsstånd som vi gick runt en kort stund. Som vanligt var det mycket hantverk och prydnadsprylar och kanske därför inget som föll oss i smaken.

Marknad på Union Square
Marknad på Union Square

Vi gick vidare in till en stor klädaffär på två våningar som heter Forever 21.
De hade ett stort urval av kläder till tjejer och priserna var riktigt bra, vilket ledde till en bra stund för Anki i butik och provrum innan hon lämnade butiken med några nya klädesplagg i en påse.

St Marks Place
St Marks Place

Vi promenerade söderut på Broadway, svängde österut på 8th och gick två kvarter tills vi kom till lilla St Marks Place. Här ligger några av de bästa ställena i stan att köpa billiga plattor och en del andra kul butiker. Vi gick in en sväng på Sounds men hittade inget som vi var sugna på för stunden.

På hörnet av St Marks och 2nd Avenue ligger Ray´s Pizza och eftersom vi var sugna på lite mat så passade de goda och gigantiska Pizza slices perfekt.
Mätta och nöjda gick vi österut för att sedan gå söderut på Lafayette och kolla lite butiker i Soho. I höjd med Bleeker så gick vi västerut och passerade området med rockklubbarna och restaurangerna utmed sträckan från West Broadway till Avenue of the Americas. Vi hoppade på den blå linjen norrut och hoppade av vid 42 gatan.
Det var bara fyrtiofem minuter kvar till kvällens show och vi gick in på en mysig restaurang som heter Charly O’s. Vi fick ett bord vid baren och beställde in varsitt glas rött vin. Det var skönt att torka upp och värma sig, och vinet värmde upp inombords.

Inne på Charly O’s
Inne på Charly O’s

En kvart innan föreställningen skulle börja gick vi den korta sträckan runt hörnet och in på Al Hirschfeld Theatre. Föreställningen marknadsförs som the New York City musical vilket naturligtvis kändes helrätt att se när man var i stan. Musiken är skriven av bland annat Leonard Bernstein, vilket borgade för kvalité av lite äldre snitt.

Wonderful Town
Ingången till Al Hirschfeld Theatre som just nu spelar Wonderful Town med Brooke Shields i huvudrollen.

Vi fick bra platser halvvägs framför scenen på vänsterflanken och strax därefter satte musikalen igång. Det var en underhållande föreställning med handling som utspelades någon gång på 50-talet mestadels i Greenwich Village.
Brooke Shields gjorde bra ifrån sig, att hon var bra på komedi vet vi från TV men dessutom sjöng hon riktigt bra. Det var en kort paus i mitten, vilket gav ett skönt tillfälle att sträcka på benen.

Strax efter 10 på kvällen var föreställningen slut. När vi var på väg att lämna såg vi folk samla sig en kort bit från ingången och gick dit för att se vad det var. Det visade sig att de samlades utanför sceningången och vi tyckte det kunde vara kul så vi gjorde dem sällskap.

De olika skådespelarna började snart lämna teatern och efter en bra stund kom till sist Brooke Shields. Lasse fotograferade under tiden som Anki fick autograf på programmet varpå Brooke frågade om det var Papparazzis. Vi svarade att vi bara var beundrare ifrån Sverige vilket hon tyckte var kul.

Brooke Shields skriver autograf
Brooke Shields var väldigt glad och trevlig mot alla som önskade få en autograf

Vi gick de två kvarteren till Time Square och gick in på Virgin Megastore för att göra de inköpen vi hade tänkt oss här. Vi köpte U2 nya platta, Vanessa Williams julskiva Silver & Gold samt Justin Timberlakes soloplatta, en bra blandning.

När vi kom ut på Times Square så kunde vi inte låta bli att åter fascineras av denna plats, med all neon och gigantiska upplysta skyltar.

Times Square
Times Square

De blöta gatorna speglade alla färger från dessa och gav ytterligare dimension till vyn.

Det blev dags att dra sig hemåt. Det hade varit en lyckad och händelserik dag, trots regnet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *