Macys skylt på kvällen, New York

Shoppingdag i New York avslutas i mysiga Nolita

En dag av shopping i midtown Manhattan bland instrument, kameror samt kläder och skor avslutas i Nolita Soho på en mysig restaurang innan vi somnar in på the Nolitan Hotel
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

I vår bokning nämndes frukost på hotellet och vi ringde ner och kollade – mycket riktigt serverades en enkel frukost i lobbyn.

Anki i sviten på Nolitan Hotel, New York

Morgon på The Nolitan Hotel

Utanför fönstret i hörnet av sviten fick vi en fin morgonvy norrut över Manhattan där Empire State Building tornade upp sig. Det var lite mulet men vi hoppades det skulle klarna upp snart.

Stadsvy från svit på Nolitan Hotel, New York

Vi åkte ner och tog för oss av Bagels, Yogurt med Musli, Juice och Kaffe. Visserligen en enkel frukostbuffe – men vi var med än nöjda. Åter i vårt fina rum, eller rättare sagt sviten på Nolitan, packade vi ihop för rumsbyte och gjorde oss klara för dagen. Vi hade beslutat att det blev lite mycket extra per natt för ett rum som vi knappt hann utnyttja. Innan vi lämnade rummet kollade vi ut på den fina utsikten över staden och Williamsburg bron som ligger bara några få kvarter från hotellet.

Williamsburg Bridge från svit på Nolitan Hotel, New York

När vi kom ner till lobbyn fick vi ytterligare ett alternativ, för halva beloppet fick vi ett fint dubbelrum och vi valde att acceptera det lilla tillägget. Eftersom det rummet inte var klart bad vi dem flytta väskorna när det passade dem. Anki hann också få lite shopping tips från den kvinnliga managern vid namn Aliya Huey.

På väg ut lånade vi paraplyer som Nolitan erbjöd gästerna och vi tog avsked av Felix, den trevliga dörrmannen som hjälpt till och varit allmänt trevligt. Inte nog med det, han gav oss visitkortet till hans flickvän som jobbade vid Times Square och sa att vi kunde söka upp henne och hälsa från honom om vi behövde komma före i kön till TKTS, fixa restaurang bokningar etc.

Nu följde vi Kenmare västerut några kvarter tills vi mötte Spring Street.

Lieutenant Joseph Petrosino Park Nolita, New York

Det var lugnt i denna delen av staden och vi svängde norrut på Lafayette vid den lilla Lieutenant Joseph Petrosino Park.

Gatuhörn vid Spring och Lafayette St Nolita, New York

Nu kom vi till området i Nolita där vi varit dagen innan vid Spring Street men fortsatte vidare norrut på Lafayette tills vi nådde hörnet av Brooklyn och Houston. Det är här man under många år hittade den fina väggmålningen av New York som egentligen var reklam för märket DKNY, numera har klädmärket Hollister tagit över med en ganska trist målad husvägg.

Rudys Music Stop på 48th Street

Nu tog vi några trappsteg ner under mark och tog tunnelbanan med orange linje D upp till 47 gatan vid Times Square. Lasse var sugen på en Guild F512, den 12-strängade akustiska gitarr som anses vara den som alla andra 12-strängade gitarrer bedöms efter. Rudys på 48st Street precis norr om Times Square hade en och vi skulle dit för att provspela. På första våningen har Rudy elektriska gitarrer, till vår förvåning passade ägaren på att skälla på en av sina anställda framför våra ögon. Anledningen var en tråkig låda som stod och skymde sikten något för fina gitarrer. Kanske var det inte helt obefogat, men lite osmidigt och inte snyggt inför kunderna.

Rudys Music Stop, 169 West 48th Street, New York

På andra våningen har de akustiska gitarrer och här hittade vi den F512 vi kommit för att prova. Lasse fick plektrum och en liten stämapparat. Det negativa med 12-strängar är att det krävs lite mer för att stämma och hålla den stämd. Men vilket vackert ljud när alla 12-strängarna klingar i ett vackert A-dur. Lasse hade eventuellt en bättre deal vad gällde priset med en annan musikaffär i USA och skulle ringa dem en stund senare. På tredje våningen var bas-avdelningen, ofta har de haft riktigt fina instrument i utbudet men just denna gång var det inget som fångade intresset bland basarna.

Nu lämnade vi musikaffären och svängde runt hörnet till Times Square. Gatorna var fyllda av besökare och vi tog oss fram genom stora grupper av turister och försäljare söderut. Neonen och skyltarna lyste upp den annars lite grå dagen.

Times Square West 43th Street & 7th Ave, New York

Skylight Diner – klassisk amerikansk diner i östra midtown

Vi fortsatte några kvarter ner till 34th street och under vår promenad började det regna och paraplyet vi lånat på Nolitan Hotel kom till god nytta. Vid Penn Station gick vi upp österut till 9th street och upptäckte till vår stora besvikelse att den mysiga gammaldags Cheyenne Diner var borta. Det är lite synd att dessa Amerikanska instutitioner, som tagen ur vilken 50 eller 60-tals film som helst, försvinner från staden. Vårt mål var att besöka B&H men vi ville först luncha och vi gick gatan upp och spanade efter alternativ varpå vi fann en annan Diner, Skylight Diner.

Skylight Diner exteriör, New York

En servitör visade oss till ett bås vid fönstret och bestämde oss snabbt för två amerikanska diner klassiker, en burgare och en sandwich.

50-tals diner på Skylight Diner, New York

Lasse valde is-te och Anki Cola att dricka. Lasse ringde till gitarraffären i Michigan och det var mycket nära en affär, men på grund av shipping kostnader och viss osäkerhet gällande om gitarren skulle komma i tid så valde han att avvakta. Maten kom in och satt förstås gott, de kan den här grejjen.

Cheeseburger Skylight Diner, New York

Nu kände vi oss laddade för att fortsätta ut på New Yorks gator och betalade för oss.

Anki på Skylight Diner, New York

Shopping på B&H och Macy’s

Vi gick över gatan till vad som måste vara en av världens största foto- och videobutiker. Alla som har intresset hittar sitt himmelrike här.

B&H fotobutik i New York

Vi började kolla lite på olika videoprylar och utan att ha så mycket detaljkoll valde vi att köpa en sk GoPro kamera som bland annat fungerar under vatten och som kan fästas på diverse prylar för att filma t.ex. när man kör bil. På andra våningen kollade vi även vanliga foto prylar men denna gång blev det inget mer inköp.

Gatuliv West 34 street, New York

Nu gick vi mot Penn Station och rakt över gatan ligger det stora varuhuset Macys. Från gatukorsningen får man en fantastisk vy över omgivningarna och Empire State Building.

34th Street vy, New York

Macy’s är en imponerande butik, tar upp i stort sett ett helt kvarter och har hela 10 våningar. Vi gick in via en del som har främst kostymer och annat för män och gick över till östra delen vars första våning helt domineras av kostmetika och handväskor. Anki kollade in Madonnas parfym Truth or dare som bara säljs på Macy’s, men säljaren försökte istället sälja in Rihannas senaste parfym, som luktade mycket gott. Vi bestämde oss för att ta en sväng och återkomma. Anki passade på att kolla Michael Kors utbudet eftersom hon har några produkter tillgodo där. Vi åkte rulltrapporna upp och kollade runt bland på flera våningar. Det blev dock inte så många inköp, men Anki hittade några skor hon gillade.

Macys skylt på kvällen, New York

Som alltid slukar den här typen av varuhus tid och när vi kom ut var det redan kväll. Byggnaderna runt om var upplysta nu när det var skymning och många människor var fortfarande i farten runt Macy’s och kringliggande butiker.

Kväll vid Macys och Empire State Building, New York

Inte minst var toppen på den gamla skyskrapan Empire State Building vacker upplyst och en riktig ikon i New York kvällen.

Kväll vid Empire State Building, New York

Vi tog oss till närmaste tunnelbanestation och åkte söderut tillbaka till vårt hotell, The Nolitan. Nu var förstås vårt rum klart och vi fick nycklarna och åkte upp. Rummet var så klart lite mindre än sviten men också mycket trevligt.

Hörnrum på Nolitan Hotel, SoHo New York

Det var ett rum mindre, men fortfarande modernt inrett, med bra utsikt i hörnet av rummet. Även det härliga stora badkaret fanns i detta rum.

Skrivbord och badkar i hörnrum på Nolitan Hotel, SoHo New York

Mysiga Tartinery i Nolita New York

Eftersom det redan blivit sent klädde vi direkt om för kvällen och lämnade rummet igen. I receptionen fick vi lite tips om restauranger i närheten av killen som var kvällsmanager. Snett över gatan hittade vi en trevlig restaurang, Ken & Cook Restaurant and Bar, som dock var fullsatt. När vi korsade igenom Nolita området passerade ett antal restauranger ytterligare och övervägde alternativen men så plötsligt passerade vi ett ställe som var fräckare och mysigare än alla de andra och som vi fastnade för, Tartinery.

Tartinery Restaurant, Mulberry Street New York

Vi bad om bord i den mysiga källardelen och fick ett bord en trappa ner längs inre väggen.

Tartinery Restaurant en trappa ner, Nolita New York

Eftersom delen är öppen i två plan så de känns inte som man sitter i en källare utan som ett gigantiskt rum.

20120719-38-Tartinery-Restaurant-New-York

Menyn dominerades av Tartine, en slags franska rätter på bröd och vi beställde ett glas rött Cabernet Sauvignon till.

Tartine till middag på Tartinery Restaurant, Nolita New York

Maten och vinet var gott och miljön mycket mysig, det här var ett ställe man gärna skulle återkomma till.

Lasse på Tartinery Restaurant, New York

Men vi kunde inte motstå frestelsen av en Fondant Au Chocolat, som serverades med en utsökt vanligglass.

Anki äter dessert på Tartinery Restaurant, Nolita New York

Vår vana trogen gick vi först när vi var bland de sista gästerna.

När vi kom ut på Mulberry var det en underbart varm kväll och lugnt när gick vi tillbaka till hotellet.

Spring Street och Lafayette by night, New York

När vi gick längs Kenmare kunde vi på avstånd se det välkomnande ljuset från The Nolitans logotype som lyste upp entrén och gatan utanför i rött neonljus.

20120719-57-Nolitan-Hotel-SoHo-New-York

När vi kom upp till hotellrummet var vi nöjda efter en mysig dag och kröp ner i den sköna dubbelsängen.

Dubbelrum på Nolitan Hotel,SoHo New York

Relaterade Sidor

D’Angelico gitarrer på Rudys Music i SoHo New York

Gitarrbutiker i New York City

På 48:e gatan bara några kvarter norr om Times Square ligger flera musikaffärer, bl a Rudys och Mannys Music som numer ägs av kedjan Sam Ash. Men för den som är intresserad av gitarrer finns flera fina butiker runt om i New York med såväl fina vintage gitarrer som splitter nya. I Soho hittar man Rudys Soho, Umanov Guitars längs Bleeker i West Village och Ludlow Guitars i East Village är bara några bra alternativ.

Läs mer och se bilder »
Rudys Music i SoHo, New York City

Rudy’s Music SoHo

En riktig gitarrboutique, en av de finaste vi besökt, med massor av fina gitarrer av de mest kända tillverkarna; Gibson, Fender, Rickenbacker, Gretsch, PRS, Martin. Dessutom något av ett museum, med många fina D’Angelico och D’Aquisto, gitarrernas Stradivarius.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar

Philip Seymour Hoffman vid Times Square, New York

RIP Philip Seymour Hoffman

Det var helt packat med besökare på Times Square och vi gick in i ett gathörn för att komma undan från trängseln. Plötsligt står han där, bara några meter från oss, den senaste vinnaren av Oscar för bästa manliga huvudroll, Philip Seymour Hoffman.

Läs mer och se bilder »