Going to New York City

Strax efter sju lyfte vi från Göteborg. En och en halv timma senare var vi framme på Bryssels flygplats för vår atlantflygning med American Airlines.

Resan gick bra! Vi fick mat och dryck strax efter planet lyft. Det kändes att vi inte sovit så många timmar och strax efter vi ätit var det skönt att somna till. Några timmar senare vaknade vi och kollade en film för att sen sova lite till.
När vi vaknade var det bara någon timma kvar till landing och det serverades lunch beståede av en liten, men tjock, pizza och lite dryck och frukt till.

Vid inflygningen kunde vi se New Yorks mest kända strand, Rockaway Beach. (Ramones fans kanske känner igen det från titeln på en av deras låtar.) Fast det är inte riktigt rätt årstid för strandbesök denna gång.
Strax innan klockan ett, new york tid, landade vi på JFK. Vädret var klart.
Immigrations och förtullning gick förbluffande fort och när vi kom till bagagebandet så var Ankis väska reda på det och strax senare dök Lasses upp.

Vi gick ut och ställde oss i den korta kön till taxi och ganska snart satt vi på väg in mot Manhattan.

Det hade enbart gått en halvtimma efter landning, vilket är enastående fort för att vara New York!!!

Taxin körde in oss via norra delen av Manhattan och söderut till vårt boende på 82 gatan öst. Här ställde vi in våra väskor på vårt rum på 26:e våningen. Beundrade utsikten, satte oss ner en stund för att sen ge oss ut på Manhattan.

Mer om denna dag kommer senare…Tillsvidare får ni lite bilder ifrån dagen.

Vi tog hissen ned de 26 våningarna och gick runt hörnet på York Street. Vi gick in i en butik och köpte metro-card för buss- och metrosystemet. Vi valde att köpa varsitt veckopass för 21 USD var. Med detta kan vi åka hur mycket buss och metro vi önskar under våra dagar här.
Alldeles utanför butiken låg en hållplats och buss M31 dök upp direkt. Den tog oss söderut på York till 57:e gatan då den svängde västerut. Trafiken blev tjock och det tog lång tid att komma fram. Vi hoppade av vid 5:e avenyn som var full med människor ivriga att julshoppa.

trump tower
Trump Tower på Fifth Avenue

Många av husen längs gatan var försedda med olika typer av juldekorationer, många storslagna.

Vi gick in i klädbutiken Mexx och kollade runt men var snart klara och fortsatte vår promenad söderut. På grund av den stökiga trafiken så hade trafikpoliser tagit över istället för trafikljus i de mest trafikerade delarna av gatan.

Vid Rockefeller Center gick vi in mot Rockerfeller Plaza med sin skridskobana och den gigantiska julgranen. En speciell ”disney-julkänsla” fanns över hela området på ett sätt som man bara känner här i New York.

Vi får alltid ett litet sug att åka skridskor här men de långa köerna gjorde att vi inte ens brydde oss om att fundera vidare på det.

Vi fortsatte snart vår promenad västerut och två kvarter längre fram låg Times Square. Trots flera besök här slutar man aldrig imponeras över det storslagna kring denna plats, med alla skyltar och neon i storformat.

Vi gick in på Times Square visitor center, där vi faktiskt aldrig tidigare varit. Här hade de byggt upp några system med datorer och videokameror där det bara var att ställa sig och spela in en videohälsning för att sen skicka till någon via e-mail. Kul idé tyckte vi och testade… hoppas det kom fram och lyckades.
Vi plockade till oss lite broschyrer och foldrar om det som hände i stan och fortsatte.

Här på Time Square finns en riktigt bra skivaffär och vi gick in en snabb runda. Det blev dock snart dags att fortsätta.


Julhysterin är hög. Och hur transporterar man sin julgran när man bor i New York om inte i en taxi

Det började bli dags att hitta någonstans att äta.
Vi har en förkärlek till mexikansk mat och i NY finns bra utbud av detta. Vid ett tidigare besök hittade vi en bra mexikansk restaurang i närheten av Times Square som vi tänkte kunde vara trevligt att besöka igen. Efter en liten stund hittade vi den. Den ligger strax öster om Broadway på 45:e gatan!

Restaurangen hade bytt namn sedan senast vi var där, från Villa Tequilla till El tequilazo.
På bottenvåningen ligger en bar där det är hög partystämning med hög musik och mycket folk. På övervåningen satte vi oss vid ett fint litet bord. Visserligen når den höga musiken även upp hit men det är ändå en trevlig restaurangkänsla över våningen.

Vi gillar båda Margaritas och när vi skulle beställa in blev vi osäkra på vilken typ av karaff vi brukar ta här. Vi beslutade oss för att ta en hel pitcher. När kyparen kom in insåg vi att det var liiiiiiite för mycket. Förmodligen är det en halv vi brukar ta. Det här skulle bli tufft, speciellt då vi var i slutet av en lång resdag och man onekligen kände sig lite trött. Men men, den var oerhört god i alla fall! 🙂

inne på El Tequilazo

Anki beställde in en vegetarisk Mexiko tallrik och Lasse en Chimichanga vilket är en slags fyllda Tortillas som friterats. Mycket gott förståss!

utanför El Tequilazo

Vi blev ganska snart mätta och det var inget snack om efterrätt, vi hade en stor tillbringare!

Vi kände oss väldigt nöjda och belåtna. Efter att ha betalat och lämnat restaurangen gick vi norrut till 57 gatan där vi hade en busshållplats till just M31 linjen.

Efter en kort stund dök den upp och vi hoppade på.
Vi tog bussen hem. Skönt att ha en hållplats som stannar precis vid hörnan av huset.

När vi kom in på rummet hade vi en otroligt vacker kvällsvy över södra Manhattan. Det kändes lite tufft att dra igen persiennerna.

utsikt ifrån vårt rum

utsikt ifrån vårt rum

Vi beundrade vyn en kort stund men var väldigt trötta och det tog inte någon lång stund innan vi båda sov.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *