Shopping samt hemresa

Lasse vaknade vid soluppgången som denna morgon gav en vacker utsikt söderut över Manhattan sett från vårt fönster. Regnet hade slutat någon gång under natten och nu spelade solljuset över byggnaderna och kastade skuggor som rörde sig ganska snabbt på morgonen.

Soluppgång över Manhattan
Solen går upp över Manhattan

När även Anki vaknat började vi plocka ihop våra grejor för att vara förberedda inför vår hemresa, innan vi gav oss ut på stan för några sista timmar på Manhattan.
Innan vi gav oss ut ringde vi och beställde en bil till flygplatsen med Carmel.

Vi tog bussen söderut som flera av de tidigare dagarna men hoppade nu av efter bara några kvarter för att köpa med oss lite amerikanska bagels på Bagels & Co. De hade ett erbjudande om att köpa med sig ett dussin som vi klippte till på. Vi har fått tips om att om man förpackar bagels väl och stoppar in dem i frysen när man kommer hem ska de hålla sig bra.

Bagels & Co
På Bagels & Co kan man välja mellan olika typer av nybakade bagels.

Vi gick till närmaste busshållplats och hoppade på en ny buss som dök upp efter några få minuter. Nu åkte vi till 8:e gatan där vi hoppade av.

Time Warner Center vid Columbus Circle
Time Warner Center vid Columbus Circle

Vi gick in på någon enstaka butik i området innan vi fortsatte till Colombus Circle och Time Warner Center.

Time Warner center
Time Warner Center är en relativt nybyggd och pampigt shoppingcentrum.

Hit tog vi oss främst för att köpa några tidningar till Ankis barndomsvän Anna samt boken Scartissue, Anthony Kiedis självbiografi, till Lasse. Anki gick vidare till Sephora som är Ankis favorit när det gäller kosmetika.

Time Warner center

Efter några inköp även här så lämnade vi detta shoppingcenter.

Vi tog tunnelbanan söder ut och åkte ned till Houston, där Noho går över i Soho, precis vid den ofta fotograferade husväggen med DKNY. Här gick vi in på Crate & Barrel på 611 Broadway och köpte lite julgranskulor, några fina ljus samt en lite speciell tillbringare i glas.

Crate & Barrel
Crate & Barrel som ligger på 611 Broadway har mycket fina möbler, inredningspylar etc.

Crate & Barrel är en trevlig butikskedja med en hel del fina möbler, inredningsprylar och porslin. Mannen i kassan var mycket omsorgsfull med att slå in våra julgranskulor så att de skulle hålla hem.

Nu skulle vi se oss om i ”det senaste” shoppingdistriktet i New York, Nolita, North of Little Italy. Namnet ger en ganska bra bild av var området ligger.

Crate & Barrel
Det finns många trevliga butiker i området Nolita.

Nolita är ett jättemysigt område med små butiker, fik och restauranger. Solen sken över oss och vi njöt av värmen och miljön.
De boutiquer som ligger här är än så länge inte några stora kedjor eller kända designmärken utan mer mindre och mer unika till sitt utbud, ofta med kläder och bijouterier. Det är ett ganska litet och kompakt område med bara några kvarter åt varje håll.

Efter att strosat runt en stund och kollat runt i de små butikerna lämnade vi Nolita och gick ut till Broadway i Soho och kollade in några skobutiker, bland annat Steve Madden. Anki hittade ett par skor som var väldigt snygga men tyvärr fel storlek. Däremot fanns de i rätt storlek i en annan butik i stan.
Tiden började gå allt snabbare och närmade sig när vi borde dra tillbaka till vårt rum för den sista packningen. Men först tog vi tunnelbana norrut och hoppade av i närheten av Macys där den Steve Madden butik som hade lagt undan skorna till Anki ligger.

Nu tog vi tunnelbana vidare norrut till Lexington och 59th där vi hoppade av och tog taxi sista sträckan. Vi stack inom en affär och köpte ett amerikanske schampo Anki brukar köpa samt den amerikanska ”skvallertidningen” US Magazine.

Något sena tog vi raska steg för att komma hem och packade de sista prylarna.

När vi kom ner med vår packning på gatan stod den lilla silverfärgade bussen från Carmel och väntade. Vi fick snabbt in väskorna i bilen och rullade iväg.
Trots ganska mycket trafik rullade det på och vi kom fram till flygplatsen i rätt tid. Vi checkade in väskorna men fick själva lämna in dem i en security-hantering där de påpekade att man inte bör låsa väskorna, det kan innebära att de knäcker låset på väskan om de anser den behöver kollas.

Vi hade inte ätit sedan frukost och visste det skulle dröja ytterligare några timmar innan vi fick någon mat. I en liten foodcourt som fanns på flygplatsen köpte vi lite mat på McDonalds.

Nu gick vi själva igenom säkerhetskontrollen och kom fram till gaten. I en minimal Taxfree-butik handlade vi lite innan vi gick på planet.

Hemresan gick bra och vi kunde faktiskt sova stora delar av färden. Ännu en New York resa hade kommit till sitt slut, och som alltid längtar man redan tillbaka till denna underbara stad.
Förhoppningsvis dröjer det inte länge till vi åker tillbaka igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *