Central Park och Greenwich Village

Det var söndag och vi vaknade vid 9-tiden. Från vårt frukostbord får vi en vacker utsikt över både östra och södra Manhattan.


Utsikt över östra Manhattan bortmot Bronx

Efter att ha ätit frukost gav vi oss ut. Himlen var klarblå och solen sken. Egentligen hade vi tänkt att ta bussen men på grund av det vackra vädret promenerade vi västerut mot The Metropolitan museum och Central Park.

Julgransförsäljningen i vårt kvarter hade idag fått upp en jultomte vid gatan.

Vi gick igenom typiska gator i New York.

Vi har många gånger tänkt besöka the Met, så även denna gång, men då vi vet att många timmar kommer gå åt skjuter vi ofta upp det. Det var mycket folk utanför museet.Metropolitan Museum, New York

Det fantastiska vädret lockade oss dock att denna dag passera den stora byggnaden och istället ta en promenad i Central Park.

Inne i Central Park strosade många människor omkring. Vi gick igenom Cedar Park och ner till the Boathouse. På The Boathouse är bland annat en ganska känd scen ifrån filmen ”When Harry met Sally” in.
Solen värmde så mycket att halsduk och handskar åkte av. Vid sjön stod några personer och fiskade. Några hade hyrt båtar och rodde runt på sjön.

Överallt i parken springer massor av ekorrar omkring. Ekorrar verkar för övrigt finnas i alla parker i New York. Vi fortsatte och kom fram till den en öppen plats med en fontän. I sjön gled en svan mäktigt förbi under gula löv i träden. Det är förvånansvärt många löv kvar i träden trots att det är december månad.

I trapporna här spelades ”Manchester England scenen” i filmen Hair in.
Vi fortsatte och passerade utescenen där de vaknade upp morgonen efter i samma film.


I Central Park spelades många scener i filmen Hair in.

På vägen in mot stan passerade en mängd vagnar som drogs av hästar. En turistig attraktion men något som passar i inramningen av Central Park. Vid den stora isbanan nere vid södra utkanten av Central Park stannade vi som vanligt till och tittade en stund.

Vi lämnade Central Park och gav oss in bland rusningstrafiken och shoppingkaoset. Vi passerade det lyxiga hotellet Plaza som hade hela trottoaren full med resväskor.

Något kvarter längre fram hittade vi sjuans tunnelbanelinje söderut och hoppade på.
Målet var 4:e gatan där vi hoppade av och gick Carmine söderut ett kvarter tills vi kom till vårt favorit fik i New York, the Grey Dog’s coffee.


Inne på vårt favoritcafé Grey Dog Coffee

Här var det mycket folk, förmodligen för att det var söndag och en tidpunkt många kände för att ta en kopp kaffe. Vi fick bordet i ena hörnan i rummet som vi suttit vid så många gånger tidigare.

Anki tog en Avokado macka och Lasse tog en Virginia Brie Melt med Bries, Pesto och tomater. Gott! Till detta varsin kopp av Grey Dog’s egna kaffe, ett av de bättre vi druckit i USA.

Grey Dog’s Coffee är ett litet och mysigt café med hundtema. Väggarna pryds av tavlor och bilder på hundar. Vid kassan där man plockar åt sig bestick och tar vatten finns även en burk med hundkex för människans bästa vän.

Utanför Grey Dog Coffee låg en hund och väntade på sin ägare. Nästan alla som passerade kunde inte låta bli utan satte sig ner och klappade den. Finns det ett mer passande ställe att vara på som hund i New York?


Washington Square Park

Efter ett kort besök på Matt Umanov Guitars på Bleeker gav vi oss av nordöst och sneddade genom Washington Square som var full med folk som rastade hundar och bara promenerade runt. Vi gick ett kvarter österut och kom vi till Broadway. Här blev det en del shopping. Vi besökte butiker som Dome Boutique, Necessary Clothing och Wet seal.


Shopping

Det mörknade snabbt. Vid prince gick vi västerut några kvarter tills vi kom till Girlsprops, en butik som vi hittade vid vårt förra besök i stan. Girlsprops är en liten butik, en våning ner från gatuplan, med en smycken av alla dess slag.


En affär full av smycken!

Vi gick tillbaka mot Lafayette och passerade en affär/ett galleri som vi skall besöka vid något senare tillfälle. Det var nämligen stängt när vi passerade men genom skyltfönstret till The Morrison Hotel kunde vi se att det var ett roligt ställe att besöka. Här kan man nämligen både se och köpa klassiska rockfoton i original och begränsade upplagor.

N-linjen tog oss vidare söderut till Canal. Vi gick norrut på Broadway och först var det lite öde men vi hittade en del butiker, bland annat Amsterdam Boutique.

Vi gick norrut och svängde österut för att två kvarter längre fram komma fram till Little Italy.

Little Italy är ett förhållandevis litet område, men otroligt mysigt. Utbudet på Restauranger här bra om man gillar pasta och andra italienska specialiteter. Vi har varit här vid i stort sett varje besök och besökt olika restauranger varje gång.
I en New York guide hade vi läst lite om olika restauranger i området och blev nyfikna på Da Nico. Vi gick direkt dit och tyckte det såg helrätt ut, dessutom hade de lediga bord.


Middag på Da Nico i Little Italy

Inredningen på Da Nico är en blandning av gammalt och nytt. På vissa delar av tegelväggarna hängde fotografier på olika celebriteter som besökt restaurangen.
Vi beställde in en flaska italiensk rödvin Chianti Strozzi och en stor Pellegrino mineralvatten.
Middagen bestod av en Ravioli Della Casa för Anki och Lasse åt en Fusilli Alla Franco.
Fastän vi egentligen var väldigt mätta kunde vi inte motstå en den italiensk efterrätten, Tiramisu.


Da Nico i Little Italy

Mer än nöjda lämnade vi denna mysiga restaurang. Vi gick igenom hjärtat av Little Italy för att ta oss till tunnelbanestationen som ligger precis där som Little Italy går över till Chinatown.


Gata i Little Italy

Kvarteren är utsmyckade med julljus och andra typer av julpynt som ger ett mycket mysigt intryck. Vi tog oss norrut till vårt boende och det tog inte lång tid att somna in denna kväll heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *